Elän suhteessa, jossa  välillämme on kymmeniä kilometrejä. 

Ikävä. Se on yksi sana, joka on etäsuhteen joka päivä esiin nouseva asia. Ikävä toisen iholle, toisen ihmisen kosketuksen alle. Tunne, joka nousee esiin joinakin iltoina ilona, joinakin iltoina suruna. Aina se ihon alla jossakin on kuplimassa, mutta merkkinä siitä, että rakkaus ikävän isäntänä on vahvaa ja totta. Minä ikävöin tänäänkin, mutta en anna sen hallita kaikkea muuta ympärillä olevaa.

Luottamus. Se on toinen sana, joka on etäsuhteessa yksi tärkeimpiä asioita. Tähän on olemassa ratkaisu, avoimuus, rehellisyys ja hyvä kommunikaatioyhteys. Pitäisi uskaltaa sanoa vaikeitakin sanoja. Pitäisi uskaltaa luottaa. Ei ole olemassa vaihtoehtoja. Etäsuhde on luonteeltaan niin erilainen kuin suhde, jossa asutaan saman katon alla, että jos on vähääkään taipumusta epäileväisyyteen tai liialliseen mustasukkaisuuteen, niin etäsuhde ei ehkä toimi.

Vapaus. Parisuhteessa vapaus tarkoittaa tilan antamista. Etäsuhteessa on hyväksyttävä erilläänolo. Minä en saa joka päivä, enkä edes joka viikko olla hänen kanssaan samassa tilassa.  Se tuo omaan elämään lisää tilaa. Ja vaikka se tila usein täyttyykin myös ikävästä, niin sen rinnalla on kaikkea muuta. Silloin on mahdollisuus elää myös vähän enemmän itselleen ja antaa aikaa lapsilleen, heille jotka ovat paras syy hyvinkin monelle etäsuhteelle. 

Odotukset. Tulee helposti oletettua, että kohtaamisen hetkellä on oltava valmiina kaikelle huomionantamiselle. Tapaamisiin liittyy odotuksia lähellä olemisesta, seksistä, jälleennäkemisen riemusta ja rakkaudentäyteisistä hetkistä.  Ei ihminen niin toimi. Ei hyviä hetkiä voi ennalta suunnitella. Voisi olla rehellinen ja sanoa. En ole tänään oikeassa tunnelmassa. Pitäisi osata ottaa vastaan ja antaa tilaa. Pitäisi olla lupa sanoa ääneen tilanteen aiheuttamat tunteet molemminpuolin.

Onhan se aina hienoa. Matkustaa asemalle, jossa ollaan vastassa. Avata ovi ovikellon soidessa. Kuulla sanoja puhelimessa päivän päätteeksi. Lukea viestejä. Sanotaan, että etäsuhde pysyy pitempään raikkaampana, uudempana ja kiehtovampana. Ehkä asia ei ole aivan niin. Jos missä tahansa suhteessa ei ole vahvaa rakkautta takana, niin ei mikään suhde ole kiehtova eikä ihana.

Etäsuhde vaatii niin paljon luottamusta ja ikävän kestämistä, että sen alle voisi helposti hukkua. Kohtaan tämän hyvän kautta. Mietin niitä hetkiä, jotka tuntuvat elämääkin suuremmalta kuin niitä hetkiä, jolloin ikävän sävy on liian tummaa. Kosketukset ovat usein ääni puhelimessa, sanoja viestiketjussa tai muistijälkiä silmät sulkiessa.  Etäsuhde on iltoja, jolloin synnytetään lisää muistoja, joita yksinäisinä iltoina silmät kiinni katsoa. 

Elän suhteessa, jossa välillämme on kymmeniä kilometrejä. Ne kasvavat tai vähenevät. Riippuu kumpaan suuntaan matkustaa. Jos matkustaa poispäin, niin silloinkaan ratkaisevat asiat eivät ole kilometrit, vaan rakkaus, joka ei kilometrejä katso. 

Kommentit (1)

SiSa
5/1 | 

Meidän suhde alkoi etäsuhteena, 147 km välillämme. Vierailuja suuntaan ja toiseen. Sitten muutimme yhteen, ja jatkoimme etäsuhdetta. Nyt, viisi vuotta myöhemmin, olemme ensimmäistä kertaa kohta aloittamassa lähisuhdetta kun mies lopettaa reissutyönsä. Odotan jännityksellä millaiseksi perhe-elämämme muodostuu kun isikin on päivittäin kotona! Olemme rakastavampia kuin koskaan, alun huuma on haihtunut ja tilalle tullut elämää kestävä ja kannatteleva voima. Vaikeuksia, niitä on riittänyt enemmän kuin tarpeeksi, tulee varmasti uusiakin, mutta kohta me olemme ainakin yhdessä niitä ratkomassa, myös fyysisesti samassa paikassa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Mies. 40. Nimeksi he antoivat Sami Minkkinen. Hyvä nimi. Kirjailen kokemuksia parisuhteesta. En pysty pitämään sisälläni. Pursuavat yli.

Seuraa somessa
Facebook

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla