Hyvän puhuminen parisuhteesta kannattaa. Kuva: Herkkä mies

Eikö meistä jokainen usko ja toivo, että olemme valinneet juuri itsellemme parhaan ihmisen puolisoksi?

”Kuljetko naiivisti laput silmillä, kunnes heräät?” Näin oli joku kommentoinut tekstiini, jossa kerroin uskovani läpi elämän kestävään parisuhteeseen. Jäin pohtimaan tuota kommenttia. Mihin minun pitäisi herätä? Siihenkö, että oikeasti parisuhde onkin tuskainen ja tuhoon tuomittu yritys, joka päättyy aina huonosti? Vai ehkä siihen, että vaaleanpunainen hehkutus parisuhteesta on lapsellista romantiikkaa, jossa vältellään karua arkea riitoineen?

Ehkä kysymys oli siitä, ettei hyviä parisuhteita saa olla olemassa. Niitä ei kuulu hehkuttaa, varsinkaan enää siinä vaiheessa, kun ruuhkavuodet painavat päälle. Silloin kuuluu valittaa ja avautua, kuinka parisuhteelle ei enää ole aikaa ja miten puoliso on taas ollut idiootti. Eikä hehkuttaa onneaan siitä, miten ihanan puolison on saanut. 

Tarinoita putkiaivoisista ja vastuuttomista miehistä sekä nalkuttavista ja vapautta jarruttavista naisista pidetään realismina. Ne ovat sosiaalisesti hyväksyttyjä totuuksia, joiden ympärille naisten–ja miesteniltojen parisuhdekeskustelujen on helppo rakentua. Ihan niin kuin meidän pitäisi puhua parisuhteesta ja puolisosta vähättelevästi ja varoen, ettemme vain joutuisi pettymään. Ettei meitä pidettäisi lapsellisina hihhuleina, joilla ei ole omaa itsenäistä elämää. Vai onko niin, että niissä saunailloissa, missä sinä olet ollut, on vain kehuttu kilpaa puolisoita? Itse asiassa. Milloin viimeksi kuulit jonkun kehuvan, että hänellä on maailman paras puoliso? 

Niitäkin on, sillä emme me kaikki ole yhdessä alkoholistin, narsistin tai väkivaltaisen ihmisen kanssa.

Jokainen kaunis sana ja kiitollinen lause puolisosta rakentaa parempaa parisuhdetta.

Eikö meistä jokainen usko ja toivo, että olemme valinneet juuri itsellemme parhaan ihmisen puolisoksi? Toivon ainakin niin. Sillä jos me itse emme usko siihen, tuskin puolisokaan sitä uskoo. Jos me emme osaa itse puhua kauniisti omasta puolisostamme ja nähdä kauniita asioita suhteestamme, kuinka ihmeessä ne asiat olisivat koskaan olemassa? Ei ole yhden tekevää, miten puhumme ihmisestä, jonka kanssa jaamme elämämme.

Jos on naiivia puhua puolisosta hyvää ja nähdä parisuhteen toimivat asiat, niin olkoon sitten niin. Se lapsellisuus on parisuhteen voima. Se ei ole typerää hehkutusta, vaan tahtoa nähdä hyvää. Jokainen kaunis sana ja kiitollinen lause puolisosta rakentaa parempaa parisuhdetta. Jokainen ääneen sanottu hyvä asia ja toista huomioiva teko antaa voimaa tehdä saman uudelleen. Näistä asioista syntyy viesti sitoutumisesta, välittämisestä ja rakkaudesta. Ja eikö meistä jokainen toivo, että se olisi vallitseva viesti suhteessamme?

Mekin riitelemme ja elämme aikoja, jolloin kaikki vaaleanpunaisuus on kadonnut hermoja kiristävästä arjesta. Se on osa elämää. Mutta sanoilla on niissäkin hetkissä ihmeellinen voima. Ja me saamme ihan itse päättää, mitä sanoja käytämme.

Lisää romanttista höttöä löydät Instagramista ja Facebookista. Tervetuloa seuraamaan!

Kommentit (3)

Anka
1/3 | 

Osui ja upposi.
Tänään yhteisestä reissusta väsyneenä meinasi mieli alkaa kalvamaan kaikkia niitä ajatuksia, miten olisin toivonut mieheni käyttäytyvän, olevan, lipileeraavan minua. Kun vihdoin pääsimme kahdestaan.

Mutta, samaan aikaan yritin ajatella kaikkia niitä mukavia hetkiä reissussa, ystäväpariskunnan kanssa. Sen mitä yhdessä koimme. Kertaakaan hän ei moittinut minua, ei arvostellut ja oli ihan normaalisti.

Minä itse kehitin mielessäni jotain sellaista, mitä olisi pitänyt olla. #pelkkäälovee

Kiitos taas upeasta kirjoituksesta! ❤️

Herkkä mies
Liittynyt28.9.2018

Kiitos❤ ja kiitos kommentistasi. Tutta myös itselle tuollainen. Oletukset ja sanomatta jääneet odotukset tuottaa pettymyksiä. Onneksi niistäkin selviää puhumalla😊

❤: Herkkä mies

Daddy Speziale

Moi! Itsekin tunnistan ilmiön, jossa nimenomaan omassa päässä luodut, useimmiten ääneensanomattomat, odotukset pilaavat jonkin asian, vaikka neutraalisti tarkasteltuna asian pitäisi tuottaa iloa. Toisaalta sama toimii myös toisinpäin, eli jos odottaa jotain kurjaa, voi "tavallinenkin" asia tuntua hyvältä.

Itse kirjoitukseen liittyen: nostat mielestäni esiin oikean ja tärkeän asian. Itse olen kuitenkin ollut havaitsevinani, että usein äänessä on pieni, mutta äänekäs vähemmistö. Varsin moni tuntuu olevan näissä keskusteluissa omasta suhteestaan hiljaa, mitä ainakin itse pidän merkkinä siitä, että asiat ovat heidän kohdallaan sitten kuitenkin aika hyvin. Ehkä seuraava kulttuurillinen muutos voisi sitten tosiaan olla se, että uskallettaisiin päästää irti tästä "kel' onni on, se onnen kätkeköön" -periaatteesta ja puhua ääneen sitä ansaittua hyvää omasta puolisosta. Se parantaisi varmasti omaa suhdetta entisestään.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Herkkä mies. Sellainen minä olen. Elämääni rikastuttavat myös neljä ihanaa lasta ja sydämestään asti kaunis vaimoni. 

Tässä blogissa miehen maailma saa olla herkkä ja kaunis. Kirjoitan parisuhteesta, vanhemmuudesta ja miehuudesta. Kerron miltä ne tuntuvat ja koitan ymmärtää, miten niiden kanssa olisi hyvä elää. Joskus vain ihmettelen ihmisen elämää kaikkine väreineen ja koitan antaa sille sanoja.

Tervetuloa seuraamaan! 

-Samuel Jyrinki

Facebook

Instagram

Pinterest

Jos sinua kiinnostaa yhteistyö kanssani:

Laita sähköpostia

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018