Tuskin on sattumaa, että lähes joka toisen perhelehden kannesta osuu silmiini vinkkejä siitä, kuinka parisuhteessa tulee toimia. Läheinen ihmissuhde, varsinkin sellainen jota pitäisi jaksaa ylläpitää ruuhkavuosina ja kipeidenkin asioiden keskellä, kriisiytyy varmasti ennemmin tai myöhemmin. Kriisit voivat olla pieniä, jotka liittyvät yksilöiden omaan kasvuun, omiin haasteisiin tai yhdessä kohdattuun vastoinkäymiseen. Toisaalta, kriisit voivat olla myös valtavia, pikkuhiljaa vuosien varrella pinnan alla kyteneitä tulivuoria. Oli miten oli, suuret tai pienetkin kriisit voivat olla todellinen koetinkivi parisuhteelle, varsinkin jos ei ole keinoja tai voimavaroja ratkaista kriisiä.

Joulun alla moni vanhempi kärsii stressistä. Pitäisi saada työjutut valmiiksi, että voi sitten lomailla rauhassa, deadlinet, perehdytykset ja kaiken maailman opiskelijoiden ohjaussopimukset työllistävät.
Siinä samassa pitäisi iltaisin valmistella kotia jouluun, jonottaa postissa, muistaa tilata Ryhmä Hau-lelu noudettavaksi ja anopillekin pitäisi keksiä jokin lahja. Kaikki tämä paine on helppo kestää, jos käy niin että on kumppani jonka kanssa jakaa kaikki työtaakka, tsempata toisiaan ja purkaa stressiään. Toisaalta, ainekset jouluiseen parisuhdekriisiin on käsillä, jos kumpikin perheen vanhempi kärsii samasta stressitasosta. Toinen unohtaa noutaa Ryhmä Haun ja toinen unohtaa inhimillisyyden kaiken stressin keskellä. Mökötetään, ehkä huudetaankin petetyistä lupauksista. Kuka sanoi ja mitä, kenen piti tehdä ja haluatko sä edes tätä joulua. On niin helppo unohtaa olevansa samassa tiimissä, kun haluaa vaan suorittaa ja saada kaiken pois alta.

Jollei tämä ole vielä valmiiksi haastavaa, niin sitten voi vielä ennen lähestyvää aattoa ottaa suvun mukaan tähän. Kumman suvun luokse jouluna, miten kauaksi aikaa ja kenen viimeinen joulu. Mitä ostit anopille ja kuka pilaa joulun.


Stressin, kiireen ja täydellisuuden tavoittelun keskellä on kovin helppoa unohtaa halu olla täydellinen puoliso. Tuskin kukaan meistä on puolisona parhaimmillaan stressitason paukkuessa rajojen yli, mutta pitäisikö siitä kuitenkin aloittaa? Mitä jos se, että kaiken kiireen ja stressin keskellä keskittyisikin luomaan oman tiimin, yksikön tai voimakaksikon, joka selättäisi haasteita yhdessä, tsempaten ja kehuen? Mitä tapahtuisi lomien erotilastoille ja joulutunnelmalle, jos kumppania muistettaisiinkin pitää kumppanina? Ennen kuin siis tänään jurmutat kaikesta tekemättömästä, kokeile tätä:

Kiitos kulta kaikesta siitä, mitä olet jo meidän joulun eteen tehnyt.

Erotilastoiden valossa kehotan myös antamaan lahjaksi itsellesi halun olla paras kumppani. Tuoksut, hyvät kirjat ja suklaa on varmasti varmoja voittajia myös – mutta kyllä oma, luotettava, tsemppaava ja rakastava kumppani voittaa parhaimmankin tuoksun. Joulu on rakkauden ja yhdessäolon juhla, koitetaan siis tsempata tässä näiden rakkaiden puolisoidenkin kanssa.

PS. ENÄÄ 3 YÖTÄ JOULUUN! MIHIN KAIKKI AIKA KATOAA?

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Huhu täydellisistä äideistä -blogi sai alkunsa kun kaksi naista turhautui niihin iänikuisiin äitimyytteihin. Niihin, jotka aiheuttavat epärealistisia tavoitteita arjelle ja naiseudelle ruuhkavuosien keskellä. Blogin ajatuksena onkin pureutua näihin äitimyytteihin ja osoittaa, että riittävä on täydellinen. Blogissa puidaan äitiyttä ja naiseutta monelta eri kantilta. Kasvatetaan lapsia, yritetään olla parisuhteessa, käydään töissä, kokataan, pukeudutaan, sisustetaan ja hurahdetaan uusiin asioihin. Samalla blogissa pohditaan elämää ja sen suuria kysymyksiä äidin ja erityisesti naisen näkökulmasta.

Blogin takaa löytyy kaksi erilaista äitiä, naista, puolisoa, kumppania, ystävää ja työntekijää. Näitä kahta äitiä yhdistää halu olla se myyttinen taruolento: täydellinen äiti, ainakin omasta mielestään.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla