Kuva Hemilapsen matkassa

Käyttänyt lapseni sairautta hyväksi. Jo lause ääneen sanottuna kuulostaa siltä, että pistin rahoiksi. On jotenkin rujoa sanoa saati kirjoittaa tuo lause. Se antaa niin monia erilaisia käsityksiä ihmisille. Meidän tapauksessa se kertoo välittämisestä. 

Lapsemme CP-vamma on yksi peruste miksi saimme kotiavun meille 

Olen käyttänyt lapseni sairautta hyväksi saadakseni haluamani. Miksi? Olen kokenut sen auttavan arkeamme ja ennen kaikkea lastamme. Olen esimerkiksi kotipalvelun apua pyytäessä maininnut lapsemme erityistarpeet. Kuntoutuksessa käynnit ja tulevat lääkärikäynnit auttavat jaksamaan arjessa, kun meillä käy kotiapu.

Lapsemme CP-vamma oli yksi listan asioista, joilla saimme kotiavun meille. Siis yksi. Silti se oli tärkeä mainita. Se vaikuttaa oleellisesti elämäämme ja jaksamiseen. 

Vaietut puheenaiheet? 

Lapselta uupui päiväkodista vedenpitävät kengät eräänä sadepäivänä. Sanoin hoitajille, ettei Mikael voi käyttää normaaleja saappaita vaan kenkien täytyy olla tukevat. Sen takia kenkien osto on kestänyt, koska hyviä kenkiä saa välillä etsiä pitkään. Totta sekin, mutta olisin voinut olla itse aktiivisempi kenkien metsästyksessä. Olisin voinut rehellisesti sanoa, etten ollut saanut aikaiseksi hankittua kenkiä. 

Päiväkodin syöttötuoli ei riittänyt antamaan tarpeeksi hyvää istuma-asentoa lapsemme pienen koon vuoksi 

Saatuamme neurologian osastolta kunnollisen syöttötuolin, vein sen päiväkotiin. Koin, että meillä oli kotona hyvä syöttötuoli, jossa tuli hyvä istuma-asento. Sen sijaan päiväkodin syöttötuoli ei riittänyt antamaan hyvää asentoa lapsellemme pienen kokonsa vuoksi.

Vetosin lapsemme CP-vammaan saadaksemme tuolin päiväkotiin. Päiväkodin henkilökunta ymmärsi sen oikein hyvin. He myönsivät huomanneen saman ongelman. Heidänkään mielestä päiväkodin tuoli ei palvellut Mikaelia kuntoutusta ajatellen laisinkaan.

Koenko näistä edellä mainituista asioista syyllisyyttä? En. Jälkeenpäin, kun olen asiaa miettinyt, olenko varsinaisesti hyväksikäyttänyt yhtikäs mitään? Ehkä jonkun mielestä. 

Ovatko nämä asiat sinun mielestäsi hyväksikäyttöä? Vai tilanteita, joissa kukin tekee tavalla tai toisella, mutta niistä ei vain puhuta?

- Päivi - 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen äiti, jonka lapsella todettiin vuoden ikäisenä aivoinfarktin seurauksena spastinen hemiplegia. Laitetaan sekaan vielä uusioperhekuvio, heinäkuussa syntyvä vauva ja ammattikorkeakouluopinnot. Blogissani käsittelen millaista sairaan lapsen kanssa elämä ja arki on. Millaisia haasteita me elämässämme koemme?

Sairaan lapsen kanssa eläminen ei aina ole itsestään selvyys, mutta elämä kantaa!

Hemilapsen matka jatkuu myös Instagramin puolella.

Tervetuloa seuraamaan!

Kiinnostaako kaupallinen yhteistyö blogini kanssa?

Laita viestiä Hemilapsen omaan s-postiin tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Päivi Pajunen

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Instagram