Kirjoitukset avainsanalla äitienpäivä

Kuva:Herkkämies

Haluan kirjoittaa tavallisia sanoja tavallisille äideille.

Pohdin pitkään, että minkä hienon näkökulman otan tähän äitienpäivätekstiin. Nostanko esille äitiyden mahtavuutta, sen vaativuutta vai kenties kipua. Sitten pysähdyin. Miksi pitäisi sanoa jotain super ihmeellistä? Miksi pitäisi maalailla jotain myyttistä ja erikoista? Eikö ihan tavallinen riitä? 

Vanhemmuus on jo ihan liian täynnä riittämättömyyttä, epäonnistumista ja epärealistisia ihanteita. Se on täynnä turhaa vertailua ja syyllisyyttä siitä, ettei ole jotai muuta. Siksi minä en halua kirjoittaa tähän ylisanoja. En halua kirjoittaa sanoja, johon sisältyy vaatimus superäitiydestä. Haluan kirjoittaa tavallisia sanoja tavallisille äideille, joita tämä maa on täynnä. Äitejä, jotka päivästä ja vuodesta toiseen kantavat huolta lapsistaan. Kukin voimillaan, taidoillaan ja tyylillään. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Samuel Jyrinki (@herkkamies) jakama julkaisu

Toivon, että tänään jokainen äiti saisi kokea oman arvonsa ja ainutlaatuisuudensa. Oli elämä sitten tarjonnut mitä tahansa, olet ansainnut sen hetken. Tavallisena, ilman myyttisiä suorituksia. Riittävänä juuri silloin, kun on luovuttanut ja pyytänyt anteeksi kykenemättömyyttään. Olet äiti, eikä mikään tai kukaan voi viedä sitä sinulta pois. Ja oli lapsesi sitten missä tahansa tai ajatteli ja tunsi hän mitä tahansa, sydämessä hänellä on aina erityinen paikka juuri sinulle.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Herkkä mies. Sellainen minä olen. Elämääni rikastuttavat myös neljä ihanaa lasta ja sydämestään asti kaunis vaimoni. 

Tässä blogissa miehen maailma saa olla herkkä ja kaunis. Kirjoitan parisuhteesta, vanhemmuudesta ja miehuudesta. Kerron miltä ne tuntuvat ja koitan ymmärtää, miten niiden kanssa olisi hyvä elää. Joskus vain ihmettelen ihmisen elämää kaikkine väreineen ja koitan antaa sille sanoja.

Tervetuloa seuraamaan! 

-Samuel Jyrinki

Facebook

Instagram

Pinterest

Jos sinua kiinnostaa yhteistyö kanssani:

Laita sähköpostia

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram