Seksitön parisuhde on kuin alkoholiton olut. Muistuttaa etäisesti alkuperäistä tarkoitusta, mutta eihän siinä mitään järkeä ole. Seksi on pyörinyt mielessäni menneen viikon. Ollakseni rehellinen, se on pyörinyt mielessäni siitä lähtien, kun ymmärsin sanan tarkoituksen. Kaiken pohdinnan jälkeen, olen päätynyt tekstini alussa kirjoittamaani lopputulemaan. Parisuhde, jossa ei ole seksiä, ei ole parisuhde.

Saanen hieman aukaista ajatusta. Seksi on hämmentävän väärinymmärretty käsite. Seksistä puhuttaessa puhumme usein suoritteesta. Tuosta seitsemän minuuttia kestävästä lähetyssaarnaaja-asennossa tehdystä panemisesta, joka tuo hetkellisen nautinnon lähinnä seksin toiselle osapuolelle. Se ei oikeastaan ole edes seksiä. Se on velvoitteen suorittamista, jotta voi hyvällä omallatunnolla selittää itselle, että parisuhteessa on seksiä muutaman kerran kuukaudessa.

Seksihän on jossain aivan muualla. Se on kaikki se, mitä tapahtuu ennen sitä seitsemän minuutin panemista. Älkää ymmärtäkö väärin, paneminen on ihan kivaa, mutta jos seksielämä koostuu täysin pelkästä panemisesta, niin seksielämä on kuin yksipuolinen ruokavalio, kaikki hyvät ravinteet jäävät saamatta. Eihän me hyvään ravintolaankaan mennä sen vuoksi, että meillä on hirvittävä nälkä. Nautintoa ja tunnelmaa me sinne menemme hakemaan. Niin sen pitäisi olla seksissäkin.

Suomalaiset pariskunnat eivät harrasta enää seksiä. Niin kertovat väestöliiton karut tilastot. Tai kyllähän me harrastamme, mutta vähenevissä määrin. No meillä on hyviä syitä seksittömyydelle. Ruuhkavuosia, lapsiperhearkea ja ajanpuutetta. Kyllähän ihminen tekosyitä on hyvä keksimään. Sen kun sanoo parhaimman tilanteeseen sopivan. Ja älkää lähtekö saivartelemaan. Tietenkin elämässä tulee eteen ajanjaksoja, jolloin seksiä ei voi harrastaa. Tai oikeastaan kumoan juuri kirjoittamani lauseen seuraavalla kappaleella. Aina voi harrastaa seksiä. Kerron nyt kädestä pitäen, että miten. 

Nimittäin seksi ei ole synonyymi panemiselle. Seksiä on kaikki muukin toiminta panemisen ympärillä. Ei ihmisiä seksin puute vaivaa niin paljon kuin läheisyyden puute. Seksi kun alkaa siitä pienestä annetusta kosketuksesta. Siitä hipaisusta rakastettunsa hiuksiin tai pyllyyn ohi kävellessään. Siitä käpertymisestä rakastettunsa syliin yhteisellä sohvalla. Niistä merkitsevistä katseista rakastettunsa silmiin. Niistä kauniista sanoista, jotka sisältävät merkityksen. Sieltä se seksi alkaa ja se saattaa päättyä siihen panemiseen, jos on päättyäkseen. Mutta se ei ole edes se tärkein osa, vaan se on ne annetut kosketukset, katseet ja sanat. Niiden jälkeistä panemisesta voi sitten kutsuakin jo seksiksi, koska se on osa kokonaisuutta. Ja pitää melkoinen ruuhka olla elämänsä vuosissa, jos edes niitä pieniä merkitseviä kosketuksia ei ehdi rakastetulleen antaa.

Jos tämä menee liian lällyksi, niin on syytä todeta myös tämä seuraava. Vaikka peräänkuulutankin tässä kosketusta ja rakastetun huomioimista ja kutsun sylikkäin istumista jopa seksiksi, niin en ole sitä mieltä, että se aina riittää seksiksi. Se edesauttaa seksin jatkumisen fyysiseksi toiminnaksi. Se onkin sitten se kohta seksissä, jolloin rakastettuaan voi nuolla kuin pitkää hedelmätikkaria, kuiskuttaa korvaan mitä kiihottavampia fantasioita, kutitella rakastettunsa mielikuvitusta ehdotuksillaan ja leikkiä rakastettunsa vartalolla kuin suosikkilelullaan. Koska seksi ei ole suorite. Se ei ole pikaruokaravintolassa seisten syöty ateria. Eikä se ole peiton alla tapahtuva liikunnallinen unilääke. Seksi on leikki, jonka raja on turvasana. 

Palataan tekstin alkuun, jossa väitin, että seksitön parisuhde on kuin alkoholiton olut. Ei mitään järkeä. Huuma puuttuu. Olen vieläkin samaa mieltä, koska seksiä on myös sylikkäin istuminen. Se tuntuu paremmalta kuin se muutaman minuutin mekaaninen paneminen. Ja parisuhde, jossa rakastetut eivät istu koskaan sylikkäin, on parisuhde, jossa ei ole mitään järkeä. Hyviä kämppäkavereita saa mistä tahansa, mutta hyviä rakastettuja ei ihan joka orrella seiso. Joten, jos sinun kotiorrellasi sellainen seisoo, niin mene hyvänen aika hänen lähelleen, ota syliin, suutele, sano jotain kaunista ja maistele kuin pitkää hedelmätikkaria. Ilman sitä kaikkea, parisuhde lakkaa hiljalleen olemasta.

Kommentit (11)

42 vuotta naimisissa
1/11 | 

Teit sen taas!   Miten voit kirjoittaa noin upeasti ja oikein???  Olet kyllä niin nero näissä asioissa. Tai kyllähän tämä on kaikkien tajunnassa - jossain siellä taka-alalla ainakin, mutta että sen osaa näin laittaa kaikkille ymmärrettävään muotoon!  Kiitos!  Toivottavasti tämä teksti leviää mahdollisimman lavealle. Onnelliset ihmiset tekevät hyviä asioita. Ja kaikkihan oikeasti haluavat olla onnellisia. Ja siihen voi jokainen itse myös vaikuttaa - onko onnellista ja "tavallista"  se arki avio/avoliitossa.  Sinulle hyvää pääsiäistä ja paljon terveellisiä ruokia että pysyt terveenä ja jaksat edelleen kirjoittaa. <3 

Vierailija
2/11 | 

Hetkellinen nautinto lähinnä toiselle osapuolelle? Saan ensin orgasmin (joskus parikin) yhdynnässä ja mies minun jälkeeni. Toisin päin ei oikein toimisikaan...Muuten samaa mieltä kirjoittamastasi.

Vierailija
3/11 | 

Seksi voi jatkua panemisen jälkeenkin, raukeana, alastomat vartalot lähekkäin..... Mahtava osa hyvää seksiä. Jättää tunteen olen ihana vielä suoritteen jälkeenkin!!!!

jepujee
4/11 | 

Seksi = yhdyntä. Muu on esileikkiä. Seksin luonnon määräämä tarkoitus on lisääntyminen, mutta käytännössä seksin tarkoitus ja päämäärä on orgasmi. Ellei sitä saavuta, koko touhu on ollut täysin turhaa. Piste. 

Miehelle seksi on suoritus, ja niin sen pitänee ollakin. Pitää olla parempi kuin viimeksi, pitää piestä vaimon eksä, pitää kestää vähintään sen puoli tuntia. Ylipäätään pitää olla parasta, mitä vaimo on koskaan kokenut. Kun näistä, ja muista lukemattomista kohdista on saatu check, voi mieskin rentoutua ja laukaista. Mikäli kunto on siihen saakka riittänyt. Joten ei ihme, että suorituspaineita kokee mies jos toinenkin, ainakin jossain vaiheessa.

Se on turhaa paskapuhetta, että seksi on muutakin kuin panemista. Ei, ei se ole. Seksi on pelkkää panemista. Esileikit kuuluu seksisessioon, mutta ne eivät ole sitä itse asiaa. Vähän sama asia, kuin väittäisi, ettei kikkelin koolla ole väliä. Ei niin, miehelle ei olekaan, pienikin tyydyttää kantajansa satavarmasti. Naiset saattavat olla hiukan eri mieltä... 

Mutta, jokatapauksessa paneminen on kivaa, ja yleensä se päättyy hyvin, eli orgasmiin. Ainakin miehellä. Ja miehen vastuulla on se, saako nainenkin.

Nainen

Kielitoimiston sanakirja: "seksi sukupuolisuus, seksuaalisuus; sukupuolielämä ja sen ilmenemismuodot (esim. yhdyntä); sukupuolinen vetovoima" - seksi on siis paljon enemmän kuin yhdyntä.

Vierailija
7/11 | 

Henkinen ja fyysinen väkivalta tappaa seksin ja kaiken muun läheisyyden kaipuun. Sitten ollaan vain kämppiksiä, vaikka toinen olisikin vailla.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Mies. 40. Nimeksi he antoivat Sami Minkkinen. Hyvä nimi. Kirjailen kokemuksia parisuhteesta. En pysty pitämään sisälläni. Pursuavat yli.

Seuraa somessa
Facebook

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla