Kuva: Panu Pälviä

Teini lähti tänään rippileirille. Syksyllä on rippijuhlat. Hyvin pitkään en edes tiennyt, milloin kumpikin tapahtuu. Niin, ja onko minut kutsuttu?

Oli suhteellisen outoa tajuta, että niin, esikoiseni menee rippikouluun. En tiennyt oikeastaan mitään. Siis, missä ne pidetään, milloin, milloin on rippijuhlat. Ja MISSÄ ne on? Ja saanko minä tulla paikalle?

Oli suhteellisen outoa tajuta, että niin, esikoiseni menee rippikouluun. En tiennyt oikeastaan mitään.

Nyt taas pitkästä aikaa tajusin, miten hukassa olen näiden pojan asioiden kanssa. Koska isä ne hoitaa, en välillä oikein tiedäkään järjestelyistä. Aina kun kysyn, saan tietenkin tietää. Aina vaan ei edes hoksaa kysyä niitä oikeita asioita. Isälle arjen hoitaminen on rutiinia ja hän voi unohtaa kertoa näitä minulle. Kieltämättä se tuntuu pahalle, eikä se kai ole oikeastaan kenenkään syytä. Näin ne asiat vain ovat.

Voi se silti vähän riipaista sydämestä.

Rippijuhla on tärkeä etappi nuorille, näin olen ymmärtänyt. On kurjaa, etten yhtään päässyt mukaan tähän hypeen. En tiedä, pääsikö isäkään, koska no, teinit, ehkä he hypettelevät keskenään.

Isä on järjestänyt myös juhlat. Tiesinkin jo, että ne varmasti pidetään pojan isovanhemmilla. Oli suhteellisen nolon tuntuista kysyä, että niin, onko minut siis kutsuttu? En ole sen puolen suvun kanssa juurikaan tekemisissä, en huonoissa väleissä, mutten läheisissäkään. Voinko olettaa, että saan mennä, vain odotanko kutsua? Olettiko isä, että tietenkin tulen, ja siksi ei kutsunut?

Miten tämä tuntuu niin sekaiselle!

Olisiko outoa mennä sinne? Tuntisinko oloni taas ihan tyhmäksi.

No sillä ei tietenkään ole mitään väliä, mitä minä tunnen tai en tunne juhlissa, vaan minä menen. Ne ovat poikani tärkeimmät juhlat tähän mennessä. Ja tietenkin saan mennä. Ja onneksi saan mennä. Onneksi välimme ovat niin hyvät.

Tulin silti hetkellisesti vähän surulliseksi. Ja tunsin taas sitä iänikuista ulkopuolisuutta. Mutta se meni nopeasti ohitse. Saan juhlia yhdessä pojan kanssa hänen tärkeää etappiaan. That is all that matters.

Onnea rakas poikani rippikouluun!

Terveisin, Helka

Tästä Facebookiini

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Helka Belt (@etaaiti) jakama julkaisu

 

Kommentit (4)

Yh äiti
1/4 | 

Ei se niin itsestäänselvää ole että saat mennä. Tai että kukaan etä- saa mennä. Juhlien järjestäjä varmaan päättää osallistujat. On paljon etävanhempia jotka eivät pääse lapsensa juhliin!

Etä-äiti
Liittynyt10.5.2017

Kyllä, siksi kirjoitankin: Ja tietenkin saan mennä. Ja onneksi saan mennä. Onneksi välimme ovat niin hyvät.

Eli onneksi meillä on niin, että saan mennä ja oli oletusarvokin, että saan. Tiedän että monella paljon huonommin. Siksi sanoin että onneksi <3

Terveisin, Etä-äiti

MR
2/4 | 

Meillä siskon juhlat oli äitin luona. Isä oli kutsuttu mutta ei hänen naisystäväänsä. Ja onneksi hän osasi kunnioittaa tätä kutsua ettei änkää toisen taloon joka ei halua olla missään tekemisissä kyseisen ihmisen kanssa. Isä piti myös puheen juhlissa.

Vierailija
3/4 | 

Meillä ei juhlittu ripoijuhlia, vaan prometheus-juhlia. Etäisä ei saanut virallista kutsua, koska koen, ettei vanhemmat, oli sitten lähi-tai etävanhempi, tarvitse kutsua osallistuakseen oman lapsensa juhliin. Nuori itse kyllä ilmoitti, missä ja mihin aikaan juhlat pidetään. Juhlat pidettiin meillä, jonne etäisä sitten tuli, täysin "vieraan" ominaisuudessa. Minä pidin puheen ja kaikki "viralliset seremoniat". Juhliin osallistui molempien sukujen edustajia sekä myös bonussukua. Juhlat olivat näin äidin näkökulmasta ihanat :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoittaja: Helka Belt

Etä-äitiys on vähän puhuttu aihe edelleen. Miltä etä-äitiys TUNTUU oikeasti? Millaista on olla eroperheen ja kahden pojan äiti, joilla on eri isä?

Tämä blogi vastaa näihin kysymyksiin. Käsittelen aiheita eroperhe- ja uusperhe-elämän haasteista, etä-äitiydestä, vuoroviikkoäitiydestä sekä elämäni tapahtumista, jotka ovat johtaneet etä-äitiyteeni.

 

etaaiti@gmail.com

Facebook

Instagram

Twitter

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Syyskuu
Huhtikuu
Tammikuu
2017
Sisältö jatkuu mainoksen alla