On usein vaikeaa. Tuoda tarpeitaan esille ja sanoittaa ne rehellisesti. Sanomatta jättäminen on monesti helpompaa. Sitä jää odottamaan, että toinen tietää sanomatta. Tai sitten asian sanoittaa, mutta hyvin epäsuorasti, koska rohkeus ei riitä sanomaan haluamaansa asiaa suoraan. Sen jälkeen pettyy, kun omat tarpeet eivät tulekaan tyydytetyksi. Siitä syntyy tunne, että ei tule suhteessaan kuulluksi. Asia, joka saattaa ajaa monet parisuhteet päätepisteeseensä. Pitäisi uskaltaa olla rehellisempi. Pitäisi uskaltaa kertoa tarpeistaan rohkeammin. Ensin pitäisi oppia tunnistamaan omat tarpeensa. Parhaimmillaan suhteessa molemmat voivat toteuttaa omia tarpeitaan yhdessä toisen kanssa tasapuolisesti.

Esimerkiksi jos haluaa rakkaaltaan läheisyyttä. Tahtoisi hänen tulevan sohvalle ihan viereen tai nukkumaan mennessä toivoisi hänen painautuvan lähelle, mutta niin ei tapahdukaan. Jos siinä tilanteessa ei saa sanoitetuksi tarpeitaan, se voi johtaa lopulta turhautumiseen joka saattaa purkautua negatiivisena energiana ja käyttäytymisenä toisella hetkellä. Voisi olla rehellinen. Sanoa suoraan, että on kosketuksen tarpeessa ja toivoo tulevansa kosketetuksi.

Kyvyttömyys rehellisyyteen voi johtaa siihen, että loittonemme toisistamme. Emme tunnista toisen tarpeita, emmekä uskalla sanoittaa omiamme. Suhteessa onkin yhtäkkiä kaksi ihmistä, joiden tarpeet eivät tule tyydytetyiksi.

Seksi on yksi parisuhteen kantavia voimia. Siksi se on myös tärkeimpiä alueita olla äärimmäisen rehellinen. Se vaatii ympärilleen ymmärrystä ja luottamusta. Meillä on toiveita, tarpeita ja haluja. Kannustan käyttämään rohkeasti sanoja. Emmehän me voi tietää jos meille ei toiveita ja tarpeita sanoiteta. Vastuu ei ole vain hänellä, joka ei tunnista tarpeita, vaan myös hänellä, joka ei kerro niistä tai haluistaan.

Ilman rehellisiä sanoja ei tiedä, että nainen haluaa suudella naista, että korvaan ei saa työntää kieltä tai että sormi pyllyssä tuntuu kivalta.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Mies. 40. Nimeksi he antoivat Sami Minkkinen. Hyvä nimi. Kirjailen kokemuksia parisuhteesta. En pysty pitämään sisälläni. Pursuavat yli.

Seuraa somessa
Facebook

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla