Satuhieronta rauhoittaa lasta. Kuva:Herkkä mies

Lapset pitäisi saada nukkumaan, mutta rauhoittumisesta ei ole tietoakaan. Sana ”nukkumaan” tuntuu tarkoittavan tuossa vaiheessa lapsen korviin kehotukselta kaivaa esiin uusia leluja, rakentaa maja tai aloittaa tyhjänpäiväinen kiistely siitä, mikä on parhain Pokémon. Omaan sänkyyn on mahdoton rauhoittua, sillä joku ääntelee liian isosti, toisella on vieressään juuri se lelu, minkä itse olisi halunnut tai sitten ei vain ole mitään tekemistä siellä sängyssä. Jostain syystä lapsilla virtapiikki tuntuu nousevan juuri silloin, kun oma virta alkaa loppua totaalisesti. Ja kaikkihan me tiedämme, että väsyneenä hermot alkavat kiristyä todella helposti. 

Näyte unille menemisestä parin päivän takaa! Kuva:Herkkä mies
Näyte unille menemisestä parin päivän takaa! Kuva:Herkkä mies

Meillä iso apu lapsen rauhoittumiseen on ollut satuhieronta.

Väsyneenä lapselle räyhääminen ei todellakaan ole se kaikkein parhain keino saada lasta rauhoittumaan, joten usein miettii, että mikä olisi sitten se parempi tapa. Meillä iso apu lapsen rauhoittumiseen on ollut satuhieronta. Tutustuin menetelmään joskus opiskeluaikoinani ja siitä lähtien se on enemmän tai vähemmän kulkenut mukana iltarutiineissamme. Yksinkertaisesti selitettynä satuhieronta on tarinan ja kosketuksen yhdistelemistä. Yleensä istahdan sängylle ja lapsi makaa vieressäni mahallaan tai itselleen parhaassa asennossa. Kerron jonkun yksinkertaisen sadun ja kosketan siihen sopivalla tavalla lapsen päätä ja selkää, ehkä myös käsiä ja jalkoja. Tämä riippuu hieman siitä, mitä kukakin lapsi toivoo. Sivelyä keveästi, painelua sormenpäillä tai kämmenellä. Jokaiseen satuun löytyy joku helppo kaava, joka on helppo muistaa sekä sinun että lapsen. Ainakin meillä lapset rakastavat näitä hetkiä ja siksi illalla usein kuulee lapsen huudon "Isä, tee selkäsatu!" 

Lapsen saaminen rauhalliseksi ja nukkumaan on tietenkin ihana asia, mutta satuhieronnasta on taatusti muitakin hyötyjä. Yhteinen hetki lapsen kanssa, hyväksyvä ja positiivinen kosketus. Siinä on aika paljon hyvää rakennusainetta hyvälle itsetunnolle, yhteydelle ja turvallisuudelle. Ja vinkkinä, satuhieronnan kaltainen kosketus toimii todella hyvin myös aikuisten kesken. 

Herkkä mies blogi löytyy myös Instagramista ja Facebookista. Tervetuloa seuraamaan!

Satuhierontaan löytyy ohjeita muun muassa satuhieronta sivustolta, josta voit saada myös ilmaiseksi taikapuu nimisen sadun ohjeineen

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Herkkä mies. Sellainen minä olen. Elämääni rikastuttavat myös neljä ihanaa lasta ja sydämestään asti kaunis vaimoni. 

Tässä blogissa miehen maailma saa olla herkkä ja kaunis. Kirjoitan parisuhteesta, vanhemmuudesta ja miehuudesta. Kerron miltä ne tuntuvat ja koitan ymmärtää, miten niiden kanssa olisi hyvä elää. Joskus vain ihmettelen ihmisen elämää kaikkine väreineen ja koitan antaa sille sanoja.

Tervetuloa seuraamaan! 

-Samuel Jyrinki

Facebook

Instagram

Pinterest

Jos sinua kiinnostaa yhteistyö kanssani:

Laita sähköpostia

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018