Kaupallinen yhteistyö
Kuva Hemilapsen matkassa

Kaupallinen yhteistyö @positiivinenkasvatus kanssa

Tekstin tukena käytetty Positiivisen kasvatuksen verkkokurssia - ilo olla yhdessä! 

 

Meidän perheessä lasten ikäjakauma vaihtelee 11v ja alle 1v välillä. Välillä on haasteellista tasapainottaa mitä viikonloppuisin tai lomilla tehdään, jotta jokainen saa jotakin. Aina tämäkään ei onnistu. Välillä vaan täytyy valita että tänä viikonloppuna tehdään isojen lasten juttuja ja pienet kulkee mukana. Joskus taas pienten lasten tapahtuma osuu juuri isojen lasten viikonlopulle. Millaista 11v olisi osallistua muumi tapahtumaan? En ole uskaltanut kysyä.

 

Arki mihin et voi vaikuttaa

 

Välillä ovesta sisään kävelee bonuslasten mukana uutinen, mitä joutuu pitkin hampain käsittelemään. Ajatus siitä, että jos voisin vaikuttaa, tämä ei menisi näin. Minulla äitipuolena ei ole tiettyihin asioihin mitään sanottavaa. Täytyy kunnioittaa lasten äidin ja isän tahtoa ja hyväksyä, että he päättävät asioita, joihin minun on sopeuduttava. 

 

Kuunteleminen on tärkeimpiä asioita perhearjessa. Täytyy osata olla tasapuolinen ja kuunnella murheita, jotka eivät ole sillä hetkellä oleellisia itselle. Lapsia he kuitenkin vain ovat. Heidän murheensa ovat minunkin murheita, vaikka he eivät biologisesti minun lapsia olekaan. Jos bonuslapsi kuvailee halua olla kasvissyöjä, täytyy olla valmis kompromisseihin, vaikka oman lapsen kohdalla aiheesta puhuttaisiin vasta 15 vuotiaana.

 

Lapsen kuunteleminen

 

Lapsen kuuntelu on tärkeää ja koen, että vielä tärkeämpää on antaa lapselle kokemus, että häntä kuunnellaan. Hänenkin mielipiteensä on tärkeä. Hänen kokemuksensa on tärkeä koko perheen hyvinvoinnin vuoksi. 

 

Näitä asioita kun yritetään liimata yhteen, välillä muodostuu selkeä linja miten asioita hoidetaan, kun taas välillä tulee testattua se parisuhteen lujuus. Kuka tekee kompromissin? Kuka tulee vastaan ja ketä? Mikä ratkaisu tyydyttää kaikkia vai joutuuko joku myöntämään "häviönsä"?

 

Arjen pohtinta jatkuu Instagramin puolella. Pääset sivustolle tästä linkistä: Hemilapsen matkassa

Artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä, joiden kautta tehdyistä ostoksista julkaisija saa pienen rahallisen korvauksen kauppiaalta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen äiti, jonka lapsella todettiin vuoden ikäisenä aivoinfarktin seurauksena spastinen hemiplegia. Laitetaan sekaan vielä uusioperhekuvio, heinäkuussa syntyvä vauva ja ammattikorkeakouluopinnot. Blogissani käsittelen millaista sairaan lapsen kanssa elämä ja arki on. Millaisia haasteita me elämässämme koemme?

Sairaan lapsen kanssa eläminen ei aina ole itsestään selvyys, mutta elämä kantaa!

Hemilapsen matka jatkuu myös Instagramin puolella.

Tervetuloa seuraamaan!

Kiinnostaako kaupallinen yhteistyö blogini kanssa?

Laita viestiä Hemilapsen omaan s-postiin tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Päivi Pajunen

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Instagram