Lapsi tarvitsee ehdotonta rakkautta. Kuva:Joel Jyrinki

”Kyllä lapseni tietää, että rakastan häntä. Ei sitä tarvitse erikseen sanoa.” Näin sanoi minulle eräs isä, kun keskustelimme hänen ja hänen poikansa välisestä suhteesta. Minua keskustelu kylmäsi. Olin keskustellut pojan kanssa usein ja ymmärtänyt, ettei hän tosiaan tiennyt. Hän ei tiennyt rakastiko isä häntä laisinkaan ja se sattui. 

Vaikka tästä tapahtumasta on jo jokunen vuosi aikaa, se palaa usein mieleeni. Ehkä siksi, että olen itse neljän lapsen isä. Isä, joka usein pohtii, miten paljon omia lapsia voikaan rakastaa. Ei vain silloin, kun vekkulimainen viisi vuotias väläyttelee parhaita juttujaan iltapalapöydässä tai katson nukkuvaa lasta sängyn laidalta, vaan silloinkin, kun lapsen kiukkuraivo yllättää kesken kauppareissun tai talo on kuin pommin jäljiltä, eikä kukaan tunnu enää tottelevan käskyjäni. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Herkkä mies (@herkkamies) jakama julkaisu

Tietävätkö lapseni, että rakastan heitä aina, paljon ja kaikesta huolimatta?

Mutta tietävätkö lapseni, kuinka paljon heitä rakastan? Tietävätkö lapseni, että rakastan heitä aina, paljon ja kaikesta huolimatta? Ettei se rakkaus ole kiinni siitä, ovatko he tänään reippaita ja kilttejä, menevätkö he nukkumaan ensimmäisen pyynnön jälkeen, saavatko he koulusta hyviä arvosanoja tai onko heillä tänään huono päivä. Tietävätkö lapseni, ettei minun rakkauteni heitä kohtaan ole ehdollista? Ei edes siinä vaiheessa, kun he lähtevät kotoa omille siivilleen ja valitsevat oman polkunsa, arvonsa ja uskomuksensa. Ei, vaikka ne olisivat jotain aivan muuta, kuin minun omani. 

Eivät he tiedä, jos en kerro heille. Ja he myös unohtavat sen, mikäli en toista sitä riittävän usein. 

Sellainen ihminen on. Sellainen on lapsi. Hauras ja yksinäisyyteen katoava, jos viesti ehdottomasta rakkaudesta hiipuu. 

Siksi tänäänkin on hyvä pysähtyä lapsen kohdalle ja kertoa, että hän on rakastettu. Ilman mutta, jos ja kun sanoja. Ilman vaatimusta ja päivän epistolaa. Vain puhtaasti, aidosti ja silmiin katsoen. ”Minä rakastan sinua! Olet ihana!”

Herkkä mies löytyy myös Instagramista ja Facebookista! Laita seurantaan!:)

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Herkkä mies. Sellainen minä olen. Elämääni rikastuttavat myös neljä ihanaa lasta ja sydämestään asti kaunis vaimoni. 

Tässä blogissa miehen maailma saa olla herkkä ja kaunis. Kirjoitan parisuhteesta, vanhemmuudesta ja miehuudesta. Kerron miltä ne tuntuvat ja koitan ymmärtää, miten niiden kanssa olisi hyvä elää. Joskus vain ihmettelen ihmisen elämää kaikkine väreineen ja koitan antaa sille sanoja.

Tervetuloa seuraamaan! 

-Samuel Jyrinki

Facebook

Instagram

Pinterest

Jos sinua kiinnostaa yhteistyö kanssani:

Laita sähköpostia

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018