Myydään pikkuveli kirpparilla! Jooko? Ihan loistava idea. Eikö? Maailman turhin ja rasittavin tyyppi, joten se joutaakin pois. Hajottaa junaradat ja lego rakennelmat. Yrittää kähveltää autot kädestä ja syö niistä renkaat, jos vain ehtii saada suuhun saakka. Lisäksi se tyyppi vie äidin huomion koko ajan, huutaa yöllä ja varastaa sylin. Aivan kamalaa!

Prinsessa Pikkiriikki sen keksi. Pikkuveljen voisi myydä kirpparilla, sillai siitä pääsisi ja pikkuveli pääsisi johonkin uuteen kotiin, jonne se halutaan. Pikkiriikin pikkuveikkaa ei kuitenkaan myyty kirpparilla ja rasittava Urpo paljastuikin ihan mukiinmeneväksi tyypiksi. Ehkä tuosta meidänkin pikkuveikasta tulee ihan kohtalainen tyyppi. Jos annetaan sille vielä pieni mahdollisuus. Ja onhan se oikeasti aika mukava. Varsinkin kun sen kanssa saa painia ja hassutella.

Prinsessa Pikkiriikkiin on lapsen helppo samaistua. Hän puhuu lasten kieltä. Loistavasti kirjoitetut Prinsessa Pikkiriikit tempaavat äidin ja pojat mukaan tarinaansa. Prinsessa Pikkiriikin talvi oli meille juuri nyt ajankohtainen, sillä Ässä oli päättänyt pikkuveikan olevan rasittava Urpo, josta on päästävä eroon. Tarinan edetessä Ässä huomasi monta kohtaa, jossa ajattelee juuri samoin kuin Pikkiriikki. Samalla ajatus kauhistutti. Ei pikkuveikkoja saa myydä kirppareilla. Ja ei pikkuveikkaa saa kutsua Urpoksi. Olipas se Pikkiriikki tuhma. Ei Ässä halua olla yhtä tuhma kuin Pikkiriikki vaan sitten maailman kiltein ja ihanin isoveikka. Ja niin meillä on oltu kilttejä pikkuveikkaa kohtaa. Ehkä joskus, kun äidin silmä välttää on saatettu tönäistä pikkuveikka nurin tai varastettu lelu kädestä. Mutta vain silloin, kun paikalla ei ole todistajia.

Olemme ahmineet kaikki julkaistut Prinsessa Pikkiriikki tarinat. Ihana lukea tuhmasta mutta kuitenkin niin kiltistä lapsesta. Aivan samanlaisesta tuhmuroijasta kuin omat pojat. Tarinat ovat opettavaisia niin äidille kuin pojillekin. Tällaisia on pakko saada lisää!

Onko sinulla hyvä kirjavinkki, joka kertoisi tuhmuroivasta leikki-ikäisestä? 


Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Huhu täydellisistä äideistä -blogi sai alkunsa kun kaksi naista turhautui niihin iänikuisiin äitimyytteihin. Niihin, jotka aiheuttavat epärealistisia tavoitteita arjelle ja naiseudelle ruuhkavuosien keskellä. Blogin ajatuksena onkin pureutua näihin äitimyytteihin ja osoittaa, että riittävä on täydellinen. Blogissa puidaan äitiyttä ja naiseutta monelta eri kantilta. Kasvatetaan lapsia, yritetään olla parisuhteessa, käydään töissä, kokataan, pukeudutaan, sisustetaan ja hurahdetaan uusiin asioihin. Samalla blogissa pohditaan elämää ja sen suuria kysymyksiä äidin ja erityisesti naisen näkökulmasta.

Blogin takaa löytyy kaksi erilaista äitiä, naista, puolisoa, kumppania, ystävää ja työntekijää. Näitä kahta äitiä yhdistää halu olla se myyttinen taruolento: täydellinen äiti, ainakin omasta mielestään.

Blogiarkisto