Lähde: pixabay

Olen aina ollut herkästi hermostuvaa tyyppiä, eikä raskausajan hormonit, väsymys ja pahoinvointi todellakaan tuo hermoilleni helpotusta. Jo PMS-oireiluni on sellaista, että saatan itkeä sipsipussin rypistymiselle hysteerisesti, joten voitte varmaan uskoa, jos sanon että raskausaikana tämäkin piirre minussa pääsee ihan uusiin ulottuvuuksiin. Toiset myös väittävät, ettei kukaan riitele yksin – en usko että se pitää paikkansa. Minä ainakin olen näin ”siunatussa tilassa” saanut riidan aikaiseksi ihan yksinkin ja varsin mielenkiintoisista asioista. Tässä top 7:

 

  1. Puolisoni kehui minua kauniiksi ja energiseksi. Hermostuin, koska ajattelin etten normaalisti ole kumpaakaan.
  2. Mies irvisteli kaupassa joulukukalle. Mielestäni hänen irvistelyt johtivat siihen, että kotonamme oli liian vihamielinen ympäristö ja joulukukka ei siksi kukkinut.  
  3. Puolisoni siivoaa väärin. En oikeasti edes tiedä, miksi sillä oli väliä pyyhkikö hän olohuoneen pöydän vai ruokapöydän ensin viikkosiivousta tehdessä, mutta sillä oli.
  4. Näin unta, että neuvolan täti sätti minua jäätelön syömisestä ja mies nauroi. Nauraminen minun vakavalle järkytykselle oli liikaa.
  5. Tulevalle lapsellemme ei ole vieläkään nimeä. Elimmehän me jo raskausviikkoa 16, olisi jo korkea aika meidän löytää edes muutama vaihtoehto. Ketä mä sitten syytän, kun meidän lapsi jää ilman nimeä?
  6. Ja sitten vielä ihan ne nimiehdotukset vauvalle. Siis tunnenko mä edes tota? Miten se voi muka pitää tollasista nimistä?
  7.   Hän sanoi hoitavansa ruokaostokset yksin, että saisin levätä. Minä toki ymmärsin tämän niin, ettei hän halua lähteä kanssani tämän näköisenä ruokakauppaan. Oikeasti hän vaan ehkä halusi tauon kiukuttelustani.

Tiedän, että osa kauhistelee nyt missä kamaluuden keskellä mieheni elää, mutta uskokaa pois - hän tiesi mitä on tulossa. Raskaus ei ole ensimmäiseni ja vaikka olisi, on räiskyvyyteni ja tunnekuohut hormonimyrskyssä olleet jo vahvoja ilman raskauttakin. Tämän kirjoituksen valossa pyydänkin etenkin raskaana olevien puolisoita pohtimaan, että ajatelkaapa omalle kohdalle koko vartalon itsesäätelyn menetys ja sitten vielä täysin järjettömät tunnekuohut. Ei oo helppoa, mutta väliaikaista tämä onneksi on! Täältä on ainakin viime kerran jälkeen löytynyt sama nainen kun hormonit on laantuneet ja vauva on saatu maailmaan.


Tunnustaako kukaan muu olevansa samankaltainen hormonihirviö?

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Ai, että mua vituttaa tuo, että oma kusipäinen, huono käytös selitetään hormoneilla. Niiden taakse on helppo piiloutua, jolloin saa olla rauhassa kusipää, jota kaikkien täytyy ymmärtää, koska hei hormonit ja kroppa ja vauva ja... Vastenmielistä.

Täydelliset äidit
Liittynyt8.11.2017

Kaikkiinhan raskaus ei onneksi vaikuta samalla tavalla. Onni on, jos ei joudu kokemaan mielialavaihteluita. Ei se ole helppoa sille itse hormonihirviöllekään. ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Huhu täydellisistä äideistä -blogi sai alkunsa kun kaksi naista turhautui niihin iänikuisiin äitimyytteihin. Niihin, jotka aiheuttavat epärealistisia tavoitteita arjelle ja naiseudelle ruuhkavuosien keskellä. Blogin ajatuksena onkin pureutua näihin äitimyytteihin ja osoittaa, että riittävä on täydellinen. Blogissa puidaan äitiyttä ja naiseutta monelta eri kantilta. Kasvatetaan lapsia, yritetään olla parisuhteessa, käydään töissä, kokataan, pukeudutaan, sisustetaan ja hurahdetaan uusiin asioihin. Samalla blogissa pohditaan elämää ja sen suuria kysymyksiä äidin ja erityisesti naisen näkökulmasta.

Blogin takaa löytyy kaksi erilaista äitiä, naista, puolisoa, kumppania, ystävää ja työntekijää. Näitä kahta äitiä yhdistää halu olla se myyttinen taruolento: täydellinen äiti, ainakin omasta mielestään.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla