Onko kainaloni aivan liian täynnä kiireisiä ja tärkeitä töitä, aikuisten huolia ja älypuhelimen viestejä?

Jos vanhempana jotain toivoo, niin sitä, että lapsen olisi aina helppo tulla kainaloon. Ja sitä, että siinä olisi helppo kertoa hyvät ja huonot asiat, tankata lohtua ja läheisyyttä, tulla hoidetuksi ja rakastetuksi. 

Mutta onko kainaloni sellainen? Kutsuuko se ohi juoksevaa lasta levähtämään ja rauhoittumaan, pyytääkö se lohduttavasti luokseen itkevän pikkuisen tai löytääkö se luokse oven taakse sulkeutuneen teinin? Onko se avoin aamuisin, päivisin ja öisin? Onko se valmis kesken touhujen ja kiireiden? Vai onko kainaloni aivan liian täynnä kiireisiä ja tärkeitä töitä, aikuisten huolia ja älypuhelimen viestejä? Onko se ihan liian kireä ja hätäinen, vailla aikaa silitykselle ja pitkille hiljaisille minuuteille, jotka odottavat oikeita sanoja? Onko se täynnä moittivia lauseita ja ehdollista hyväksyntää vai ottaako se vastaan varauksetta ja rakastaa ilman minkäänlaista vaatimusta? 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Samuel Jyrinki (@herkkamies) jakama julkaisu


Ne hetket kainalossa jäävät lapsen mielen sopukoihin.


Monesti tuntuu, että liian usein tässä epäonnistuu. Ja usein vain siksi, että on tehnyt arjen suorituksista liian tärkeää ja vanhemmuudesta liian monimutkaista. On antanut itsensä sokaistua siltä, mikä todella on tärkeää.


Sillä mitä muuta lapsi vanhemmiltaan tarvitsee, kuin sitä, että heillä olisi aikaa hoivalle, ihmettelylle ja rakastamiselle. Hetkille, jossa on vain ainutlaatuinen ja kaunis lapsi, tärkeiden ajatusten ja ihanien oivallustensa kanssa. Hetkille, jossa lapsi saa tuntea olevansa hyväksytty ilman ehtoja ja vaatimuksia. 

Ne hetket kainalossa jäävät lapsen mielen sopukoihin. Ne ovat turvasatama, lohtu ja voima. Ne ovat niitä hetkiä varten, kun pelottaa, surettaa tai ahdistaa. Niitä hetkiä varten, kun tarvitaan myötätuntoa, onnistumisen iloa ja rakastamisen taitoa. Sen tärkeämpiä asioita ei vanhempi lapselleen voi tarjota. Ei edes rahalla tai saavutuksilla.


Tänään olen onnellinen, että vielä lapset tulevat kainalooni.  Ja niin kovasti toivon, että tulevat vielä vuosia.

Instagram

Facebook

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Herkkä mies. Sellainen minä olen. Elämääni rikastuttavat myös neljä ihanaa lasta ja sydämestään asti kaunis vaimoni. 

Tässä blogissa miehen maailma saa olla herkkä ja kaunis. Kirjoitan parisuhteesta, vanhemmuudesta ja miehuudesta. Kerron miltä ne tuntuvat ja koitan ymmärtää, miten niiden kanssa olisi hyvä elää. Joskus vain ihmettelen ihmisen elämää kaikkine väreineen ja koitan antaa sille sanoja.

Tervetuloa seuraamaan! 

-Samuel Jyrinki

Facebook

Instagram

Pinterest

Jos sinua kiinnostaa yhteistyö kanssani:

Laita sähköpostia

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018