Kun Meghan Marklesta alettiin puhumaan, nostettiin esille varsinkin kaksi asiaa. Hän on puoliksi tummaihoinen. Ja eronnut. Tuo seikka nousi uudelleen ja uudelleen lööppien aiheiksi. Ikäänkuin ero olisi jotain kamalaa ja eronnut leimaantunut jollain tavalla epäonnistuneeksi ja epäkelvoksi. 

Ikäänkuin ero olisi jotain aivan kamalaa ja eronnut leimaantunut jollain tavalla epäonnistuneeksi ja epäkelvoksi. 

Ero on ollut pitkään kielletty sana ja teko varsinkin valtaapitävien keskuudessa

Ja kun Meghan alkoi seurustelemaan Englannin prinssi Harryn kanssa, lehdistö kohahti, ja niin kohahti kuningas(tai kuningatar)huonekin. Eronnut! Voiko eronneesta tulla Englannin kuningatarta? Se edelleen rikkoo sitä protokollaa, jota kuningashuone on noudattanut satoja vuosia, ainoastaan hyvin harvoin poikkeuksin, ja ne poikkeukset ovat aiheuttaneet suuren kohun ja ongelmia niiden aiheuttajille.

Kun silloinen Englannin kuningas Edvard VIII avioitui 1930-luvulla kahdesti eronneen Wallis Simpsonin (hänkin yhdysvaltalainen) kanssa, joutui Edvard loppujen lopuksi luopumaan kruunustaan, jolloin hänen pikkuveljensä peri hänen kruununsa. Tuon pikkuveljen vanhin lapsi Elisabet on nyt Englannin kuningatar.

Charlesin ja Dianan ero sai aikaan valtavan kohun, vaikka tapahtui jo hyvin lähellä meidän aikaamme.

Elisabetin sisko prinsessa Margaret rakastui myös eronneeseen mieheen, mutta Elisabet ei antanut heille avioliittolupaa. Margaret oli tiettävästi vuosikymmenten ajan musertunut siitä, ettei saanut naida rakastettuaan, koska tämä oli eronnut. Ja kukapa ei muistaisi Charlesia ja Dianaa? Heidän eronsa sai aikaan valtavan kohun, vaikka tapahtui jo hyvin lähellä meidän aikaamme.

Charles meni sittemmin uudelleen naimisiin, mikä on hyvin poikkeuksellista Englannin tulevalle kuninkaalle. Myös Charlesin vaimo Camilla on eronnut. Joten jonkinlaista läpimurtoa hyvin paljon modernimpaan suuntaan on tämäkin kuningashuone tekemässä.

Kuninkaallisten keskuudessa suhtautuminen eroihin ja eronneisiin on kuitenkin edelleenkin melko nuiva. Siksi kuninkaallisilla kautta mannerten on varmasti onnettomia liittoja, koska niistä ei voida suuren paineen takia erota.

Tai jos meidän presidenttimme Sauli Niinistö eroaisi, tulisi siitäkin varmasti iso kohu. Ja nyt puhutaan kuitenkin Suomesta, demokratiasta ja melko vapaamielisestä maasta. Esimerkkejä voisin antaa vielä varmasti lisää.

Ovatko eronneet kakkosluokan kansalaisia?

Onko ero ja erostatus jotain häpeällistä? Onko häpeä, että Harry nai eronneen naisen? Onko ero merkki epäonnistumisesta? Ja jos eroja on vielä monta takanapäin, voi ihan meidän tavallisen rahvaankin keskuudessa saada hyvin kummeksuvia katseita ja puheita osakseen.

Avioliitossa luvataan olla, kunnes kuolema erottaa. Avioero on lupauksen rikkomista. Miksi sitten mennä naimisiin, jos siinä ei pysytä, vai moni kysyä. Yleensä kysyjä ei ole itse eronnut. 

Eroon liittyy hyvin paljon hyvin kompleksisia asioita. En usko, että kukaan lähtee eroon kevyein perustein. Siksi voisin sanoa, että eron läpikäynyt ja siitä selvinnyt on hyvin vahva ihminen. Eikä sitä pidä hävetä. En osaa hävetä erojani enkä aio hävetä.

En osaa hävetä erojani enkä aio hävetä.

Eikä kannata Meghaninkaan. Hän on upea nainen, jolla on takanaan elettyä elämää, elämänkokemusta vailla vertaa ja vahvuutta, joka monelta varmasti puuttuu. Olin ylpeä hänestä viime lauantaina. Hän ei ole välittänyt puheista, ilkeistäkään. Ja hän sai unelmiensa prinssin. Eronnut, upea nainen teki sen.

Terveisin, Etä-äiti

Facebook || Instagram || Twitter

Kommentit (7)

Vierailija
2/7 | 

Olen samaa mieltä, eroa ei tarvitse hävetä tai joutua puollustelemaan. Eikä leskeksi jäämistä, kuten presidentti Sauli Niinistön tapauksessa.

Jyllannin suomineito
Liittynyt2.5.2017
3/7 | 

Apua en seuraa kuninkaallisten elämää yhtään. En, vaikka asun maassa jossa ainakin näennäisesti hallitsee Kuningatar ;) Mutta erostatus ja siihen liitettävä häpeä istuu kyllä tiukassa. Onko asia vielä eri miehille ja naisille? Mielestäni tässä on myös sukupuoliero, jossa eronneen naisen tilanne on vielä varsin vaikea.

Med venlig hilsen, Terhi.

Etä-äiti
Liittynyt10.5.2017

Kiitos <3 koetan kirjoittaa niitä aina, kun vain jotenkin saa aiheen käymään blogin teemaan 🙊 kun historia on mun toinen intohimo kirjoittamisen lisäksi, pakkohan nämä intohimot on myös välillä yhdistää :)

Terveisin, Etä-äiti

Tiina MamaLiljaroosa
5/7 | 

En häpeä erostatustani mutta moni häpeää sitä minun puolestani. Eli kyllä, ero on edelleen häpeä ja olen saanut kärsiä paljon ihmisten halveksuntaa sen takia. Etenkin uskispiireissä ero on tabu eikä siitä taida muuksi muuttua.

Vierailija
7/7 | 

Ero ei ole häpeäksi ellei ole lapsia. Ken lapsiaan rakastaa, järjestää heille kokonaisen keskinäistä kunnioitusta perheen kesken ja ulkopuolisiin. Lapsettomat voivat eroilla, mutta kunnioittaen toisiaan hekin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoittaja: Helka Belt

Etä-äitiys on vähän puhuttu aihe edelleen. Miltä etä-äitiys TUNTUU oikeasti? Millaista on olla eroperheen ja kahden pojan äiti, joilla on eri isä?

Tämä blogi vastaa näihin kysymyksiin. Käsittelen aiheita eroperhe- ja uusperhe-elämän haasteista, etä-äitiydestä, vuoroviikkoäitiydestä sekä elämäni tapahtumista, jotka ovat johtaneet etä-äitiyteeni.

 

etaaiti@gmail.com

Facebook

Instagram

Twitter

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Syyskuu
Huhtikuu
Tammikuu
2017
Sisältö jatkuu mainoksen alla