Kirjoitukset avainsanalla Loma

Kaupallinen yhteistyö
Kuva:Herkkämies

Kaupallinen yhteistyö Hotel Sveitsin kanssa. 

Olemme tosi perhekeskeisiä ihmisiä, joten meille sopii tosi hyvin yhteiset lomat, jonka aikana voimme nauttia yhteisestä tekemisestä ja olemisesta. Joskus tulee pohdittua, että olemmeko liiankin tiivis tiimi? Mutta toisaalta, eikö perheen pidä sitä ollakin? Tiimi, jonka jäsenet tuntevat toisensa ja haluavat pitää yhtä. 

Olen joskus kuullut lauseen, että vanhemmuus syntyy lapsen ja vanhemman yhdessä vietetyssä ajassa. Siinä lauseessa on viisas sanoma. Perheen yhteinen aika antaa mahdollisuuden vuorovaikutukselle, joka lisää perheen yhteenkuuluvuudentunnetta, turvallisuutta ja jokaisen kokemusta omasta minuudesta osana juuriaan. Toisin sanoen perheen yhteys lisää hyvinvointia. 

Vaikka yhteinen arki on tietenkin se, minkä pitää olla kunnossa, tekee perheelle hyvää myös yhteiset irtautumiset arjen pyörteistä. Kun mennään yhdessä, koetaan uutta ja kokeillaan rajoja, perheen dynamiikka ja vuorovaikutus joutuvat uudenlaiseen haasteeseen. Parhaimmillaan kokemus on kuin liimaa, joka tuo arkeen vielä vahvemman tiimin. 

Tällä kertaa saimme viettää viikonlopun mittaisen perheloman Primehotelseihin kuuluvassa Hotel Sveitsissä ja nauttia hieman ylellisyyttä ja helppoutta ennen arjen alkamista. Ja täytyy sanoa, että se hyvä puoli on kotimaan matkailussa, ettei matkoihin kulu liikaa aikaa, eikä hermoja. 

Hotel Sveitsin moderni, mutta lämmin ilme oli erityisesti meidän vanhempien mieleen. Ylivoimaisesti eniten meitä miellytti kuitenkin hotellin henkilökunnan sydämellinen ja ystävällinen palvelu, joka laittoi usein hymyn huulille. 

Näin vanhempana mieltä lämmitti myös lapsimyönteinen ilmapiiiri, joka ei todellakaan ole Suomessa itsestään selvyys. Tässä hotellissa oli tervetullut ja huolehdittu olo, eikä kertaakaan tullut tunne, että lapset olisivat vain riesa ja häiriö. 

Yövyimme kahdessa superior- huoneessa, jotka oli yhdistetty väliovella. Lapset siis saivat toisen huoneen ja me saatiin vaimoni kanssa kivasti omaa ilta- ja yörauhaa toisessa huoneessa. Eli ainakin hiukkasen saatiin myös parisuhdelomaa tässä sivussa. 

Lapsille oli järjestetty tutustumisleikki hotellin ympäristössä, jonka selvittämisestä sai palkinnoksi kätevät treenikassit.  Kuva: Herkkä mies
Lapsille oli järjestetty tutustumisleikki hotellin ympäristössä, jonka selvittämisestä sai palkinnoksi kätevät treenikassit.  Kuva: Herkkä mies

 

Sveitsinuimala tarjosi loistavat puitteet nauttia helteistä. Kuva: Herkkä mies
Sveitsinuimala tarjosi loistavat puitteet nauttia helteistä. Kuva: Herkkä mies

Viikonloppu oli kiva yhdistelmä hyvää ruokaa, lepoa ja aktiviteetteja. Suomi kylpi koko viikonlopun ajan helteessä, joten me kylvimme mielellään tuntikausia Hotel Sveitsin yhteydessä sijaitsevassa Sveitsin uimalassa. Sisäaltaiden lisäksi uimalassa oli ulkoaltaat hyppytorneineen, joten totta kai me vietimme aikamme niiden äärellä. Jos lapsilta kysytään, tämä oli varmasti reissun parasta antia. 

Hotel Sveitsissä sijaitseva ravintola Tila jatkoi hotellissa saatua hyvää palveluhenkeä ja onnistui myös hienosti makuelämyksien tarjonnassa. 

Lasten mielestä hotellin aamupala oli kuuskauttaviis!
Lasten mielestä hotellin aamupala oli kuuskauttaviis!

Uimisen lisäksi Hotel Sveitsin ympäristössä riittää muitakin aktiviteetteja. Samasta rakennuksesta pääsee halutessaan SuperParkkiin tai elokuviin ja lisäksi lähimetsästä löytyy SeikkaluSveitsin monipuolinen seikkailurata sekä hyvät lenkkeilymaastot luonnon helmassa.

Kelien suosiessa, meidän perhe suunnisti koittelemaan rohkeutta SeikkailuSveitsiin. Meistä kukaan ei ollut koskaan aiemmin käynyt tällaisessa seikkailupuistossa, mutta nopean perehdytyksen jälkeen oli kuitenkin helppo lähteä radalle. Oli oikeastaan yllättävää, miten monta rataa pystyi mennä yhdessä lasten kanssa. Ainakin tämä puisto oli todella hyvä aktiviteetti ihan koko perheelle. 

Pelkojen voittamisesta ja parin tunnin liikunnasta jäi palkinnoksi hyvä, mutta väsynyt olo. 
Pelkojen voittamisesta ja parin tunnin liikunnasta jäi palkinnoksi hyvä, mutta väsynyt olo. 

Hotel Sveitsi ja sen ympärillä olevat palvelut jättivät kokonaisuudessaan positiivisen fiiliksen perhelomailijalle. Tuntui, että tässä ympäristössä olisi voinut nauttia lomailuista pidempäänkin. Luulen, että meidän perhe palaa vielä näihin maisemiin takaisin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kaupallinen yhteistyö
Muistatko, miksi rakastuit puolisoosi? Kuva: Herkkä mies

Kaupallisessa yhteistyössä Hotel Katajanokan kanssa.

Siinä hän on. Nainen, jonka läsnäolo saa minut rauhoittumaan. Katson silmiin, jossa näkyy ymmärrystä ja sydämen viisautta. Sitten se pieni pilkahdus. Se on kuin pieni häivähdys suupielessä ja silmien loisteessa. Hymyilen. Tuossa on se nainen, joka sai minut lumoihinsa. Se ihastuttava ihminen, jonka seurassa tunneista halusi tehdä viikkoja ja viikoista kuukausia. Nyt niistä kuukausista on tullut vuosia, ja haluan tehdä niistä kymmeniä. 

Arjesta irrottautuminen tekee hyvää parisuhteelle. Kuva: Herkkä mies
Arjesta irrottautuminen tekee hyvää parisuhteelle. Kuva: Herkkä mies

On tärkeä muistaa yhä uudestaan, miksi olen juuri hänen kanssaan.

Arkeen, etenkin lapsiperhearkeen on helppo hukata parisuhde. Työ, kotityöt ja lasten tarpeet ovat usein etusijalla, ja kotitalouden aikuisista tulee pariskunnan sijaan dynaaminen työpari ja hyvät kämppikset. Tai jos ei tule, yrittävät ainakin pysyä pois toistensa tieltä, jotta arki vain sujuisi. 

Ja kun siinä tilassa viikoista tulee kuukausia ja kuukausista vuosia, voi lopulta huomata, kuinka ollaan kasvettu erilleen. Yhtäkkiä tuntuu helpommalta erota kuin nähdä se ihminen, johon joskus palavasti rakastui. 

Toisen löytäminen yhä uudelleen ja uudelleen on tärkeä voimavara pitkässä parisuhteessa. On tärkeä muistaa yhä uudestaan, miksi olen juuri hänen kanssaan. On jaksettava tutustua yhä uudelleen ja löydettävä toisesta ne asiat, jotka saavat viihtymään ja rakastumaan. 


Kyseessä on yksi elämäsi tärkeimmistä asioista.

Kun saimme viettää viikonlopun Hotel Katajanokassa ja irrottautua täysin arjen pyörityksestä, huomasimme taas, miten tärkeää se on meidän parisuhteelle. Pari vuorokautta aikaa vain meille kahdelle. Ei pyykkipinoa, tiskivuorta tai muiden tarpeita. Vain aikaa viipyä vieressä, koskettaa hitaasti ja nähdä silmistä sieluun saakka. Aikaa muistaa, miksi olemme toistemme rinnalla. 

Usein miettii, että miten raaskii lähteä pariksi päiväksi lomalle. Miten lapset? Entä raha? Syitä jättää väliin on paljon. Mutta jos kääntää asian niin, että kyseessä on yksi elämäsi tärkeimmistä asioista, joka vaikuttaa paljon sekä sinun että koko perheesi hyvinvointiin. Eikö siihen ole syytä käyttää aikaa ja resursseja ja nähdä vaivaa? Kyllä on. Itse asiassa parisuhde on huomattavasti autoa ja taloa tärkeämpi huollon kohde. 

Seuraa blogia myös Instagramissa ja Facebookissa!

Kommentit (2)

Kaisa
1/2 | 

Niin osuva teksti myös meidän arkeen!
Ihana lukea blogiasi, saan valtavasti vertaistukea teksteistäsi!
Hyvää kesää ☀️🥰

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Parisuhteelle pitää ollaa aikaa myös ennen lomaa. Kuva: Herkkä mies

Kesäloma. Ihana ajatus lämmöstä, perheen yhteisestä ajasta ja rakkaudesta. Vihdoin on aikaa myös parisuhteelle. Mutta sen sijaan, että loma olisi auvoista onnea, se tuokin mukanaan riitoja ja kireyttä. Työ ja hektinen arki on poissa, mutta sen sijaan, että sen alta paljastuisi se ihana, mitä on odottanut, herääkin huomaamaan, ettei syy ollut arjessa. Loma ei korjannutkaan tapoja kommunikoida, ei muuttanut puolison valintoja huomioivammiksi, eikä parantanut seksiä. 

Tilastot osoittavat, että lomien jälkeen erotaan tavallista enemmän, ja aika moni parisuhteessa elänyt tunnistaa varmasti lomariitelyn olemassa olon. Eikä lomariitely ole vain pitkien kesälomien ongelma, vaan riitelyyn voi kulua myös romanttiseksi minilomaksi tarkoitettu viikonloppu kylpylässä. Miksi näin on? Siihen varmasti on monella selityksensä, mutta yksi iso tekijä on se, että liian usein parisuhde on lomalla ne välit, kuin me itse emme ole lomalla. Ja kun vihdoin loman saapuessa annamme tilan parisuhteelle, se ryöpsäyttää päällemme kaikki tunteet kuukausien ajalta. Eikä ne kaikki ole taatusti positiivisia. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Samuel Jyrinki (@herkkamies) jakama julkaisu

Parisuhde ei voi olla lomalla.

Parisuhteen yksi tärkeimmistä taidoista on kyky keskustella tässä ja nyt. Ei sitten kun... Vertauksen voi hakea vaikkapa siitä, jos yritämme päästä kesäksi rantakuntoon. Jos teemme sen eteen asioita päivittäin tammikuusta kesäkuuhun, nautimme taatusti hyvästä olosta heinäkuun helteessä. Jos taas odotamme tekojemme kanssa heinäkuun ensimmäiselle lomaviikolle ja vedämme sitten kerralla valtava maratonin, todennäköisesti loukkaamme itsemme, petymme valtavasti ja koemme sitten syyllisyyttä tuosta kaikesta. Sen jälkeen toivomme takaisin pimeitä iltoja ja suunnittelemme massiivista muutosta arkeemme, joka on tämän kaiken syypää. 

Kirjailija Jane Austen on kuvannut rakkautta hienosti. Hän sanoo, että rakkaus on "keskustelu, jolle ei näy loppua." 
Minä toivon, että jokainen pari kykenisi aloittamaan tuon keskustelun tänään, oli loma tai arki. Sillä parisuhde ei voi olla lomalla. 

Löydät blogin myös Instagramista ja Facebookista!

Lue myös:

Miten estetään parisuhteen lomakriisi?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Puolison kanssa kannattaa lähteä kahdenkeskiselle lomalle. Kuva: Herkkä mies

Jokainen parisuhde tarvitsee hoitamista, jotta se voi hyvin. Erityisesti lapsiperheessä parisuhteelle riittää haasteita, sillä arki vie huomion ja resurssit usein kaikkeen muuhun, vaikka niin ei haluaisikaan. Millä keinoin parisuhdetta sitten hoitaa? 

Yksi keino on käydä yhdessä lomalla.

Vaikka viikonlopun tai edes yhden yön järjestäminen kehdenkeskiselle lomalle voi joskus olla hankalaa niin käytännön kuin taloudenkin kannalta, niin ainakin itse olen sitä mieltä, että se kannattaa ehdottomasti. 

Minä ja vaimoni ollaan viime vuosina käyty kahden keskisellä lomalla noin kaksi kertaa vuodessa. Yleensä kohteena on joku kylpylä ja suunnitelmana lomalle on, että mennään kahdestaan kylpylään. Ei aikatauluja, pakkoja ja odotuksia. Vain minä ja hän, se riittää. Ja täytyy sanoa, että nämä lomat ovat antaneet suhteelleemme valtavasti elinvoimaa. 

Kokosin tähän alle viisi keskeisitä syytä siihen, miksi me lomailemme kahden kesken ja miksi suosittelen sitä jokaiselle parille: 

 1. Puolison jakamaton huomio. 
  Arki sujuu yleensä pitkälti lasten, kodin ja työn tarpeita tyydyttäessä. Aika milloin saa virkeänä ja ilman katkoksia antaa jakamattoman huomion puolisolle on todella vähissä. Lomalla sitä aikaa riittää, vaikka nukkuisit itse kahdet päiväunet(ja nekin ilman katkoksia). 
 2.  Yhteyden kokeminen.
  Mikä on parempaa, kuin kokea sulavansa toiseen kiinni. Kokea syvää ymmärrystä, jaetun elämän iloa ja nähdä se sama ihminen, jonka vuoksi suhteeseen joskus lähti. Kun on aikaa katsoa, kuunnella, koskettaa ja keskustella, voi taas saada paremmin kiinni yhteydestä, joka kantaa suhdetta haasteidenkin keskellä.
 3. Seksi.
  Ilman kiirettä, ilman keskeytyksiä ja silloin kun tuntuu hyvältä. On aikaa jäädä kuulostelemaan, oppia taas jotain itsestä ja toisesta sekä muistaa miksi tämäkin osa-alue on niin tärkeä palanen parisuhdetta. Ja kun kohdat kaksi ja kolme laitetaan yhteen, parisuhde pursuaa voimaa. 
 4. Kahdestaan on hauskaa.
  Tehdään juuri mitä huvittaa. Sitä, mitä me kaksi halutaan. Annetaan tilaa hauskuudelle ja typerille jutuille ja nauretaan paljon. Hihittelevä ja vaaleanpunainen kupla on loistavaa terapiaa vastuullisen ja välillä liiankin vakavan perhearjen keskelle. 
 5. Nämä kaikki siirtyvät arkeen
  Ei ehkä täysin, mutta ainakin hetken arjen keskelle ilmestyy kivaa kipinää. Katseet, kosketus ja yhteyden kokemus jää kivasti elämään loman jälkeen ja nostaa parisuhteen tärkeäksi palaksi arkista elämää. 

Kaikkee tällaista parisuhdelällyä voit löytää myös Instagramin ja Facebookin puolelta. Tervetuloa seuraamaan! 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Herkkä mies. Sellainen minä olen. Elämääni rikastuttavat myös neljä ihanaa lasta ja sydämestään asti kaunis vaimoni. 

Tässä blogissa miehen maailma saa olla herkkä ja kaunis. Kirjoitan parisuhteesta, vanhemmuudesta ja miehuudesta. Kerron miltä ne tuntuvat ja koitan ymmärtää, miten niiden kanssa olisi hyvä elää. Joskus vain ihmettelen ihmisen elämää kaikkine väreineen ja koitan antaa sille sanoja.

Tervetuloa seuraamaan! 

-Samuel Jyrinki

Facebook

Instagram

Pinterest

Jos sinua kiinnostaa yhteistyö kanssani:

Laita sähköpostia

Blogiarkisto

2019
2018