Kaksi reppureissaajaa lähtee huomenna Helsingin Messukeskukseen lapsimessuille. Seurue koostuu tyttärestäni ja minusta. Vedetään messut oikein pitkän kaavan kautta. Ei tulla kotiin koko yönä. Luvassa muun muassa herkkuöverit hotellihuoneessa ja muuta hassua ohjelmaa. Sunnuntaina kotona tuoksutaan sitten vähän lapsimessuille eli vaaleanpunaiselle hattaralle.

Pitäisi siellä kai jotain puhuakin. Minulla on muutama mojova sana valittuna. Aion puhua ydinperheestä. Yleisessä keskustelussa ydinperhe tarkoittaa perhettä, jonka muodostavat lapset ja lasten biologiset vanhemmat. Kaikki muut perhemuodot ovatkin sitten olevinaan jotain muuta kuin ydinperhettä, siitäkin huolimatta, että erilaiset perhemuodot ovat lisääntyneet yhteiskunnassamme kovaa vauhtia.

Kaikki perheet ovat ydinperheitä, ydinajatusperheitä. Se tarkoittaa sitä, että ei ole mitään väliä sillä, millä tittelillä aikuiset perheessä ovat. Yhteiskunta ja parisuhde siinä sivussa muuttavat muotoaan koko ajan ja se on pelkästään hyvä asia. Perheiden kokoonpano saattaa olla hyvin moninainen.  Perheitä, jotka muodostavat biologinen äiti ja biologinen isä. Perheitä, joissa toinen aikuisista on vain lapsen tai lasten biologinen vanhempi. Perheitä, joissa on sekä yhteisiä että yhteisiä lapsia. Perheitä, joiden molemmat aikuiset ovat samaa sukupuolta. Perheitä, joiden lapset ovat joko adoptoitu tai sijoitettu. Perheitä, joissa on vain yksi aikuinen. Kaikki perheet ovat ydinperheitä, ydinajatusperheitä. Jokainen perhe on perhe, miksi sitä pitää määritellä joillakin tekaistuilla etuliitteillä.

Ydinajatusperhe on perhe, jossa lapsia kohdellaan rakastavasti, kunnioittavasti ja he saavat suojaa ja turvaa. Ydinajatusperhe on perhe, jossa lapsille on olemassa turvallisia aikuisia. Ydinajatusperhe on perhe, jossa aikuiset rakastavat myös toisiaan. Ydinajatusperheessä ei ole mitään väliä sillä, että koostuuko se kahdesta biologisesta vanhemmasta, vaan väliä on sillä, että perheenjäsenet rakastavat toisiaan. Siitä minä aion muutaman sanan sanoa. Puolustan vimmatusti jokaisen perheen oikeudesta olla perhe.

Kukaan meistä ei mene liiasta rakkaudesta rikki, mutta rakkaudettomuudesta moni on jo mennyt. Huomenna varsinainen messu alkaa vasta puheeni jälkeen. Silloin vedetään tyttäreni kanssa messut överisti yli. Se on joskus ihan sallittua, jopa pakollista. Suosittelen ihan kaikille muillekin, muodossa missä hyvässä. Sen perheen kesken, joka tänä viikonloppuna siinä ympärillä häärää, sen oman oikean perheen.

Kommentit (3)

Päivi
1/3 | 

Kiitos ! Juuri tätä tarvitsin. Sillä ns. Uusperheen elämää ei ole helpoksi tehty nykysuomessa. Mutta tärkein on juuri tuo pointti että lapset saavat sen turvan ja hoivan johon he ovat oikeutettuja ❤

Monimuotoiset perheet
2/3 | 

Äitiyslakialoite on tärkeä askel kohti erilaisten perhemuotojen arjen turvaamista. Suomi on ainoa Pohjoismaa, jossa tämä tärkeä asia on jätetty säätämättä. Nykytilanteessa naisparin hankkiessa lapsen hedelmöityshoidolla lapsi syntyy ilman toista vanhempaa, ns. yksinhuoltajaäidin perheeseen. Todellisuushan on aivan toinen, sillä kotona lastenhuonetta on valmistellut myös lapsen toinen äiti. Tämä ei-synnyttänyt äiti voi adoptoida lapsen vasta lapsen syntymän jälkeen. Prosessi on kallis ja aikaavievä niin perheelle kuin yhteiskunnalle. Äitiyslain myötä ei-synnyttänyt äiti voisi tunnustaa äitiytensä neuvolassa jo ennen lapsen syntymää, jolloin sosiaaliviranomaisten aikaa ei tarvitsi käyttää naisparien kotien syynäämiseen eikä syntynyt lapsi toisaalta voisi joutua siihen tilanteeseen, että syntyisi maailmaan orpona, mikäli synnyttävälle äidille tapahtuisi jotakin. Äitiyslaki on siis puhtaasti lapsen asialla, eikä toisaalta kosketa mitään muita lapsia kuin naispareille hedelmöityshoitojen tuloksena syntyneitä lapsia (tämä laki ei siis vie keneltäkään isää, jos sellainen on olemassa). Näitä lapsia syntyy Suomessa voisittain noin parisataa ja me suomalaiset aikuiset voisimme hyvin helposti taata myös heille yhtäläiset perimis- ja elatusoikeudet suhteessa kahteen vanhempaan kuin me takaamme sellaisille lapsille, jotka syntyvät äidin ja isän perheeseen. Sukusolujen luovuttajat ovat niin ikään asettaneet omat rajoituksensa sille, kenelle sukusoluja saa luovuttaa. Joten jos henkilö on halunnut luovuttaa naisparille, niin silloin tämä luovutus sisältää jo siunauksen siihen, että lapsella voi olla kaksi äitiä. Tämä laki olisi pitänyt säätää jo kauan sitten, sillä nämä lapset ovat tärkeitä ja toivottuja, ja ansaitsevat samat oikeudet kuin kaikki muutkin. https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1669

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Mies. 40. Nimeksi he antoivat Sami Minkkinen. Hyvä nimi. Kirjailen kokemuksia parisuhteesta. En pysty pitämään sisälläni. Pursuavat yli.

Seuraa somessa
Facebook

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla