Puolison kanssa kannattaa lähteä kahdenkeskiselle lomalle. Kuva: Herkkä mies

Jokainen parisuhde tarvitsee hoitamista, jotta se voi hyvin. Erityisesti lapsiperheessä parisuhteelle riittää haasteita, sillä arki vie huomion ja resurssit usein kaikkeen muuhun, vaikka niin ei haluaisikaan. Millä keinoin parisuhdetta sitten hoitaa? 

Yksi keino on käydä yhdessä lomalla.

Vaikka viikonlopun tai edes yhden yön järjestäminen kehdenkeskiselle lomalle voi joskus olla hankalaa niin käytännön kuin taloudenkin kannalta, niin ainakin itse olen sitä mieltä, että se kannattaa ehdottomasti. 

Minä ja vaimoni ollaan viime vuosina käyty kahden keskisellä lomalla noin kaksi kertaa vuodessa. Yleensä kohteena on joku kylpylä ja suunnitelmana lomalle on, että mennään kahdestaan kylpylään. Ei aikatauluja, pakkoja ja odotuksia. Vain minä ja hän, se riittää. Ja täytyy sanoa, että nämä lomat ovat antaneet suhteelleemme valtavasti elinvoimaa. 

Kokosin tähän alle viisi keskeisitä syytä siihen, miksi me lomailemme kahden kesken ja miksi suosittelen sitä jokaiselle parille: 

 1. Puolison jakamaton huomio. 
  Arki sujuu yleensä pitkälti lasten, kodin ja työn tarpeita tyydyttäessä. Aika milloin saa virkeänä ja ilman katkoksia antaa jakamattoman huomion puolisolle on todella vähissä. Lomalla sitä aikaa riittää, vaikka nukkuisit itse kahdet päiväunet(ja nekin ilman katkoksia). 
 2.  Yhteyden kokeminen.
  Mikä on parempaa, kuin kokea sulavansa toiseen kiinni. Kokea syvää ymmärrystä, jaetun elämän iloa ja nähdä se sama ihminen, jonka vuoksi suhteeseen joskus lähti. Kun on aikaa katsoa, kuunnella, koskettaa ja keskustella, voi taas saada paremmin kiinni yhteydestä, joka kantaa suhdetta haasteidenkin keskellä.
 3. Seksi.
  Ilman kiirettä, ilman keskeytyksiä ja silloin kun tuntuu hyvältä. On aikaa jäädä kuulostelemaan, oppia taas jotain itsestä ja toisesta sekä muistaa miksi tämäkin osa-alue on niin tärkeä palanen parisuhdetta. Ja kun kohdat kaksi ja kolme laitetaan yhteen, parisuhde pursuaa voimaa. 
 4. Kahdestaan on hauskaa.
  Tehdään juuri mitä huvittaa. Sitä, mitä me kaksi halutaan. Annetaan tilaa hauskuudelle ja typerille jutuille ja nauretaan paljon. Hihittelevä ja vaaleanpunainen kupla on loistavaa terapiaa vastuullisen ja välillä liiankin vakavan perhearjen keskelle. 
 5. Nämä kaikki siirtyvät arkeen
  Ei ehkä täysin, mutta ainakin hetken arjen keskelle ilmestyy kivaa kipinää. Katseet, kosketus ja yhteyden kokemus jää kivasti elämään loman jälkeen ja nostaa parisuhteen tärkeäksi palaksi arkista elämää. 

Kaikkee tällaista parisuhdelällyä voit löytää myös Instagramin ja Facebookin puolelta. Tervetuloa seuraamaan! 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Herkkä mies. Sellainen minä olen. Elämääni rikastuttavat myös neljä ihanaa lasta ja sydämestään asti kaunis vaimoni. 

Tässä blogissa miehen maailma saa olla herkkä ja kaunis. Kirjoitan parisuhteesta, vanhemmuudesta ja miehuudesta. Kerron miltä ne tuntuvat ja koitan ymmärtää, miten niiden kanssa olisi hyvä elää. Joskus vain ihmettelen ihmisen elämää kaikkine väreineen ja koitan antaa sille sanoja.

Tervetuloa seuraamaan! 

-Samuel Jyrinki

Facebook

Instagram

Pinterest

Jos sinua kiinnostaa yhteistyö kanssani:

Laita sähköpostia

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram