Päivästä riippuen, meillä vaihtuu lasten kokoonpano 1-4 lapsen kesken. Kuva Hemilapsen matkassa

Voin sanoa, että viimein ollaan siinä tilanteessa, että pääsen liikkumaan Mikaelin kanssa enemmän ja enemmän ilman vauvaa. Ensin kannat mukana vauvaa ja sitten kannat mukana molempia. Sen jälkeen tuntuu helpolta olla liikenteessä vain yhden lapsen kanssa. Voisi jopa sanoa, että yhden lapsen kanssa liikkuminen on todella helppoa.

Vaikka lapsi ei oireilisi, on tärkeää viettää aikaa myös äidin kanssa

Elias täyttää kohta 2.5kk. Olen ollut tiiviisti vauvan kanssa ihokontaktissa ja sen vuoksi aika Mikaelin kanssa on ollut hieman kortilla. Kirjoitin viimeksi tekstin Isin poika ja käsittelin tekstissä asioita, miksi Mikael ei ole oireillut, kun äiti viettää aikaa vauvan kanssa. Vaikka lapsi ei oireile, on silti tärkeää viettää aikaa myös äidin kanssa. Ja siihen olen pyrkinyt. 

On ihanaa lähteä kahden kesken junilla ja busseilla liikenteeseen. Saa hetken aikaa ihmetellä ja hämmästellä, mitä kaikkea oma lapsi on taas oppinut. Tuntuu että nämä pienet oppii niin nopeasti kaikkea uutta. Ymmärrys lisääntyy ja Mikaelin tapauksessa myös sanojen hakeminen lisääntyy. Vaikka hän ei vieläkään puhu, on yritystä sitäkin enemmän. 

Neljä eri-ikäistä lasta tuo oman haasteen arjen suunnitteluun

Täytyy sanoa, mutta uusiomenot ovat myös vaikuttaneet siihen, ettei pysty keskittymään yhteen lapseen yhtä keskittyneesti. Kaikille kuitenkin täytyy pyrkiä antamaan tasaisesti asioita pitkin päivää. Se vaikuttaa siihen, että jokin asia saattaa kiireessä unohtua ottaa huomioon.

Sen vuoksi osaan hymyillä ja nauttia hetkestä esikoiseni kanssa varsinkin tänään. Kun pääsemme kotiin, Mikael menee päiväunille ja pääsen pesimään vauvan kanssa. Näin mies saa aikaa isojen lasten kanssa ilman pieniä. Vasta illalla huomataan, että menipä päivä nopeasti. Samalla myös mietitään onko jokainen lapsi saanut tänään huomiota. 

Kun isot lapset ovat meillä, heille suodaan enemmän isi aikaa. Pienten vuoro on sitten, kun lapset palaavat äidin luokse. 

Suunnittelemme päivät melkeinpä aina näin. Pyritään siihen, että isot lapset saa isi aikaa ja pienet saa aikaa sitten enemmän isin kanssa, kun isot lapset ovat palanneet takaisin äidin luokse. Kuitenkin isot lapset ovat meillä vain harvoin. Sen vuoksi heille tulee suoda hieman enemmän aikaa. Tämä on meidän tapamme. Ja meidän ajatuksemme.

Koko perhe yhdessä

Vietämme aikaa myös koko perheen kesken. Kaikki kuusi. Silloin pyritään tarjoamaan aktiviteettiä, josta kaikki saisivat irti. Aina sekään ei ole helppoa, mutta milloin se elämä on. En koe pettymystä, jos välillä päivässä ei tunnit riitä. Mikaelin jutut ovat aina omansa arjessa. Ja vaikka kuinka yrittäisi, joskus yksi puhelu Mikaelin asioihin liittyen vie keskittymisen kaikelta muulta. Siinä kohtaa en rankaise itseäni vaan ajattelen, että tämä lapsi tarvitsi nyt aikaa minun kanssani. Ja minun keskittymistä hänen asioihin liittyen. 

Ei meistä kenestäkään ole repeämään kolmeen eri suuntaan samaan aikaan. Välillä täytyy priorisoida. Ja silloin, kun eniten sydämestä ottaa, ajattelen etteivät nämä pienet tule muistamaan näitä päiviä. 

- Päivi - 

Instagramissa meidän matka jatkuu @Hemilapsen.matkassa <3

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen äiti, jonka lapsella todettiin vuoden ikäisenä aivoinfarktin seurauksena spastinen hemiplegia. Laitetaan sekaan vielä uusioperhekuvio, heinäkuussa syntyvä vauva ja ammattikorkeakouluopinnot. Blogissani käsittelen millaista sairaan lapsen kanssa elämä ja arki on. Millaisia haasteita me elämässämme koemme?

Sairaan lapsen kanssa eläminen ei aina ole itsestään selvyys, mutta elämä kantaa!

Hemilapsen matka jatkuu myös Instagramin puolella.

Tervetuloa seuraamaan!

Kiinnostaako kaupallinen yhteistyö blogini kanssa?

Laita viestiä Hemilapsen omaan s-postiin tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Päivi Pajunen

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat