Yllättävän moni meistä huomaavaisista aikuisista saattaa näin joulun alla ladella tuttua hokemaa. Sitä hokemaa, jonka mukaan Joulupukki tuo kilteille lapsille lahjoja. Vaan harva tulee ajatelleeksi, mitä jos ne kiltit lapset eivät saakaan lahjoja? Monella on tietty tilanne, että on kummit ja mummit jotka muistavat, vaikka vanhempien taloudellinen tilanne olisi heikko - mutta talousvaikeudet eivät yleensä kysy, koska olisi sopiva aika ja oliko teillä tukiverkostoja. Talousvaikeudet eivät myöskään ole asia, josta ihmiset avoimesti haluavat kertoa esimerkiksi päiväkotiin, toiset eivät kerro edes sisaruksilleen. Suomessa talousvaikeudet eivät myöskään näy ensimmäisenä koulutuksen kesken jättämisenä tai sairasvakuutuksen puutteena, vaan taloudelliset vaikeudet voivat pysyä perheen ulkopuolisilta salassa pitkäänkin. Omassa kodissaan jokainen saa toki lapsilleen kertoa mitä haluaa, mutta tiedän kokemuksesta, että Suomessakin on paljon kilttejä lapsia, jotka jäävät ilman lahjaa aattona. Lahjatta jäämisellä harvoin on mitään tekemistä käytöksen kanssa ja kun on koko lapsuutensa kuunnellut tarua Joulupukista, joka palkitsee kaikki kiltit lapset - on aika kova pala jäädä jouluna ilman pakettia.
Kun siis seuraavan kerran kehotat lapsia käyttäytymään päiväkodin pihalla, puistossa tai ruokakaupassa, kannattaa miettiä mitä sanot. Joulupukin ei tarvitse eikä pitäisi olla uhkailukeino. Joulupukki voisi olla mukava satu, johon onnekkaimmat voi eläytyä täysillä. Mitä jos joulupukki toisikin joka vuosi lahjoja kaikille onnekkaimmille? Ja jos sinä ja perheesi kuulutte jo onnekaisiin, mitä jos pistäisit hyvän kiertämään? Joulupuu-keräykseen voi osallistua vielä ainakin Helsingissä ja jos talous on tiukilla, voihan pistää hyvän kiertämään lahjoittamalla ihan vaan aikaansa ja osaamistaan vaikka Hope Ry:n vapaaehtoisena. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Huhu täydellisistä äideistä -blogi sai alkunsa kun kaksi naista turhautui niihin iänikuisiin äitimyytteihin. Niihin, jotka aiheuttavat epärealistisia tavoitteita arjelle ja naiseudelle ruuhkavuosien keskellä. Blogin ajatuksena onkin pureutua näihin äitimyytteihin ja osoittaa, että riittävä on täydellinen. Blogissa puidaan äitiyttä ja naiseutta monelta eri kantilta. Kasvatetaan lapsia, yritetään olla parisuhteessa, käydään töissä, kokataan, pukeudutaan, sisustetaan ja hurahdetaan uusiin asioihin. Samalla blogissa pohditaan elämää ja sen suuria kysymyksiä äidin ja erityisesti naisen näkökulmasta.

Blogin takaa löytyy kaksi erilaista äitiä, naista, puolisoa, kumppania, ystävää ja työntekijää. Näitä kahta äitiä yhdistää halu olla se myyttinen taruolento: täydellinen äiti, ainakin omasta mielestään.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla