Minulle on äärimmäisen tärkeää viestiä lapsilleni, että perheessämme hyväksytään jokainen täysin omana itsenään. Siksi halusin keskustella tästä avoimesti teinini kanssa.

Itselleni ei ole ollut itsestäänselvää, että saa olla vapaasti sellainen kuin on. Haluan muuttaa tällaisen toimintamallin oman perheeni kohdalla: meillä aidosti ja oikeasti saa olla vapaa oma itsensä. En ole koskaan itse mahtunut mihinkään muottiin, enkä halua. Ei tarvitse lasteninkaan.

Tähän kuuluu tietenkin myös se, että jos haluaa olla valtavirtaa, senkun on. Mutta mikä valtavirta edes on? Ei kai sellaista edes ole. Mutta jos kokee olevansa hetero, mies miehen vartalossa ja haluaa poikana lyhyet hiukset, senkun. Mutta jos ei halua, sekin on sallittua.

Minulle on tärkeää, että lapseni tietävät nämä asiat, enkä vain oleta, että he tietävät. Siksi niistä pitää keskustella avoimesti.

Minulle on tärkeää, että lapseni tietävät nämä asiat, enkä vain oleta, että he tietävät. Siksi niistä pitää keskustella avoimesti. Joten keskustelin.

Meidän lähinnä vähän hassulta kuulostava seksuaalisuus-keskustelu meni suunnilleen näin:

Minä: Hei, haluaisin jutella eräästä asiasta. Tiedäthän, että meillä saat sitten olla vapaasti ihan mtä haluat, eikä tarvitse hävetä kertoa mitään.

Teini: Joo.
Minä: Niin tiedäthän siis, että olemme tosi suvaitsevaisia, ja jos haluat kertoa meille seurustelujutuistasi tai mistä vain, niin saat kertoa.
Teini: Joo.
Minä: No hyvä. Ja jos sinusta tuntuu, että tykkäät pojista tai sinusta vaikka tuntuu, ettei kroppasi ole omasi, siitäkin saat puhua. 
Teini: No joo joo, tiiän.
Minä: Joillakin voi tuntua, että vaikka he näyttävät pojilta, niin he kokevat olevansa enemmän naisia. Joskus jotkut eivät uskalla puhua tästä ääneen, koska se tuntuu nololta. No, tiedät, että meillä ei tarvitse nolostella mitään. Ja jos tuntuu, että kaikki on ihan ok just näin, niin saa senkin sanoa! 
Teini: Joo tiiän. Mutta mä kyllä tykkään sataprosenttisesti tytöistä ja tunnen olevani ihan poika mutsi hei.
Minä: No ok. Senkin haluan sanoa, että jos vaikka alkaa tuntumaan erilaiselta jossain vaiheessa, voit jutella siitä mun tai isin kanssa. Niin kuin ihan mistä vain asiasta. 
Teini: Tiiän. Onneks te ootteki tollasii rentoja.
Minä: Niin onko sulla muuten jotain tyttöystävää.
Teini: Mutsi hei vaikka ois, en kyl nyt kertois. 

Noniin. Keskustelu on käyty. Vaikka tilanne tuntui varmasti molemmista vähän ehkä nololtakin, minulle oli äärimmäisen tärkeä viestiä, että näistä saa meidän kanssa keskustella. Teini voi muistaa keskustelumme myöhemmin, jolloin hän ehkä uskaltaa tulla kertomaan jotain vaikeaa meille vanhemmilleen.

Vaikka tilanne tuntui varmasti molemmista vähän ehkä nololtakin, minulle oli äärimmäisen tärkeä viestiä, että näistä saa meidän kanssa keskustella.

Nyt on Pride-viikko ja julkaisen paljon viikon aikana teemaan liittyviä kirjoituksia. Eilen kirjoitin siitä, miten en ole aina saanut olla vapaa toteuttamaan seksuaalisuuttaani. Ja tästä voit lukea "kaapista ulos -tulostani". Jos lapsesi eii tunne olevansa tyttö eikä poika, tutustu tähän Vauvan artikkeliin.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Helka Belt (@etaaiti) jakama julkaisu

Ja tästä Facebookiini

Terveisin Helka ❤

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoittaja: Helka Belt

Etä-äitiys on vähän puhuttu aihe edelleen. Miltä etä-äitiys TUNTUU oikeasti? Millaista on olla eroperheen ja kahden pojan äiti, joilla on eri isä?

Tämä blogi vastaa näihin kysymyksiin. Käsittelen aiheita eroperhe- ja uusperhe-elämän haasteista, etä-äitiydestä, vuoroviikkoäitiydestä sekä elämäni tapahtumista, jotka ovat johtaneet etä-äitiyteeni.

 

etaaiti@gmail.com

Facebook

Instagram

Twitter

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Syyskuu
Huhtikuu
Tammikuu
2017
Sisältö jatkuu mainoksen alla