Oletko sinä kiinnostunut puolisollesi tärkeistä asioista? Kuva:Herkkä mies

”Ei mun miestä kiinnosta mikään mun juttu. Se vaan katsoo jotain jalkapalloa.”

”Oletko koskaan kysynyt mieheltäsi, miksi jalkapallo on hänelle niin tärkeä?”

”No en todellakaan. Ei mua kiinnosta jalkapallo yhtään.”

Parisuhteessa ei ole yksinoikeutta nauttia toisen huomiosta ja kiinnostuksen kohteena olemisesta.

Olen käynyt ja kuullut tuon kaltaisen keskustelun elämäni aikana useita kertoja. Joku vuodattaa, kuinka tympääntynyt hän on, koska puoliso ei ole kiinnostunut hänen jutuistaan, mutta kertoo huomaamattaan saman keskustelun aikana, ettei häntä itseään kiinnosta kumppaninsa jutut tuon taivaallista. Joskus olen kysynyt: ”Miksi puolisosi olisi kiinnostunut sinusta, jos sinä et ole kiinnostunut hänestä?"

Olen joutunut kysymään itseltäni tuon saman kysymyksen useaan otteeseen, kun tilanne omassa suhteessa on ajautunut tyytymättömään tilaan. Muistan ne monet kiivaat keskustelut, jotka olemme joutuneet käymään, kun toinen on osoittanut syytöksensä. ”Minusta tuntuu, ettei sinua kiinnosta!” ”Tämä on minulle tärkeää, mutta sinä vain vähättelet!”
Kun tilanne on puhumalla saatu purettua, on usein tultu tulokseen, että kumpikin on laiminlyönyt toisen huomioimisen. Parisuhteessa ei ole yksinoikeutta nauttia toisen huomiosta ja kiinnostuksen kohteena olemisesta. Se on molempien oikeus.

Vaikka asiat sinänsä ovat pieniä, niistä syntyy hyvin helposti iso tunne.

Yhdessä elämisen alkuaikoina minun oli vaikea ymmärtää, miksi puolisolleni on niin kamalan tärkeää siivota koti reissuun lähtiessä tai juhlia suuresti pieniä asioita. En myöskään tajunnut sen vuoksi osallistua niihin mitenkään. Hän taas ei ymmärtänyt esimerkiksi sitä, miksi jalkapallovuoron ohi meneminen oli minulle iso juttu tai miksi vaatteiden lattialle jättäminen ärsytti minua. Vaikka asiat sinänsä ovat pieniä, niistä syntyy hyvin helposti iso tunne. Jos tunne on, ettei toinen arvosta juttujani, siitä ei seuraa mitään hyvää.

Vaikka kaikki asiat eivät luontaisesti kiinnosta meitä tai emme ole johonkin oppineet, meillä on aina mahdollisuus opetella kiinnostumaan. Parisuhteessa se on myös velvollisuutemme. Minä voin kysyä, oliko mukavat pelit, vaikka laji ei minua kiinnostaisikaan. Minä voin tarttua imuriin, vaikka minulle kävisi yhtä hyvin siivoaminen reissun jälkeen. Oli se toiselle tärkeä asia sitten mikä tahansa, minä voin osoittaa tukeni ja opetella välittämään siitä, mikä hänelle on tärkeää. Siitä syntyy kokemus arvostuksesta ja välittämisestä. Ilma sitä kokemusta parisuhteessa ei ole kenelläkään hyvä olla.

Blogin löydät myös Instagramista ja Facebookista. Pistä seurantaan ja osallistu keskusteluun aina tuoreeltaan!:) 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Herkkä mies. Sellainen minä olen. Elämääni rikastuttavat myös neljä ihanaa lasta ja sydämestään asti kaunis vaimoni. 

Tässä blogissa miehen maailma saa olla herkkä ja kaunis. Kirjoitan parisuhteesta, vanhemmuudesta ja miehuudesta. Kerron miltä ne tuntuvat ja koitan ymmärtää, miten niiden kanssa olisi hyvä elää. Joskus vain ihmettelen ihmisen elämää kaikkine väreineen ja koitan antaa sille sanoja.

Tervetuloa seuraamaan! 

-Samuel Jyrinki

Facebook

Instagram

Pinterest

Jos sinua kiinnostaa yhteistyö kanssani:

Laita sähköpostia

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram