”Jotkut ihmiset rakastavat sinua vain, jos mahdut heidän laatikkoonsa. Älä pelkää tuottaa heille pettymystä.” -Hidasta Elämää

Onhan niitä kaikenlaisia listauksia siitä, että mitkä ovat hyvän ja kestävän parisuhteen kulmakiviä. Yksi on kuitenkin ylivoimaisesti tärkein. Se on kulmakivi, joka ei usein edes näy listauksissa. Pysy sellaisena kuin olet. Tämä ei tarkoita sitä, että kasvu ihmisenä pitäisi lopettaa, vaan sitä, että ei alennu kenenkään ohjailtavaksi.

Tiedättehän te laatikot, joista alun sitaatissa puhutaan. Ne ovat laatikoita, joiden sisään ihmisten oletetaan mahtuvan. Ne ovat yleisiä käsityksiä asioista, joita kuuluisi tehdä tietyllä tavalla. Tai oletuksia siitä, minkälainen ihmisen pitäisi olla ja miten missäkin tilanteessa käyttäytyä. Kyllähän te ne tiedätte. Elokuvissa itkevä mies ei ole laatikkoihminen ja riippuen keneltä asiaa kysytään, hän on joko nolo homo tai rohkea tunneihminen. Nainen, joka myöntää nauttivansa seksistä äärimmäisen paljon on joko jalkoja levittelevä huora tai rohkea suunnannäyttäjä.

He ovat ihmisiä, jotka eivät mahdu laatikkoon. Toiselle uhka, toiselle sankari.

Viedään tämä laatikkoleikki takaisin parisuhteeseen. En halua tehdä asiasta kauniimpaa kuin se on. Alun sitaatti on täydellinen miellyttäjille. Heille, jotka kuuntelevat tarkalla korvalla puolisonsa mielipiteitä ja toivomuksia ja toteuttavat ne kaikki. Heille, jotka menevät kiltisti siihen laatikkoon, joka on heidän jalkojensa eteen laitettu. Siinä laatikossa tunnet olevasi rakastettu, joten miksi sieltä pois lähteä, vaikka ahdasta tuntuukin olevan. Laatikossa voi tuntua hetken hyvältä, mutta lopulta ahtaus alkaa ahdistaa.

Merkityksellisin asia on se, että kohtelee toista ihmistä mahdollisimman hyvin ja rakastavasti. Jos se ei riitä, ei kannata hakata päätään seinään. Siinä tulee vain oma pää kipeäksi. Ehkä on terveellisempää tuottaa hetkellinen pettymys toiselle kuin olla koko elämänsä ajan pettynyt itseensä ja elämään. Vaikka me olemmekin täällä toisiamme varten, niin olemme täällä myös itseämme varten. Suurin rakkaus alkaa siitä pisteestä, johon vaatimukset ja ehdot loppuvat.

Sinun elämäsi.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Mies. 40. Nimeksi he antoivat Sami Minkkinen. Hyvä nimi. Kirjailen kokemuksia parisuhteesta. En pysty pitämään sisälläni. Pursuavat yli.

Seuraa somessa
Facebook

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla