Kirjoitukset avainsanalla seksi

Puolison kanssa kannattaa lähteä kahdenkeskiselle lomalle. Kuva: Herkkä mies

Jokainen parisuhde tarvitsee hoitamista, jotta se voi hyvin. Erityisesti lapsiperheessä parisuhteelle riittää haasteita, sillä arki vie huomion ja resurssit usein kaikkeen muuhun, vaikka niin ei haluaisikaan. Millä keinoin parisuhdetta sitten hoitaa? 

Yksi keino on käydä yhdessä lomalla.

Vaikka viikonlopun tai edes yhden yön järjestäminen kehdenkeskiselle lomalle voi joskus olla hankalaa niin käytännön kuin taloudenkin kannalta, niin ainakin itse olen sitä mieltä, että se kannattaa ehdottomasti. 

Minä ja vaimoni ollaan viime vuosina käyty kahden keskisellä lomalla noin kaksi kertaa vuodessa. Yleensä kohteena on joku kylpylä ja suunnitelmana lomalle on, että mennään kahdestaan kylpylään. Ei aikatauluja, pakkoja ja odotuksia. Vain minä ja hän, se riittää. Ja täytyy sanoa, että nämä lomat ovat antaneet suhteelleemme valtavasti elinvoimaa. 

Kokosin tähän alle viisi keskeisitä syytä siihen, miksi me lomailemme kahden kesken ja miksi suosittelen sitä jokaiselle parille: 

 1. Puolison jakamaton huomio. 
  Arki sujuu yleensä pitkälti lasten, kodin ja työn tarpeita tyydyttäessä. Aika milloin saa virkeänä ja ilman katkoksia antaa jakamattoman huomion puolisolle on todella vähissä. Lomalla sitä aikaa riittää, vaikka nukkuisit itse kahdet päiväunet(ja nekin ilman katkoksia). 
 2.  Yhteyden kokeminen.
  Mikä on parempaa, kuin kokea sulavansa toiseen kiinni. Kokea syvää ymmärrystä, jaetun elämän iloa ja nähdä se sama ihminen, jonka vuoksi suhteeseen joskus lähti. Kun on aikaa katsoa, kuunnella, koskettaa ja keskustella, voi taas saada paremmin kiinni yhteydestä, joka kantaa suhdetta haasteidenkin keskellä.
 3. Seksi.
  Ilman kiirettä, ilman keskeytyksiä ja silloin kun tuntuu hyvältä. On aikaa jäädä kuulostelemaan, oppia taas jotain itsestä ja toisesta sekä muistaa miksi tämäkin osa-alue on niin tärkeä palanen parisuhdetta. Ja kun kohdat kaksi ja kolme laitetaan yhteen, parisuhde pursuaa voimaa. 
 4. Kahdestaan on hauskaa.
  Tehdään juuri mitä huvittaa. Sitä, mitä me kaksi halutaan. Annetaan tilaa hauskuudelle ja typerille jutuille ja nauretaan paljon. Hihittelevä ja vaaleanpunainen kupla on loistavaa terapiaa vastuullisen ja välillä liiankin vakavan perhearjen keskelle. 
 5. Nämä kaikki siirtyvät arkeen
  Ei ehkä täysin, mutta ainakin hetken arjen keskelle ilmestyy kivaa kipinää. Katseet, kosketus ja yhteyden kokemus jää kivasti elämään loman jälkeen ja nostaa parisuhteen tärkeäksi palaksi arkista elämää. 

Kaikkee tällaista parisuhdelällyä voit löytää myös Instagramin ja Facebookin puolelta. Tervetuloa seuraamaan! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kuva:Herkkämies

Kosketa hitaasti. Kuljeta kättä pitkin käsivarsia, selkää, jalkoja. Anna ihon tuntea. Suukota kaulaa. Sivele hellästi rinnan päältä ja kylkiä alas aina lantiolle saakka. Puhalla keveästi. Anna toisen käpertyä pikkulusikkaan ja rutista hellästi. Kuiskaa korvaan, kuinka pidät näkemästäsi. Anna toisen heittäytyä haltuusi.

Nämä olivat vinkkejä mieheltä naiselle. Ei siis naiselta miehelle, vaikka saatoit jo ehtiä niin ajattelemaan. Eikä se olisi mikään ihme, jos ajattelit, sillä harvoin kuulee puhuttavan miesten seksuaalisista toiveista tuohon sävyyn. Yleinen keskustelu miesten seksuaalisuudesta on hyvin ronskia ja kapeakatseista. Sitä varjostaa panomiesmyytti. Myytti yhdyntäkeskeisestä halujen tyydyttäjä miehestä, joka peittää alleen herkän ja kauniin tarinan ihmisestä, joka epävarmana opettelee moniulotteista itseään. Tästä hyvä esimerkki on aikoinaan vaimolleni annettu ohje:”Vastuu on sitten sinulla, mies ei hallitse himojaan.” Eli lyhyesti: ”mies on yhtä kuin aivoton ja halukas muna.” Tällaisen puheen ja ilmapiirin myötä on helppo unohtaa, että mieskin on kosketusta ja hellyyttä tarvitseva olento, jonka seksuaalisuus on paljon yhdynnän tarvetta suurempi asia. 

Mieskin on kosketusta ja hellyyttä tarvitseva olento, jonka seksuaalisuus on paljon yhdynnän tarvetta suurempi asia.

Sain tavata jokin aika sitten erityistason seksuaaliterapeutti ja Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittajan Marja Kihlströmin ja keskustella hetken miehen seksuaalisuudesta. Myös Marja näkee vastaanotollaan miesten seksuaalisuuteen liittyvän kapean ajattelun:

”Miehen seksuaalisuuteen liittyvä kapea ajattelu näkyy vastaanotolla riittämättömyyden, huonommuuden ja epävarmuuden tunteina. Seksuaaliset uskomukset miehestä aina seksiin valmiina ja kaikki kikat tuntevana ”panomiehinä” on raskas taakka. Yhtälailla mies tarvitsee kosketusta, hellimistä ja hyvänäpitoa sekä seksiä eri muodoissa.”

Olisiko miesten matkaopas huipulle yhtä monipuolinen ja herkkä kuin tämä naisten?
Olisiko miesten matkaopas huipulle yhtä monipuolinen ja herkkä kuin tämä naisten?

Koskettaminen ja hellyys. Juuri näihin asioihin kulminoituu paljon. Miesten suhtautuminen kosketukseen näyttäytyy usein hyvin varauksellisena ja pelokkaana. Jo pelkkä miesten välinen halaaminen voi tarvita vakuuttelua siitä, että ”heteronahan tässä." Kosketus on usein ronskia ja sitä pyritään keventämään naureskelulla. Myös parisuhteessa nainen on usein se, joka kerjää koskettamista ja tarjoaa sitä. Ihan niin kuin me miehet emme uskaltaisia antaa lupaa pehmeälle ja hellälle kosketukselle, vaikka uskon, että juuri sitä moni kaipaa. 

Meitä miehiä on erilaisia, eikä yhtä oikeaa mallia voida sanoa. Myös kosketuksen, hellyyden ja seksuaalisten halujen suhteen saamme olla juuri omanlaisiamme. Tärkeää olisi kuitenkin uskaltaa katsoa niiden kaikkien opittujen mallien, pelkojen ja oletusten taakse, ja antaa tilaa sille, millainen seksuaalinen olento minä todella olen. Minkälaista kosketusta haluaisin? Pelkäänkö kosketusta ja miksi? Osaanko ilmaista tarpeeni puolisolleni? 

”Miehen käsitys siitä, millainen on oikea mies syntyy pitkin hänen elämäänsä rakentuen lapsuudesta aikuisuuteen. On tärkeää tunnistaa mistä oma käsitys syntyy. Ei tarvitse olla kuin oma isä, kaveriporukka tai sellainen kuin kumppani toivoo. Rohkeus olla omanlainen ja sen arvostaminen luo pohjan miehen nautinnolle.” - Erityistason seksuaaliterapeutti Marja Kihlsröm

Puhe miehen seksuaalisuudesta tarvitsee enemmän herkkää ja monipuolista näkökulmaa. Tarvitsemme rohkeutta puhua niistä tunteista ja tarpeista, jotka piilevät ”saamis” keskustelun takana. Siispä miehet, kun seuraavaksi istutte kaveriporukalla tai puolison kanssa alas, puhukaa koskettamisesta. 

Blogi löytyy myös Instagramista ja Facebookista! Tervetuloa seuraamaan!

Laita seurantaan myös Marja Kihlströmin blogi osoitteessa: http://www.marjakihlstrom.fi/

Lue myös:

Tietoa seksuaalisuudesta Väestöliiton sivuilla

Ylen juttu, jossa miehet puhuvat koskettamisesta

Tiede- lehden juttu koskettamisen hyödyistä

Vauvan juttu, miten jo lapsi hyötyy koskettamisesta

Kommentit (7)

Herkkä mies kumppanina joka ei...
1/7 | 

Tärkeä aihe. Minullekin "isot pojat" ja muut naiset olivat opettaneet että mies haluaa aina ja joka hetki, että se on aina mielessä. Vanhempi nainen antoi ymmärtää että kun mies haluaa, täytyy suostua lähes jne.

Totuus olikin ihan toinen. Mies ei olekkaan aina valmis eikä läheskään aina edes ajattele koko asiaa. Voi jopa sanoa että nainen onkin se joka haluaisi usein ja joka pettyneenä laittaa pään tyynyyn, ei tänäkään iltana. Ihmiset on yksilöitä, tässäkin asiassa. Kunhan löytyy tasapaino mihin kumpikin on tyytyväinen, olisi tärkeää. Meillä se vuosien saatossa on löytynyt ❤️

Herkkä mies
Liittynyt28.9.2018

Kiitos kommentista! Seksuaalisuus on yksi isoimmista asioista parisuhteessa ja siitä on tärkeä puhua paljon ja avoimesti. Ihana kuulla, että teille on tasapaino löytynyt💜

❤: Herkkä mies

Omenapuuro
Liittynyt8.5.2017
2/7 | 

Edellisessä suhteessa kaipasin lisää hellyyttä. Halasin ja suukotin, hieroin kipeitä hartioita ja halusin pitää kädestä kiinni. Vastakaikua sain harvoin, kosketus oli usein raju ja kädet koskivat vain tiettyihin paikkoihin. Ja vaikka ex sai nautintoa minun nautinnostani, eivät toiveeni tulleet kuulluksi.

Tässä nykyisessä suhteessa rakkaani on aivan erilainen. Hän haluaa tutustua sormillaan ja huulillaan, halaa ja osaa kyllä läimäyttää takapuolellekin (koska pidän siitä). Ollaan etsitty rajoja ja ollaan myös etsitty hellyyden kautta. Rakas haluaa koskettaa minua ja hänen sormenpäänsä tuntuvat taivaallisilta ihollani.

Olen saanut aloittaa matkan yhdessä rakkaani kanssa ja olen oppinut uusia asioita oman mieheni seksuaalisuudesta. Ja opin mielelläni lisää.

Linkkasin blogin pian täysi-ikäiselle pojalleni, toivottavasti hän lukee :)

Herkkä mies
Liittynyt28.9.2018

Ihana, että olet löytänyt tuollaisen suhteen💜 avoimen ja rohkean keskustelun kautta avautuu paljon! Toivottavasti poikasi löytää blogista jotain itselleen🤗

❤: Herkkä mies

Ikävöivä nuori leski
3/7 | 

Mies on niin kaunis, että häntä on pakko sivellä, tuntea sormissa rinnan karvat. Kovat olkapäät ja hauiksen kaari. Kokeilla huulilla ja kädella, jopa omalla poskella karheaa parransänkeä... Kun rakastaa, haluaa koskea hellästi ja himokkaasti ❤️

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Voiko hekuma säilyä pitkässä parisuhteessa?

Makaan vaimoni vieressä, silitän hänen hiuksiaan ja annan hengitykseni tasaantua. Tunne on voimakas. Rakastan tuota naista. Paljon! On vaikea käsittää, miten tämä hekumallinen tunne löytyy yhä aina uudelleen ja kaiken lisäksi se tuntuu voimistuvan vuosi vuodelta. Miten tuo nainen, jonka kanssa olen asunut jo liki yksitoista vuotta, voi olla yhtä aikaa täysin uusi ja salaperäisen kiinnostava sekä niin turvallinen ja tuttu. Hän on minulle kuin sekoitus ihastumisen huumaa ja vuosien syventynyttä rakkautta.

"Me ei varmaan koskaan kyllästytä toisiimme." Sanon lopulta, kun selviän jälkimainingeista. 

"Voiko kyllästyä, jos olen tänäänkin oppinut sinusta jotain aivan uutta." Vaimoni sanoo ja kietoo kätensä ympärilleni. 

Mitä enemmän sinusta tiedän, sitä enemmän voin sinua rakastaa

"Niin..." Aloitan, mutta jään sitten hetkeksi pohtimaan vaimoni sanoja. Olimme keskustelleet päivän aikana vaikeista asioista. Sellaisista, joista en ollut osannut aiemmin paljoa puhua. Tänään olin ollut haavoittuva. Olin pelännyt, mitä tapahtuu, kun sanon asiani. Mutta tässä silti olen, täysin turvassa ja hyväksyttynä.

"Mitä enemmän sinusta tiedän, sitä enemmän voin sinua rakastaa." 

Vaimoni katkaisee hiljaisuuden ja saa minutkin ääneen. 

"Ja mitä enemmän pystyy jakamaan, sen rakastetumpi olo on. On ihmeellistä, mikä voima keskustelulla on." 

"Niinpä. Eikä toinen ihminen ole itsestään selvyys edes näin pitkän ajan jälkeen. Uskomatonta, että aina löytyy jotain uutta tai jotain, mitä kumpikaan ei ollut vielä ymmärtänyt." 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Samuel Jyrinki (@herkkamies) jakama julkaisu

Ehkä pitkän parisuhteen onni löytyy siitä, että molemmilla on aito halu tutustua toiseen jatkuvasti.

"Ehkä pitkän parisuhteen onni löytyy siitä, että molemmilla on aito halu tutustua toiseen jatkuvasti. Se auttaa myös muistamaan arjen keskellä sen kauniin ihmisen johon aikoinaan rakastui." 

"Niin. Joskus asiat on vaikeita ja tarvitsevat aikaa. Ja välillä itse pitää pohtia, miksi joku asia herättää itsessä negatiivisen tunteen. Kun sen hoksaa, on helpompi hyväksyä toinen."

Jäämme siihen hengittämään toisiamme. Molemmat täysin rakastettuina. Tiiviisti yhdessä, mutta kahleista vapaina. Näin on juuri nyt ja siitä olen onnellinen. Aina tunne ei ole näin voimakas, mutta me tiedämme, että tämä löytyy uudestaan niin kauan, kuin me molemmat haluamme sitä etsiä. Se vaatii sanoja. Usein kauniita ja joskus kipeitäkin. Se vaatii alastomuutta toisen edessä. Hymyilen ajatukselleni. Henkinen alastomuus tulee ennen fyysistä. Paras esileikki syntyy sanoista. Suljen silmäni ja rutistan vaimoani.

"Rakastan sinua enemmän, kuin koskaan."  

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Herkkä mies. Sellainen minä olen. Elämääni rikastuttavat myös neljä ihanaa lasta ja sydämestään asti kaunis vaimoni. 

Tässä blogissa miehen maailma saa olla herkkä ja kaunis. Kirjoitan parisuhteesta, vanhemmuudesta ja miehuudesta. Kerron miltä ne tuntuvat ja koitan ymmärtää, miten niiden kanssa olisi hyvä elää. Joskus vain ihmettelen ihmisen elämää kaikkine väreineen ja koitan antaa sille sanoja.

Tervetuloa seuraamaan! 

-Samuel Jyrinki

Facebook

Instagram

Pinterest

Jos sinua kiinnostaa yhteistyö kanssani:

Laita sähköpostia

Blogiarkisto

2019
2018