Kuva: Herkkämies

Mitä on rakkaus parisuhteessa? Tämä on asia, jota me kaikki varmasti joskus mietimme. Haemme usein jotain tunnetta, joka on suurena ja vahvana sisällämme. Tai sitten odotamme sen ilmestyvän kuin itsestään, mikäli sitä vielä on jäljellä. Pidämme sitä itsestään selvänä, emmekä ymmärrä, mitä sen eteen voi tehdä. Rakkaus on kuin hallitsematon voima, joka tulee ja menee, ilman kasvoja ja konkretiaa. Oikeastaan tuntuu, että ihmiset pitävät suoranaisena ihmeenä, jos sitä riittää parisuhteessa läpi elämän.

Tuo tyynylleni tuotu yllätys oli osoitus siitä, että tänäänkin minä olen tärkeä.

Sain itse eilen illalla oivallisen muistutuksen siitä, miten rakastaminen näkyy arjessa. Kun päivän päätteksi raahauduin lämpimästä suihkusta makuuhuoneeseen, sängyllä, tyynyni päällä lepäsi kukkia ja suklaapatukka. Tuo hetki pysäytti. Nuo kukat kertoivat minulle enemmän, kuin tuhat sanaa. Niihin kätkeytyvä tarina kertoi paljon juuri minusta ja vaimostani. Ne kertoivat siitä rakkaudesta, mitä meidän välillämme on. Tuo tyynylleni tuotu yllätys oli osoitus siitä, että tänäänkin minä olen tärkeä. Me olemme tärkeitä.

Se on rakkautta. Konkreettisia pieniä tekoja arjessa, jotka kertovat toiselle, miten tärkeä hän on. Se ei ole pelkkiä sanoja, vaikka niitäkin paljon tarvitaan. Rakkaus asuu valmiiksi tehdyssä teekupissa, ohi kulkevassa kosketuksessa ja siinäkin, kun pestään iltaisin hampaat samaan aikaan. Vanhin lapseni kysyi minulta, että onko parisuhde sitä, kun katsotte äidin kanssa yhtä aikaa toisianne ja nauratte? Hän osui ytimeen. Rakkaudella on kasvot ja paljon ilmeitä, jos ne vain oppii näkemään.

Haastan jokaisen tekemään viikonloppuna jonkun pienen rakkauden teon sille tärkeimmälle ihmiselle. Ainakin minulle ne ovat aina yhtä merkityksellisiä.

Rakastakaa toisianne!

Sydämellä Herkkämies

Minä herkistelen myös Instagramissa ja Facebookissa. :) Tervetuloa seuraamaan! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Herkkä mies. Sellainen minä olen. Elämääni rikastuttavat myös neljä ihanaa lasta ja sydämestään asti kaunis vaimoni. 

Tässä blogissa miehen maailma saa olla herkkä ja kaunis. Kirjoitan parisuhteesta, vanhemmuudesta ja miehuudesta. Kerron miltä ne tuntuvat ja koitan ymmärtää, miten niiden kanssa olisi hyvä elää. Joskus vain ihmettelen ihmisen elämää kaikkine väreineen ja koitan antaa sille sanoja.

Tervetuloa seuraamaan! 

-Samuel Jyrinki

Facebook

Instagram

Pinterest

Jos sinua kiinnostaa yhteistyö kanssani:

Laita sähköpostia

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018