Lähde: pixabay

Raskaus on ihanaa aikaa, mutta myös kriisin paikka monelle naiselle. Vartalo, tunteiden säätely ja parisuhde muuttuvat. Työssäkäynti voi rajoittua ja erilaiset kolotukset, jomotukset ja täysin uudenlaiset tuntemukset saavat pään pyörälle. Näinä aikoina usein myös lähimmäiset ja hyvänpäiväntututkin saattavat kokea suurta tarvetta osallistua uuteen elämäntilanteeseen kommentoimalla tilannetta jotenkin. Kaikki kommentit eivät kuitenkaan ole sopivia, eikä ole itsestään selvää mitä pitäisi jättää sanomatta. Siksi päätinkin tehdä listan siitä, mitä raskaana ollessa en haluaisi kuulla enää.

 

 1. Synnytin 5 päivää ja sain 100 tikkiä - kaikki repesi.
  Yksikään raskaana oleva nainen ei halua kuulla kauhutarinoita synnytyksestä. Pelon lietsominen ei auta valmistautumaan maratoniin verrattavaan rupeamaan millään tavalla. Jos sinulla ei siis ole mitään hyvää sanottavaa synnytyksestä, älä sano mitään.
 2. Synnytys on yksi pikku puristus vaan.
  Vaikka tämä saattaa tuntua omasta mielestäsi harmittomalta, ei myöskään yltiöpositiivisten kuvien maalailu synnytyksestä auta. Jokainen nainen, raskaus ja synnytys on yksilöllinen – kokemuksen ennalta vähättely on ihan yhtä ikävää, kun kauhukuvien maalailu.
 3. Oot valtava! Ootko varma, että siellä on vaan yks?
  Laukoisitko joulun jälkeen kommentteja kavereillesi kasvaneesta eturepusta? Tuntuisiko hyvältä, jos joku huomauttaisi koostasi? Vitsi tai ei, raskaana oleva ei tarvitse muistutusta siitä, että kroppa kasvaa. Usko pois, kasvavan vatsan huomaa kyllä itse ihan tarpeeksi hyvin.
 4. Nuku kun vielä voit.
  Ei, ei ja ei. Sinä et voi tietää pystyykö raskaana oleva nukkumaan enää, sinä et tiedä herääkö hän seitsemästi vessaan tai jos vaikka liitoskivut valvottavat. Sinä et myöskään voi ennustaa hirveää univelkaa vastasyntyneen kanssa, voihan hyvin olla, että tuleva äiti on onnekas ja saa lapsen joka on hyvä nukkumaan pienestä pitäen.
 5. Toivottavasti palaudut hyvin synnytyksen jälkeen.
  Jep. Sitähän me kaikki toivotaan, mutta tämä lause ei kyllä loivenna pelkoja. Raskaana olevan naisen vartalo tekee mielettömän työn kasvattaessaan ihmisen sisällään, se miten vartalo palautuu jää nähtäväksi eikä tähän sävyyn esitetyt kommentit juuri levitä ympärilleen hyvää mieltä.
 6. Oletko jo loppumetreillä?
  Ei en ole, vatsani vaan sattuu olemaan valtava. Pitkä odotusaika ei lyhene tai tunnu yhtään miellyttävämmältä, kun kuulee tällaisia kysymyksiä.


Minkälaisia möläytyksiä te olette kuulleet?

 

 

 

Kommentit (4)

Vierailija
2/4 | 

Kyllähän noita vatsankommentoijia riittää suntaan ja toiseen. Toinen ikävä esimerkki on kommentoida"sä et oo kyllä kasvanu yhtään"ja"ompa sulla pieni maha"tyyppiset kommentit voi myös tehdä pahaa mieltä ja huolta,etenkin kun olet juuri käynyt neuvolassa ja katsottu että sf-mitta ei ole kasvanut yhtään edellisen käynnin jälkeen ja pelkäät ja huolit jo valmiiksi itsekkin onkohan kaikki varmasti kunnossa kun vatsa ei ole niin suuri ja kasvaahan vauva niinkuin pitää. Itse sain kuunnella viimeiset kuukaudet päivittelyä vatsani pienuudesta,vaikka kyllä se"iso"oli mutta nähtävästi monen mielestä ei riittävän suuri. Kannoin kovasti huolta kasvaako lapsi ja toimiiko istukka vaikka lopulta kuitenkin sf-mittakin kulki kokoajan täysin normaalisti keskikäyrällä ja lapsi syntyi 3,5kiloisena. Eli kaikki kommentit jotka saavat tulevan äidin huolestumaan onko jokin pielessä voisi jättää sanomatta. Samoin ärsytti nämä "ootappa vaan"tyyppiset kommentoimiset juuri siitä kuinka ei saa nukkua ja oma elämä loppuu ja nauti vielä kun voit kun kohta et voi tehdä mitään kun lapsi vie kaiken aikasi...eli siis tälläiset negatiiviseen äänensävyyn sanotut eikä ollenkaan tulevaan vanhemmuuteen kannustavat kommentit. Niinkuin kaikki odottajat olisivat jotain tyhmiä naiveja jotka luulevat odottavansa jotain ihanaa pientä vauvanukkea ja olisivat pumpulissa eläjiä jotka eivät ollenkaan tietäisi että lapsi on loppuelämän sitten siinä ja kannat hänestä vastuuta ja huolta aina vielä lapsen ollessa aikuinenkin ja vauva aikana valvot ja hoidat ja elät ainakin suurimmaksi osaksi lastasi varten. Kyllä minä ainakin tiesin että jos lapsen valuan en sen jälkeen voi enään elää itsekkäästi ja mennä mihin lystää oman mieleni mukaan,ja se ei haittaa ja tuskin olisin lasta halunnut jos haittaisi.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Huhu täydellisistä äideistä -blogi sai alkunsa kun kaksi naista turhautui niihin iänikuisiin äitimyytteihin. Niihin, jotka aiheuttavat epärealistisia tavoitteita arjelle ja naiseudelle ruuhkavuosien keskellä. Blogin ajatuksena onkin pureutua näihin äitimyytteihin ja osoittaa, että riittävä on täydellinen. Blogissa puidaan äitiyttä ja naiseutta monelta eri kantilta. Kasvatetaan lapsia, yritetään olla parisuhteessa, käydään töissä, kokataan, pukeudutaan, sisustetaan ja hurahdetaan uusiin asioihin. Samalla blogissa pohditaan elämää ja sen suuria kysymyksiä äidin ja erityisesti naisen näkökulmasta.

Blogin takaa löytyy kaksi erilaista äitiä, naista, puolisoa, kumppania, ystävää ja työntekijää. Näitä kahta äitiä yhdistää halu olla se myyttinen taruolento: täydellinen äiti, ainakin omasta mielestään.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla