Raskauspahoinvoinnin keskellä joulutunnelma on toisinaan kiven alla. Kun pelkästään sohvalta liikkuminen vaatii ponnistuksia, tuntuu kaiken valmistelun keskellä välillä siltä, että olisi helpompaa jos joulu jättäisi tänä vuonna tulematta. Mieheni jo leikitteli kutsumalla minua Grinchiksi! Siitä huolimatta olen pyrkinyt nostattamaan joulutunnelmaa miettimällä, mitkä ovat niitä minulle tärkeitä palasia joulussa. Mikä sen joulun sitten tekee?

Ensimmäisenä mieleeni tuli joulupuuro. En ole kanelin ystävä, mutta riisipuuro voisilmällä saa kyllä pahimmankin päivän käyntiin. Joulutorttujen ja glögin tuoksu ja jouluinen elokuva pyörimässä rauhallisen jouluaamun taustalla. Koko tämä kombo oikeastaan täydentyi minulle vasta lapsen myötä, lapsen riemu, odotus ja into tekevät joulusta jotenkin todellisemman ja silti taianomaisemman.Ennen aattoa joulutunnelmaa nostattaa ehdottomasti joululaulut ja joulutorttujen ja piparkakkujen leipominen, puhumattakaan piparkakkujen koristelusta! Kuusen me koristelimme jo joulukuun alussa ja toistaiseksi kuusi ja muutama jouluvalo ovatkin ainoat joulukoristeemme. Ehkä punaiset sohvatyynyt ja torkkupeittokin menevät joulukoristeesta tänä vuonna? Vaikka nyt tuntuu, että joulutunnelmaa varten pitää ihan listata asioita, on toisaalta aika ihanaa valmistautua joulua varten lipittelemällä glögiä sohvan nurkassa ja vaan levätä. Nauttia siitä, että lapsi viihtyy kainalossa lukemassa joulutarinoita ja ulkona sataa pitkästä aikaa oikeaa lunta. Nauttia siitä, että viikon päästä tähän aikaan kaikki on jo tehty ja suurin murheeni on varmaan aaton asuni. Voi kuinka onnekkaaksi sitä itsensä tunteekaan kaiken pahoinvoinnin keskelläkin, kun tietää että joku muu jaksaa loihtia koko perheelle tänäkin jouluna ihanan aattoillan. Loppujen lopuksi luulen, että minun joulutunnelman luo ennenkaikkea mukava yhdessäolo, jouluruoka ja lapsen riemu.
 
Joko te olette joulutunnelmissa?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Huhu täydellisistä äideistä -blogi sai alkunsa kun kaksi naista turhautui niihin iänikuisiin äitimyytteihin. Niihin, jotka aiheuttavat epärealistisia tavoitteita arjelle ja naiseudelle ruuhkavuosien keskellä. Blogin ajatuksena onkin pureutua näihin äitimyytteihin ja osoittaa, että riittävä on täydellinen. Blogissa puidaan äitiyttä ja naiseutta monelta eri kantilta. Kasvatetaan lapsia, yritetään olla parisuhteessa, käydään töissä, kokataan, pukeudutaan, sisustetaan ja hurahdetaan uusiin asioihin. Samalla blogissa pohditaan elämää ja sen suuria kysymyksiä äidin ja erityisesti naisen näkökulmasta.

Blogin takaa löytyy kaksi erilaista äitiä, naista, puolisoa, kumppania, ystävää ja työntekijää. Näitä kahta äitiä yhdistää halu olla se myyttinen taruolento: täydellinen äiti, ainakin omasta mielestään.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla