Välillä vaatii rohkeutta olla juuri sitä, mitä on. Kuva:Herkkämies

Millainen minä olen? Tuota kysymystä pohdin viimeisimmällä terapiaistunnollani.

Olisi tietenkin helppo heittää tähän vastaukseksi se perinteinen litania ammatista, perheestä ja harrastuksista, jonka niin moni ihminen on tottunut kuulemaan. Mutta vaikka nämä tietenkin osaltaan kertoisi minusta jotain, todellisuudessa ne ei paljasta juurikaan sitä sisäistä tunnetta ja kokemusta,  millaisena ihmisenä todellisuudessa itseäni pidän. Millainen persoona minussa on niiden kaikkien roolien ja kuorien alla, jota kulloinenkin ympäristö yrittää minulle luoda. 

Millaisena ihmisenä minä haluan tulla nähdyksi ja hyväksytyksi?

Jos hetken mietit asiaa omalle kohdallesi, saatat huomata, ettei tuohon kysymykseen vastaaminen  olekaan kovin helppoa. Ei ole välttämättä yksinkertaista vastata, että mikä on todellista minää? Miten näen ja koen maailman? Millaisena ihmisenä minä haluan tulla nähdyksi ja hyväksytyksi?Ainakin omasta kokemuksestani voin sanoa, että näihin kysymyksiin vastaaminen on todella eheyttävää puuhaa. Vaikka tyhjentävää vastausta on ehkä mahdoton saada ja vaikka olemme vääjämättä elämämme muokkaamia, on silti hyvinvoinnin kannalta tärkeää tuntea jonkinlaista pysyvää ja aitoa minää.

Siksi ajattelen, että jokaisen olisi hyvä käyttää hetki aikaa siihen, että pysähtyy pohtimaan sanoja sille, millainen minä todella olen? 

On hyvinvoinnin kannalta tärkeää tuntea jonkinlaista pysyvää ja aitoa minää.

Siispä ehdotan, että kokeilet seuraavaa tehtävää.

Olen huomannut, että minua itseäni auttaa tässä tehtävässä kuvan käyttäminen. Siispä suosittelen sitä myös sinulle. Ota eteesi sellainen kuva itsestäsi, jossa näet itsesi juuri sellaisena, kuin koet olevasi. Sitten ala kirjoittaa näkemääsi ja kokemaasi. Juuri sitä itseäsi, mikä kumpuaa sisältäsi täysin ilman suodattimia. Ilman sen pohtimista, mitä joku sinun toivoo olevan tai millaisia ihannerooleja ympäristö sinulle asettaa.

Elä mieti, että sinun täytyisi näyttää tekstiä kenellekään tai sen pitäisi olla hienosti muotoiltu, sillä tämä on vain sinua varten. Mutta jos haluat kertoa toisille rehellisen itsesi, tämä on siihen hyvä mahdollisuus. 

Klikkaa tästä haasteeseen, joka löytyy Instagramista.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tässä olen minä. Sekoitus iloa ja melankoliaa, pinnallisuutta ja syvyyttä. Voin olla synkkä runo kokemastani yksinäisyydestä ja onnea pursuava kirjoitus rakkaudesta, sillä itku ja nauru asuu minussa lähellä toisiaan. Olen mies, jolle feminiinisyys on lahja ja heikkouden osoitus kantava voima. Olen ihmisistä kiinnostunut, mutta yksin olosta nauttiva. Hiljainen, mutta puhelias. Pelokas, mutta rohkea. Olen avoin, mutta itseensä kätkevä. Olen ihminen, jonka maailma on täynnä kauneutta ja kipua. Kauneutta minulle voi olla paitasi tai hymysi. Kauneutta voi olla lausuttu sana tai hiljaisuudessa aistittu tunnelma. Kipua voi olla vaiettu tunne, loukkaava asenne tai eriarvoisuuden satuttava ilmapiiri. Sellainen minä olen. Herkkä ja runollisuuteen taipuva. Vapautuneesti, mutta arkana omana itsenään elävä. Mutta millainen sinä olet? Ajattelen, että oman minuuden sanoittaminen on todella tärkeää oman hyvinvoinnin kannalta. Me usein hukumme erilaisiin rooliodotuksiin ja ihanteisiin, jota meidän pitäisi olla, ja saatamme unohtaa, mitä me itse syvimmiltään olemme. Joskus taas ympäristömme on niin tuomitseva, että meillä ei riitä rohkeutta olla sitä, mitä olemme. Vaikka kenenkään ei pitäisi tarvita olla rohkea ollessaan oma itsensä. Siispä ajattelin heittää uuden aihetta käsittelevä blogitekstin rinnalle "Tällainen minä olen" haasteen. Julkaise kuva itsestäsi ja kirjoita sen alle oman näköinen ja rehellinen kuvaus, millainen sinä olet. Sillä juuri sellainen sinä saat olla ja sellaisena sinut tulisi hyväksyä! Heitä perään hastag #hyvätällaisena @jyllanninsuomineito @puhumuru @aidinpuheenvuoro_official teidät haastan mukaan suoraan, koska te ootte niin❤ #hyvätällaisena #tällainenminäolen #hyväksyntä #minä #itsetuntemus #hyvinvointi #haaste #oleomaitsesi #blogi #herkkämies #vauva

Henkilön Samuel Jyrinki (@herkkamies) jakama julkaisuKirjoitan oman versioni tähän alle. Se ei ole malliesimerkki tai ohje, se on vain kuvasta pursuava vastaukseni kysymykseen, millainen minä olen?


Tässä olen minä. Sekoitus iloa ja melankoliaa, pinnallisuutta ja syvyyttä. Voin olla synkkä runo kokemastani yksinäisyydestä ja onnea pursuava kirjoitus rakkaudesta, sillä itku ja nauru asuu minussa lähellä toisiaan. Olen mies, jolle feminiinisyys on lahja ja heikkouden osoitus kantava voima. 

Olen ihmisistä kiinnostunut, mutta yksin olosta nauttiva. Hiljainen, mutta puhelias. Pelokas, mutta rohkea. Olen avoin, mutta itseensä kätkevä. 

Olen ihminen, jonka maailma on täynnä kauneutta ja kipua. Kauneutta minulle voi olla paitasi tai hymysi. Kauneutta voi olla lausuttu sana tai hiljaisuudessa aistittu tunnelma. Kipua voi olla vaiettu tunne, loukkaava asenne tai eriarvoisuuden satuttava ilmapiiri. 

Sellainen minä olen. Herkkä ja runollisuuteen taipuva. Vapautuneesti, mutta arkana omana itsenään elävä. 

Minua lisää löytyy Instagramista ja Facebookista

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Herkkä mies. Sellainen minä olen. Elämääni rikastuttavat myös neljä ihanaa lasta ja sydämestään asti kaunis vaimoni. 

Tässä blogissa miehen maailma saa olla herkkä ja kaunis. Kirjoitan parisuhteesta, vanhemmuudesta ja miehuudesta. Kerron miltä ne tuntuvat ja koitan ymmärtää, miten niiden kanssa olisi hyvä elää. Joskus vain ihmettelen ihmisen elämää kaikkine väreineen ja koitan antaa sille sanoja.

Tervetuloa seuraamaan! 

-Samuel Jyrinki

Facebook

Instagram

Pinterest

Jos sinua kiinnostaa yhteistyö kanssani:

Laita sähköpostia

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018