”Tietysti naisten täytyy ansaita vähemmän, koska he ovat heikompia, pienempiä ja vähemmän älykkäitä. Heidän täytyy ansaita vähemmän. Siinä kaikki.” Tällaisia sanoja on lausuttu tällä viikolla europarlamentin täysistunnossa. Sanoja on puolalainen miesedustaja, joka on tunnettu äärioikeistolaista ja umpirasistisista kommenteista.

Tämä on pelottavaa aikaa tasa-arvolle ja naisten oikeuksille. Yhdysvalloissa uskonnollisen oikeiston asema on vahvistunut ja maa on leikkaamassa tukia järjestöiltä, joiden tarkoitus on parantaa naisten asemaa kehitysmaissa. Lisäksi maa on kiristämässä aborttioikeutta ja maan johdossa on mies, joka kokee oikeudekseen puhua halventavaan sävyyn naisista ja samalla pitää heitä palana lihaa, jota voi puristella oman mielensä mukaan. Venäjällä perheväkivalta ei uuden lain mukaan enää ole rikos kuin joiltakin osin. Puhumattakaan uskonnoista, jotka alistavat naisia voimalla, joka ylittää kaiken inhimillisyyden rajat. Samat uskonnolliset voimat, jotka kokevat oikeudekseen määritellä senkin, että kuka on oikeutettu menemään naimisiin. Maailma on sitä parempi, mitä tasa-arvottomampi sen on. Se tuntuu olevan taantumuksellisten motto.

Se oli surullista katseltavaa. Uutiskuva, jossa kahdeksan keski-iän ylittänyttä, arvokonservatiksi itseään kutsuvaa miestä määritteli aborttilakia uusiksi. Sellaiseksi, jossa naisen oikeutta omaan vartaloonsa vähennettäisiin. Miehet päättämässä asioista, jotka koskevat naisten oikeutta päättää omasta vartalostaan. Päättäjien joukossa miehiä, joiden mielestä raiskauskaan ei ole peruste abortille. Mitä tähän voisi kauniisti sanoa. Ei mitään. Rumemmin kyllä. Mitä vittua se heille edes kuuluu. Mikä on arvo, joka alistaa naisen miehen vallan alle. Kysymys ei ole arvosta, vaan arvottomuudesta. Mädästä sovinismista, josta itsessään tulisi rangaista. Jos niin rumilla arvoilla saa vapaalipun taivaaseen, niin taivas on paikka kusipäille.

Ei meidän tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. On meillä taantumuksen voimia ihan omasta takaakin. Heitä, joiden mielestä naisen paikka on lähinnä kotona. Niitä viisikymmentäluvulle jääneitä, joiden mielestä naisen tehtäviin tässä yhteiskunnassa kuuluu lapsien kanssa kotona oleskelu, pyykin pesu ja miehelle velvoiteseksin antaminen. Koskaan ei voi olla liian hyvä vaimo. Vaikka asumme monelta osin ihailtavan tasa-arvoisessa yhteiskunnassa, niin asenneilmapiirissä on vielä paljonkin parantamisen varaa.

Kaksi tarinaa, jotka minulle on lähetetty. Toisessa uusperheessä elävä nainen kertoo, että kuinka hän hoitaa yksin kaikki kotityöt, hoitaa juoksevat asiat, hoitaa miehensä lapset, hoitaa miestänsä, niin hän kirjoitti, hoitaa miestänsä, mutta silti hän ei saa mieheltään vastineeksi mitään. Ei läheisyyttä, ei hellyyttä, ei kauniita sanoja, ei seksuaalista tyydytystä. Mitä tähän voisi kauniisti sanoa. Ei mitään. Rumemmin kyllä. Lähde pois. Mahdollisimman nopeasti. Ihan jokainen meistä ansaitsee jotain paljon parempaa kuin paikan perheessä kodinkoneena.

Toisessa nainen kertoo tulleensa jätetyksi sen jälkeen, kun he olivat kertoneet toisilleen menneisyyden seksielämästään. Nainen oli sanonut harrastaneensa seksiä elämänsä aikana yhteensä noin kahdenkymmenen miehen kanssa. Vittu mikä huora. Niin oli hänen miehensä kokenut oikeudekseen naiselle sanoa. Se kun on vieläkin niin, että mies, joka on harrastanut seksiä mahdollisimman monen kumppanin kanssa, on sankari, mutta nainen, joka on tehnyt samoin, on huora. Sellaista se on puhdasverinen arvokonservatismi. Miehen oikeus on enemmän. Mitä tähän voisi kauniisti sanoa. Ei mitään. Rumemmin kyllä. Onneksi mies lähti. Ihan jokainen nainen ansaitsee parempaa kuin miehen, joka pitää naista neitseellisenä ja seksuaalisesti passiivisena objektina. Eiköhän jokaisen oikeus ole päättää itse, mitä vartalollaan tekee. Seksi ei ole miesten yksinoikeus. Nainen, joka haluaa tulla tyydytetyksi, etsii itselleen ihmisen, joka hänet tyydyttää. Mikä siinä voi olla väärin ja tuomittavaa. Ei mikään. Henkilökohtaisesti rakastan sellaista päättäväisyyttä ja elämänasennetta.

Sitä paitsi. Ihminen ei ole vain nainen tai mies. Ihminen on paljon enemmän. Ihan kun se olisi niin, että sukupuoli loppujen lopuksi määrittelisi yhtään mitään. Ei sen ainakaan pitäisi määritellä. Siltikin moni näkee niin paljon vaivaa määritelläkseen. Ja mikä pahempaa, vallassa olevat taantumukselliset voimat yrittävät muuttaa lakeja sellaisiksi, jossa ihmisten oikeuksia omaan elämään ja omaan vartaloonsa vähennetään. Miten kukaan voi kuvitella voivansa sen tehdä. Missä menee kuvottavuuden rajat. Kuinka itsetunnoton pitää olla, että pitää lain taakse piiloutua, jotta ei tarvitsi kohdata pienuuttaan ja pelkojaan.

Keskiviikkona 8.3. vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Se on tärkeä päivä. Minä haluan maailman, jossa jokaisella syntyvällä tyttölapsella on oikeus tasa-arvoiseen kohteluun. Maailman, jossa ihmistä arvioidaan ihmisenä, eikä sukupuolensa edustajana. Onneksi taantumukselliset voimat synnyttävät vastavoimia. Minä haluan olla vastavoimien puolella. Siinä rintamassa, joka takaa jokaiselle syntyvälle tyttölapselle yhtäläiset oikeudet. Jos arvokonservatismi tarkoittaa tasa-arvottomuutta, niin minä haluan olla jotain ihan muuta. Minä haluan tarjota muuta näkemystä. Näkemystä, joka perustuu ihmisen arvostamiseen ja kunnioittamiseen. Haluan tasa-arvoa. Ihminen on jotain paljon enemmän kuin nainen tai mies, tyttö tai poika.

Naistenpäivänä on toisen tyttäreni laskettu aika. Minä haluan, että vielä syntymätön tyttäreni syntyy maailmaan, jossa hänellä on oikeus olla sitä mikä hän on. Antaa hänelle yhteneväiset oikeudet. Ihan pian minä olen kahden tyttölapsen isä. Ja tiedättekö mitä. Minä aion pitää heidät kaukana niistä taantumuksellista voimista, jota yrittävät vittuilla kaikelle kauniille ja rakastamisen arvoiselle. Haluan kasvattaa vapaaksi vanhoista olettamuksista. 

Joten puolalainen euroedustaja ja muut vihaan ja pelkoon uskovat taantumukselliset, haistakaa paska! Voitte yrittää elää siinä tynnyrissänne, mutta älkää puuttuko heidän elämään, jotka haluavat elää leveämmillä rajoilla. 

Kommentit (9)

Vierailija
2/9 | 

Loistava kirjoitus! Kuuskymppisenä, yhtä ja toista kokeneena naisena voin todeta, että tämä se vasta on miehen puhetta!

Vierailija
4/9 | 

Kiitos äärettömän tärkeistä ja voimauttavista huomioista!
Naispuolisena opettajana koen tärkeänä olla oppilailleni tasarvon esimerkki ja etenkin tyttöjä voimauttava vaikuttaja :)

Vierailija
5/9 | 

Upeaa, että on olemassa mies, joka ajattelee näin. Omassa parisuhteessa tuli sama ilmiö esiin, kun tuli puhe seksikumppanien määrässä. Parikymmentä teki minusta haarat auki kulkevan epätoivoisen lutkan. Hänellä vastaava määrä ja hän on oikeutettu niihin.

Vierailija
6/9 | 

Journalistiselta kantilta niin jäätävän paska kirjotus että oli pakko poimia jotain poiskin:

"Mädästä sovinismista, josta itsessään tulisi rangaista."

Ai jonkun muun mielipide? Ihmisiä pitäis rangaista mielipiteistään? Tai ainakin siis miehiä pitäis rangaista vääristä mielipiteistään. Naisien mielipiteisiinhän ei saa koskea tai puuttua. Se on pyhä asia.
Tämä on selvä argumentointi virhe (ad-hominem). Eli jonkun muun näkemys leimataan nimityksellä oletusarvoisesti huonommaksi, jotta tällä ei voisi osallistua käytävään keskusteluun. Kun sanot että joku on mätä sovinisti niin häntä ei kuunnella. On muuten pelkästään miehiin soveltuva nimitys tämä, että kiitokset vaan tasa-arvon ylläpidosta jo tässä vaiheessa kirjoittajan suuntaan.

"Ei meidän tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan."

Jep, silti tässäkin kirjoituksessa mennään, ja kauas. Suomessa pitää parantaa tasa-arvoa koska muualla maailmassa on tasa-arvo huonosti. Voi ziisus. Tosielämä on sitten sitä että, jos taksikuski puhuu naiselle mukamas töykeästi kyydityksen aikana, niin siitä voi lukea lehdestä vähintään.

"On meillä taantumuksen voimia ihan omasta takaakin. Heitä, joiden mielestä naisen paikka on lähinnä kotona."

Ja on naisia jotka haluaa jäädä kotiin. Mutta ei mainita näin naistepäivän alla. On kiusallinen asia tämmösten viisastelujen keskellä. Saa ihan valita että jääkö kotiin, huh mitä alistusta. Vai onko tämä nyt joku muun kulttuurinen perhe, joka ei ole merta edempänä, jossa naiset ei saa valita edes vaatteitaan?

"Niitä viisikymmentäluvulle jääneitä, joiden mielestä naisen tehtäviin tässä yhteiskunnassa kuuluu lapsien kanssa kotona oleskelu, pyykin pesu ja miehelle velvoiteseksin antaminen. "

Tätä kutsutaan argumentoinnissa olkimieheksi. Ei varsinaisesti sanota kuka tämmöisen mielipiteen on julkisesti tuonut esiin, tai onko tämmöisiä mielipiteitä ylipäätään olemassa missään. Mutta kirjoittaja nyt tarjoaa tämän omaksi vihollisekseen, tai siis tuulimyllykseen jonka kukistaa. Tämä on nyt mukamas siis se VASTAPUOLI tässä asiassa. Ketähän lie ovat... Kutsutaan nyt vaikka sovinisteiksi ensalkuun. Jos eivät opi niin jatkossa fasisteiksi ja viimekädessä natseiksi, jolloin saa alkaa jo lyömään.

Vierailija
7/9 | 

"Naisella on oikeus päättää vartalostaan" - Olen samaa mieltä, että ihmisellä on oikeus päättää vartalostaan. Niin miehellä kuin naisella on oikeus päättää mitä vartaloillaan tekevät ja myös velvollisuus kantaa seuraukset tekemisistään.

Mikä on jo alkunsa saaneen lapsen, oli hän sitten tyttö tai poika, oikeus omaan vartaloonsa? Miksi pienet vauvat ovat niin eriarvoisessa asemassa, että samassa sairaalassa melkein samankokoisia pieniä ihmisenalkuja kylmästi surmataan ja heitetään roskiin, ja toisten eteen tehdään kaikki, jotta he selviäisivät?

Onko tämä sitä oikeaa tasa-arvoa, ihmisen arvostamista ja kunnioittamista, josta tekstissäsi kirjoitat?

Vierailija

Oletko oikeasti sitä mieltä, että raiskauksen uhrin pitäisi saada elin-ikäinen muistuttaja asiasta. Tai teinin kännisekoilusta? Suosittelisin kyllä kaikille aborttia haluaville keskustelua psykologin kanssa, koska toimenpiteen henkiset vaikutukset voivat yllättää. En itsekään hyväsy sitä, että aborttia käytetään "ehkäisynä", mutta tilanteissa, joissa ei valinnanvapaus toteudu, oli se lähisuhdeväkivaltaa, jonkin asteista hyväksikäyttöä tai raiskaus, abortti pitäisi olla kuitenkin saatavilla.

Vierailija
9/9 | 

Hyviä juttuja, vaikka olenkin jokseenkin samaa mieltä aikaisemmin kommentoineen vihaisen Vierailijan kanssa, tosin en yhtä kiivaasti :) Yksi asia, mikä itselläni nostatti hieman tunteita oli kohta, jossa kuvasit uusperheessä elävän naisen kokemuksia siitä, että hän joutui tekemään kotityöt ja hoitamaan lapset sekä miehen, ilman hellyyttä jne. Kommentti "Lähde pois" on mielestäni sellainen, jota ei kenenkään ulkopuolisen kuuluisi toisille sanoa kovinkaan heppoisin perustein. Sanoisin ehkä ennemmin: "Oletko kertonut miehellesi omista toiveistasi ja tarpeistasi? Tietääkö hän, mitä konkreettisesti toivoisit häneltä? Keskusteletteko parisuhteessanne rehellisesti kummankin tarpeista?". Tietenkään kaikissa parisuhteissa keskustelu ei ole helppoa, jos edes mahdollista, mutta sitä varten on parisuhdeterapiat, mikäli sellaiseen puolisonsa saa. Toki erokin on aina vaihtoehto.

Vierailija
10/9 | 

Mitä friikkejä täällä on kommentoimassa, hullua! Naurattaa ja kauhistuttaa yhtä aikaa!
6/8 saa hirveät kilarit ja hakemalla hakee negatiivisia puolia piilomainostaen samalla omia journalistisia kykyjään ruotia toisen tuotosta. Kirjoittaja on selkeästi joku sekopää kolmekymppinen alistettu mammanpoika ja ex-koulukiusattu. Ala-asteella vedettiin housut nilkkoihin niin nyt pitää uhota somessa. Henkilö ei ole varmastikaan saanut elämänsä aikana paria kertaa enempää pimppiä, kun naiset nyt onneksi useimmiten karsastaa pikkusieluisia ja pelottavia vauhkoajia. Siksipä täytyy uhota täällä.
7/8 ei ole tietoinen sikiön kehityksestä ja maamme aborttilainsäädännöstä. Vahinkoja voi sattua, mutta eiköhän ne useimmiten huomata aika aikaisin, kun kuukautisvuotoa ei kuulu. Eli tällöin alkio, ei edes sikiö, on n.0,5-1,0 cm kokoinen eikä muistuta edes ihmistä vaan häntineen ennemminkin nuijapäätä. Näin alkeellinen olento tuskin edes itse huomaa tai missään nimessä ymmärtää omaa kuolemaansa, koska sen hermojärjestelmä ei ole kehittynyt niin pitkälle. Sikiön eteen tehdään kaikki vasta kun se on järkevää ja sillä on selviytymismahdollisuuksia, n.raskausviikoista 23 eteenpäin. Tällöin ei saa enään tehdä aborttia. Eli samoissa tiloissa ei heitetä toisia samanlaisia mielivaltaisesti roskikseen ja toisia pelasteta.
8/8 on katkeroitunut äijä, joka on täysi sovinisti ja tunnevammainen pikkusielu, eikä siksi edes saa fiksua, itsevarmaa, seksuaalisesti vapautunutta ja voimakasta naista. Pubiruusuja saa joskus, mutta kun itse on omasta mielestään niin mahtava, ei ne riitä. Sit ihmetellään kun kysynnän ja tarjonnan laki ei kohtaa. Oisikohan peiliin katsomisen paikka, kun pitää ruveta ohjeistamaan toisia avioeroista ilman avioehtoa. Tätä miestä juoksee kyllä jokainen järkevä nainen karkuun, kun tajuaa äijän todellisen luonteen! Tietysti vika on silloin naisessa...
Jännä, millaisia ihmisiä tätä blogia seuraa!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Mies. 40. Nimeksi he antoivat Sami Minkkinen. Hyvä nimi. Kirjailen kokemuksia parisuhteesta. En pysty pitämään sisälläni. Pursuavat yli.

Seuraa somessa
Facebook

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla