Kuva: Panu Pälviä

Rokotusasia on sellainen, joka aina silloin tällöin nousee otsikohin. Yleensä silloin, kun jotain lasta tai aikuista ei ole rokotettu, ja he saavat taudin, jonka rokotus olisi voinut estää.

Seuraan sitä joukkohysteriaakin, mitä siitä yleensä seuraa, ja ainakin sitä kiihkeääkin debattia, mikä näistä aina syntyy, vähän hämmentyneenä. Kannattaako ottaa rokotuksia, miksi jotkut eivät ota, otatko sinä, entä lapsesi, onko vaarallista, jos lapsen päiväkodissa on joku lapsi, jota ei ole rokotettu ja niin edelleen. Mielipiteitä tuntuu olevan niin monia.

Miksi kukaan haluaisi riskeerata lapsensa henkeä tai omaakaan sillä, ettei ota rokotetta? 

Nyt puheenaiheeksi nousi suomalainen perhe, jonka lapsi sairastui tuhkarokkoon ulkomailla. Lasta ei oltu rokotettu tätä vastaan. Tuhkarokko on hyvin vaarallinenkin tauti ja voi aiheuttaa vaarallisia jälkitauteja, kertoo THL. Tietenkin rokotteilla voi myös olla haittavaikutuksia, kuten kaikilla lääkkeillä.

En ole niin fiksu, että ymmärtäisin ihan kaikkea näistä keskusteluista: Onko rokotteilla vaara saada meissä jotain vaarallista aikaan, kannattaako niitä ottaa, mikä prosenttiluku kertoo, sairastuuko johonkin tautiin, jos ei ota rokotetta?

Sen verran tiedän Suomen terveydenhuollosta, että jos he jotain kehottavat tekemään, on se varmasti hyvä neuvo.

Minä en välitä. Minä otan rokotteen, jos minua käsketään ottamaan. Ja niin ottavat lapsenikin. Sen verran tiedän Suomen terveydenhuollosta, että jos he jotain kehottavat tekemään, on se varmasti hyvä neuvo. Mikä minä olen puutteellisilla tiedoillani väittämään vastaan. Ja olisin taipuvainen sanomaan, ettei kukaan muukaan ole.

Varmahan en voi olla mistään, kuten ei kai kukaan. Mutta jos esimerkiksi tuhkarokkoon Suomessa sairastuu THL:n mukaan siihen noin 5 henkilöä vuodessa, kertoo se, että rokotteet toimivat. Miksi kukaan haluaisi riskeerata lapsensa henkeä tai omaakaan sillä, ettei ota rokotetta? Tätä en minä vain ymmärrä.

Kuulun vielä riskiryhmään. Meillä otetaan ihan kaikki rokotteet, aivan varmasti.

Entistä varvovaisemmaksi minut tietenkin tekee, että kuulun reumani takia riskiryhmään, joten saan mm. influenssarokotuksenkin ilmaiseksi, kuten myös lapseni. Meillä otetaan ihan kaikki rokotteet, aivan varmasti.

Jokainen tietenkin päättää itse, miten perheessä toimitaan. Meillä toimitaan näin. 

Otatteko te rokotteet?

Terveisin, Etä-äiti

Facebook || Instagram || Twitter

Kommentit (6)

Hanna89
1/6 | 

Hyvin kirjoitettu! Juuri samaa mieltä olen itsekin, en lähde kyseenalaistamaan myöskään esim lentokonemekaanikkojen suosituksia lentoturvallisuusasioissa.

Vierailija
2/6 | 

Ei oteta rokotteita. On jokaisen oma asia mitä ottaa, ja minun silmissä rokote on se riski. Emme myöskään pelkää näitä tauteja, sillä olemme opiskelleet (lääkäreidenkin käyttämistä lähteistä, ei mistään humpuukiblogeista!) näistä taudeista, ja keskustelleen kymmenien ihmisten kanssa ennen päätöstä... Tämä tuntuu meille oikealta, ja pelkäisin valtavasti jos täytyisi ottaa rokote. Etukäteenhän ei voi tietää, osuuko se vakava haitta (jopa kuolema) oman lapsen kohdalle...

Vierailija

Se ei ole todellakaan ole oma asia. Jos sinua ei kiinnosta että menehtyykö oma lapsesi rokottamattomuuden takia, niin onko lapsen paikka edes sinulla kotonasi kun et välitä? Voit sillä lapsesi rokottamattomuudella saada surua niiden perheisiin joissa lapsista välitetään enemmän kuin sinä välität omasta lapsestasi.

Vierailija
3/6 | 

Sinä et ehkä ole niin fiksu, mutta se ei tarkoita etteikö moni muu ole. Vaikka yhtälailla uskon siihen että älykkyytesi tosiasiassa riittäisi mikäli vain asiaa opiskelisit jonkin aikaa.. Terveyshuolto ei ole yksimielinen ja löytyy useita korkeasti koulutettuja (terveyshuollon) ammattilaisia jotka eivät ota tai anna lapsilleen rokotteita.

Vierailija
4/6 | 

Kun pikkuveli kuoli "mystisesti" viikko rokotteen ottamisen jälkeen, olen päättänyt, että omat lapseni eivät tule rokotteita saamaan. Sen verran minä heistä välitän, etten halua ottaa riskiä. Keskityn pitämään lapseni terveinä ja vahvistamaan heidän terveyttään ja immuunikykyään, jotta selviäisivät rokon tullen.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoittaja: Helka Belt

Etä-äitiys on vähän puhuttu aihe edelleen. Miltä etä-äitiys TUNTUU oikeasti? Millaista on olla eroperheen ja kahden pojan äiti, joilla on eri isä?

Tämä blogi vastaa näihin kysymyksiin. Käsittelen aiheita eroperhe- ja uusperhe-elämän haasteista, etä-äitiydestä, vuoroviikkoäitiydestä sekä elämäni tapahtumista, jotka ovat johtaneet etä-äitiyteeni.

 

etaaiti@gmail.com

Facebook

Instagram

Twitter

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Syyskuu
Huhtikuu
Tammikuu
2017
Sisältö jatkuu mainoksen alla