Välillä on täysin epätodellinen olo siitä, että olen saanut vaimokseni niin ihanan ihmisen.  Toki meidän parisuhde on vaatinut vuosien saatossa paljon töitä, mutta on silti uskomatonta, miten ihanan ihmisen kanssa tuota työtä on saanut tehdä. Sopivasti samanlainen, sopivasti erilainen ja aina ripaus yllätystä, joka laittaa kiinnostumaan yhä uudestaan. Hänellä on suuri ja ymmärtävä sydän, taito keskustella ja käsittämätön kyky saada oloni kauniiksi ja rakastetuksi. Olen valtavan kiitollinen, sillä voisi kai elämä puolison kanssa olla paljon ristiriitaisempaakin.

Olemme usein miettineet, että mitkä asiat suhteestamme tekee tällaisen, kuin se on. Mitä ovat ne tekijät(sen lisäksi, että vaimoni vaan sattuu olemaan nii...tähän paljon ylistyssanoja vaimostani), joiden vuoksi vuodet ovat vain syventäneet yhteyttämme ja kipinä katseissamme on säilynyt vaikeidenkin aikojen yli?

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Samuel Jyrinki (@herkkamies) jakama julkaisu

Listasin tähän viisi syytä, miksi me olemme onnellisia parisuhteessamme. Toki syitä on varmasti enemmänkin, mutta nämä asiat nousivat minun ja vaimoni mieleen ensimmäiseksi. 

  1. Halu keskustella. Yksi iso tekijä on ehdottomasti se, että olemme aina keskustelleet paljon ja kaikesta. Silloinkin, kun elämä on tarjonnut valtavia haasteita ja mielellä on ollut asioita, joita on ollut todella vaikea sanoa ääneen, olemme yrittäneet. Joskus pieniä paloja kerrallaan, sanoja haparoiden hakien, mutta kuitenkin. Ei ole ollut niin suurta tai niin pientä asiaa, mistä ei olisi saanut puhua tai mitä toinen olisi väheksynyt. Aina on ollut lupa puhua ja aina on löytynyt kuuntelevat korvat.
  2. Leikillisyys. Toinen todella merkittävä asia. Suhteessamme paljon yhteistä huumoria ja kykyä nauraa itsellemme. Vakavan arjen pyörityksen rikkoo usein pieni kisailu, hymyn huulille saava flirttailu tai pienet yllätys lahjat ja kivat viestit kesken päivää. Meillä on hauskaa yhdessä ja siitä saa paljon voimaa.
  3. Luottamus. Tämä on totta kai tärkeä asia meidänkin suhteessamme. Mikä meidän luottamuksen sitten on rakentanut? Keskusteluyhteys sekä kumppanin ja sovittujen pelisääntöjen kunnioittaminen vaikuttaa varmasti asiaan, mutta yksi iso asia on myös tahto. Me tahdomme luottaa siihen, että tämä kaikki kestää, eikä mikään ikinä tule väliimme. Se tuo rauhan rakastaa. Ei kenenkään suhde kestä sitä, että jatkuvasti epäilee toista. Luottamusta joko on tai ei ole.
  4. Tasa-arvoisuus ja väljät sukupuoliroolit. On tietenkin selvää, että parisuhteessa pitää saada olla juuri sellainen, kuin on. Ettei omaan olemiseen miehenä tai naisena kohdistu odotuksia tietynlaisista rooleista ja käyttäytymismalleista. Tämä ei kuitenkaan ole itsestään selvyys sillä sukupuoliroolit ja odotukset ovat usein niin salakavalasti kasvaneet osaksi meitä ja näkemyksiämme parisuhteesta. Siksi on todella kiitollinen olo siitä, että me ollaan saatu vuosien saatossa purettua kaikki turhat rooliodotukset pois ja saadaan olla vapaasti sellaisia ihmisiä kuin olemme.
  5. Joustavuus. Tämä on yksi meidän vahvuuksistamme, mutta samalla se on ollut aina yksi haasteistamme. Parisuhteessa vaaditaan puoliväliin vastaan tulemista ja kykyä neuvotella, eikä ehdottomuus ole oikeastaan ikinä hyvä asia. Sen vuoksi meidän molempien kyky ja halu joustaa on hyvä asia. Sen avulla arki monesti helpottuu ja turhanpäiväisistä asioista riidellään harvoin. Toisaalta välillä molemmilla on ollut liian joustavuuden vuoksi haasteita tuoda esille omaa tahtoaan joissakin asioissa ja pahimmillaan se ei ole ollut enää kummankaan etu. Parisuhteessa vaaditaan kuitenkin usein oppimisen halua ja tässä sitä on vaadittu molemmilta. 

Mitkä viisi asiaa ovat teidän parisuhteen tärkeimmät onnen lähteet? 

Seuraa blogia myös Instagramissa ja Facebookissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Herkkä mies. Sellainen minä olen. Elämääni rikastuttavat myös neljä ihanaa lasta ja sydämestään asti kaunis vaimoni. 

Tässä blogissa miehen maailma saa olla herkkä ja kaunis. Kirjoitan parisuhteesta, vanhemmuudesta ja miehuudesta. Kerron miltä ne tuntuvat ja koitan ymmärtää, miten niiden kanssa olisi hyvä elää. Joskus vain ihmettelen ihmisen elämää kaikkine väreineen ja koitan antaa sille sanoja.

Tervetuloa seuraamaan! 

-Samuel Jyrinki

Facebook

Instagram

Pinterest

Jos sinua kiinnostaa yhteistyö kanssani:

Laita sähköpostia

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018