Kaalimadot osana arkeamme. Kuva Hemilapsen matkassa

Muistan sen onnen ja ilon päivän, kun mies laittoi viestiä liittyen ostokseen, minkä oli tehnyt. Hymyn ja onnen määrä oli valtava, kun mielessäni pyöri ajatus kerrankin mies osasi yllättää. Innoissani totesin: juu menee testiin heti illalla. Mies laittoi nauruhymiön perään sanat: tää on Mikaelin. Sitten katsoin kuvaa uudelleen. Kyllä. Dildo se on. 

​En tiennyt, mitä olisin sanonut. Huonoin läppä ikinä vai todellinen turn off? Molemmat! Olihan siinä miettimistä, millainen kasvatukseen liittyvä keskustelu täytyisi käydä. En onneksi kerinnyt sanoa mielipidettäni asiaan, kun mies jo totesi Mikaelin fysioterapeutin suositelleen tätä.

Pian asuntomme lattialla alkoi pyöriä dildoja

Fysioterapeutin mukaan naapuritalon Hot Lips oli paras paikka etsiä lasten kuntoutusvälineitä. Pian asuntomme lattialla alkoi pyöriä erilaisia kuntoutusvälineitä eli suomeksi sanottuna dildoja.

Niin kuin lastenlelujen kanssa yleensä, aina niitä ei jaksa olla koko ajan siivoamassa. Hetken kuluttua ne ovat kuitenkin levällään.

Aikuisten lelut osana arkeamme

Jollain ihmeen tavalla ajattelin surisevien ja värisevien kuntoutuslelujen olevan sellainen asia, minkä jokainen ymmärtäisi olevan osa arkeamme. Eihän se niin mennyt.

Äitini oli ensimmäinen, jolta tuli palautetta asiaan liittyen. 

"Ei hemmetti sentään, mikä toi on? Jotain rajaa nyt tähän hommaan."

Ja minähän hienona tyttärenä totesin ääneen: "Sori, ei ehditty siivota jälkiä eilen illalla."

Olihan siinä naurussa pitelemistä, vaikka äitini ilme ei vastannut odotuksiamme.

Ihmiset ovat ymmärtäneet lelujen positiivisen puolen 

Ehkä isoin juttu on ollut se, että meille Mikaelin kuntoutusvälineet ovat osa normaalia arkea. Emme me näe niitä aikuisten tuotteina. Ne ovat meidän tapauksessa erittäin tärkeä osa Mikaelin kuntoutusta.

Ymmärtäähän sen, että ihmiset ihmettelevät tällaisia asioita. Ei niitä ihan joka lapsiperheessä vastaan tule. Sen vuoksi on ollut selittämistä, kun kotipalvelun hoitaja on tullut kotiimme ja nähnyt lelujen seassa dildon. 

Onhan siinä kohtaa pakko selittää, mistä on kyse. Onneksi hyvät naurut on saatu monet kerrat, emmekä ainakaan vielä ole saaneet keneltäkään negatiivista kommenttia. Ihmiset ovat ymmärtäneet asian positiivisen puolen. 

Huumori kantaa pitkälle 

Tai entäpä se kerta, kun ystäväni tuli käymään ja dildon nähdessään totesi ääneen: "poika niin kuin äitinsä, niinkö?

Elämäni tähtihetkiä? Parhaimpia muistoja tulevaisuudelle? Rento asenne? Yeeep! 

Joukosta löytyy myös vibroja, jotka eivät erotu siinä missä muutkaan lelut

Onneksi joukossa on myös lapsille suunnattuja väriseviä kuntoutusleluja. Parastahan näissä on se, että joukosta ne eivät erotu siinä missä muutkaan lelut. 

Tai jos pöydälle unohtuu hierontaan soveltuva laite. Jotkut käyttävät sitä selkään tai hartioihin, meidän lapsi stimuloi käden hermoratoja. 

Lapsi, kun tuo kahvipöytään dildon, loppuu keskustelu kuin seinään

Tarpeeksi monet naurut ja herjaukset, kun on saatu, alkaa sitä ensin katsomaan vieraiden reaktiota eikä niinkään omaa ilmettään. Sukulaisten järkyttyneet ilmeet tulee muistamaan aina. Lapsi kun tuo kahvipöytään dildon, loppuu keskustelu kuin seinään. Siinä kohtaa onkin hyvä kysyä: "Kuka ottaa lisää kahvia?"

-Päivi-

Matkamme jatkuu instagramissa Hemilapsen.matkassa :) 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen äiti, jonka lapsella todettiin vuoden ikäisenä aivoinfarktin seurauksena spastinen hemiplegia. Laitetaan sekaan vielä uusioperhekuvio, heinäkuussa syntyvä vauva ja ammattikorkeakouluopinnot. Blogissani käsittelen millaista sairaan lapsen kanssa elämä ja arki on. Millaisia haasteita me elämässämme koemme?

Sairaan lapsen kanssa eläminen ei aina ole itsestään selvyys, mutta elämä kantaa!

Hemilapsen matka jatkuu myös Instagramin puolella.

Tervetuloa seuraamaan!

Kiinnostaako kaupallinen yhteistyö blogini kanssa?

Laita viestiä Hemilapsen omaan s-postiin tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Päivi Pajunen

Hae blogista

Blogiarkisto

2019