Mä olen saatanan nössö. Mä oon vitun homo. Mä oon miesparka. Mä oon lapanen. Niin minulle on kerrottu tai kirjoitettu. Jopa useaan otteeseen. Parikymppisenä vitun homo kommentin sai pukeutumalla baarissa punaiseen paitaan. Ootsä joku vitun homo vai? Samantekevää. Mä oon ollut parisuhteissa naisten kanssa. Sekin on samantekevää. Olen ollut parisuhteessa, koska olen rakastanut ihmistä, jonka kanssa olen ollut parisuhteessa. Rakkaus ei ole mies- tai naiskysymys. Rakkaudessa on kysymys rakkaudesta. Sukupuoli kulkee siinä sivussa.  

Mä oon mies, joka pissaa istualtaan. Istualtaan pissaavat miehet ovat uhka yhteiskuntarauhalle. Miesten kuuluu kusta seisaaltaan. Mielellään niin, että puolet kusesta ruiskuaa pöntön ulkopuolelle. Ennen sen siivosi äiti. Sittemmin vaimo. Mä oon mies, joka itkee. Joskus jopa julkisesti jos itkettää. Mä oon jopa sitä mieltä, että itkeminen on terapeuttista toimintaa. Pahan, surun tai ilon pois valuttamista. Mä itken, vaikka muistan kaikki varoitukset. Eihän nyt iso poika enää itke. Eihän miehet nyt ainakaan itke. Itkeminen on heikkouden näyttämistä. Parempi pitää tunteet piilossa. Parempi olla kokonaan piilossa. Sillä enemmin räkänokastakin mies tulee kuin tyhjännaurajasta. Itkeminen on sallittua yksin humalassa tai pimeässä elokuvateatterissa. Voi tosin olla, että kyynel ei enää irtoa. Kyynelkanavat on tukittu lopullisesti. Sillä eihän isot pojat enää itke.

Mä oon mies, joka palvoo kauneutta. Mä etsiydyn tilanteihin, jossa kauneus näyttää kasvonsa. Hetkiä tulee usein. Ne voi olla hyvin pieniä ja arkisia. Katuvalon heijastuma isosta syksyisestä vesilätäköstä. Lapsen tapa pidätellä iltasadun aikana unta. Jonkun vastaantulevan ihmisen tapa kävellä. Astianpesuaineen keveys sitä puhallettaessa. En mä ymmärrä mitä päivistä jäisi jäljelle ilman kauneutta. Pelkät kovat kuoret ja lähestyvästä tuhosta kuuluvat pahantahtoiset äänet.

Mä oon mies, joka voisi saada isojen poikien grillijonobileissä turpaansa. Vuosia sitten lähdin baarista. Kaksi lähti seuraamaan. He pysäyttivät. Sanoivat, että voisivat halutessaan hakata. Tanssin kuulemma baarissa kuin naiset. Häiriintyivät. Taas sinkoilivat vitun homo sanat. Viime viikolla joku tuntematon kirjoitti minulle, että en voi olla mies, kun viljelen kirjoituksissani niin paljon naistermejä. Mä ajattelin, että ei vittu voi olla totta. Voisin antaa miehelle neuvon. Vetäsi ensin rautakangen pyllystään pois ja työntäisi tilalle vähän naistermejä. Saattaisi hänestäkin tulla enemmän ihminen. Mutta en lähde neuvomaan. Voihan sitä umpijäykkänäkin elämänsä elää.

Kahden vuoden kuluttua täytän neljäkymmentä. En ole koskaan omistanut autoa. Remonttia tehdessä minä pesen pensseleitä. Mä tykkään enemmän tehdä niitä naisjuttuja. Niitä joita yhteiskuntamme on määritellyt naisten jutuiksi. Määritelmät ovat perseestä. Pidän kotia. Ruoanlaitosta siivoamiseen. Ne on mun juttuja. Vitun nössö. Lapanen. Miesparka. Tossun alla. Kuten sanoin, istualtaan pissaava ja imurin kanssa tanssiva mies on uhka yhteiskuntarauhalle. Sitä vastaan on hyökättävä. Jos ei muuten, niin sanoin. Paras tapa kautta historian on ollut vähättely ja sitä kautta uhan heikentäminen. Poikkeavaksi leimaaminen. Ihmisten mieleen on runtattu jokin normi siitä minkälainen miehen kuuluu olla ja kaikki mikä menee sen normin ulkopuolelle leimataan poikkeavuudeksi. Niin se on vieläkin. Vaikka onkin niin, että rautakanki on hiljalleen pullahtamassa ulos yhteiskunnallisen arvomaailman peräsuolesta. Tilalle on tulossa pehmeämpää. Jotain selvästi pehmeämpää.

Sitten se puhuminen. Mä vittu haluan puhua. Siitä missä me olemme ja mistä tähän tultu. Mä haluan repiä suurimmatkin haavat auki. Paljastaa sen mikä on ollut piilossa. Mä haluan sanoa sen kaiken ääneen. Mä haluan sanoa sen maailmalle. Mä haluan olla somehuora. Mä haluan että kaikki jotenkin aukeaa. Että ihmiset jotekin aukeaa. Antaisi tulla. Silläkin uhalla, että mulle sanotaan, että mä olen saatanan nössö. Sanokoot. En mä sanoja pelkää. En mä enää pelkää. Mä rakastan olla saatanan nössö.

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 | 

Ei pysty vastustaa,vaikka yritin.Ja mulla on tommonen nössö himassa,se on aika kiva,ei mulla ole valittamista.

Siru
2/5 | 

Mä olin tyttö joka leikki mieluummin poikien kanssa, sanoinkin sen ääneen jo silloin lapsena. Tykkäsin leikkiä sotaa, pelata jalkapalloa ja kaikkia muita "poikien juttuja". Tyttöjen maailma oli, ja on vieläkin, liian monimutkainen ja poliittista peliä. Aikuisena minusta kasvoi nainen joka opiskeli miehistä alaa, luokkansa ainoa tyttö. Menin töihin jossa 98% työkavereista oli miehiä. Maalaan seiniä, asennan Ikean vaatekaapit ihan yksinään vaikka olen reilu puolitoista metriä pätkä. Mitä isompi haaste sen suuremmalla innolla siihen sukellan. Poraan, sahaan ja tykkään kovista äänistä. Mä en jaksa meikata, tai laittaa hiuksia, vaikka ajatuksen tasolla tykkään kummastakin. Mua ärsyttää kun joku puhuu päivän töistä ja aloittaa lauseen "Miehet..", huomaa minut ja lisää "ja naiset". Mä olen yksi pojista, yksi miehistä, vaikka eri sukupuolta olenkin. Olen naimisissa miehen kanssa ja meillä on lapsia. Hekin saavat leikkiä juuri niiden kanssa joiden seurassa viihtyy. Ja niitä leikkejä mitä haluavat leikkiä.

Alfasuden puoliso
3/5 | 

Paljon puhutaan alfauroksista, mutta monella jää huomaamatta, että todellisuudessa se alfasusiuroskin on ihana nössö, joka leikkii pentujen kanssa, ja menee mihin alfanaaras päättää lauman menevän.
Maailma, jossa miehisyyttä arvioidaan sen mukaan, mitä ei saa olla ja tehdä, sortaa miehiä pahasti, ja etunenässä sitä ovat tekemässä toiset miehet.

Vierailija
4/5 | 

Ihana blogi sinulla. Tämäkin teksti on ihanan rehellinen, teeskentelemätön. Jään seuraamaan.

SaanaN
5/5 | 

Olet henkilö, jollaisen kanssa en voisi koskaan kuvitella seurustelevani. Minä tarvitsen sen miehen, joka on kuin mies, makaa öljyisissä remonttivaatteissa sohvalla, pieree, juo kaljaa ja syö makkaraa. Naisseuraa minulla on ennestään.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Mies. 40. Nimeksi he antoivat Sami Minkkinen. Hyvä nimi. Kirjailen kokemuksia parisuhteesta. En pysty pitämään sisälläni. Pursuavat yli.

Seuraa somessa
Facebook

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla