Joskus on pakko saada olla yksin.

Kun kaikki on hyvin, muttei kuitenkaan ole. Pitäisi olla onnellinen, muttei osaa. Asiat ovat viimein järjestyksessä – ja haluaa juosta yksinäisyyteen, vaipua maan alle ja vain itkeä.

On järkyttävän raskasta näyttää iloiselta. Sanoa, että ihan hyvin tässä asiat on. Eikä itsekään tiedä, miksi vain itkettää ja ahdistaa.

Masennuksessa haluan olla aina yksin. En jaksa olla se iloinen Helka, jonka kaikki tuntevat.

Masennuksessa haluan olla aina yksin. En jaksa olla se iloinen Helka, jonka kaikki tuntevat. "Sinähän olet aina niin iloinen ja reipas!" minulle sanotaan. Tuota iloisuuden taakkaa on raskas kantaa. Kukaan ei näe päälle päin mitään. En jää pois töistä, voin hoitaa lapseni. Mutta sisältä päin olen surullinen. Itkettää, vaikkei olisi syytä.

Jopa iloisena miettii, että kohta tämä varmasti loppuu. 
Kohta ahdistaa niin, että sydäntä puristaa.
Kuka tai mikä saisi tuon tunteen pois mielestä? Että voisi nauttia täysillä, eikä odottaa hetkeä, jolloin kaikki romahtaa.

Viimein pääsen kotiin peiton alle ja siellä kyyneleet tulevat. Vihaan välillä noita märkiä rantuja poskissani. Miksi minulla on tämä sairaus? Sen hyväksyminen on ollut pitkä tie, jota on vielä pitkästi edessäkin päin käveltävänä.

Masennus on kuin mustekala, joka kietoo pitkät lonkeronsa ympärilleni.

Masennus on osa minua. Ei sitä karkuun pääse. Masennus on kuin mustekala, joka kietoo pitkät lonkeronsa ympärilleni. Siinä ne halaavat.

Minulla on tämä sairaus. Tämä halu juosta yksinäisyyteen ja parkua maailmalle. 

Ja sen jälkeen kirkastuu. Hetkeksi jälleen. 

Terveisin, Etä-äiti

Facebook || Instagram || Twitter

Kommentit (1)

Henna | Pölyä Pinnoilla
1/1 | 

Halauksia sinulle ♡♡

Mie tiedän, että on raskasta olla se iloisempi ja positiivisempi, kun mielessä myrskyää ja tekisi mieli kiukuta kaikille. Pelkään menettäväni lähelläni olevat ihmiset, jos näytän todellisen olotilani.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoittaja: Helka Belt

Etä-äitiys on vähän puhuttu aihe edelleen. Miltä etä-äitiys TUNTUU oikeasti? Millaista on olla eroperheen ja kahden pojan äiti, joilla on eri isä?

Tämä blogi vastaa näihin kysymyksiin. Käsittelen aiheita eroperhe- ja uusperhe-elämän haasteista, etä-äitiydestä, vuoroviikkoäitiydestä sekä elämäni tapahtumista, jotka ovat johtaneet etä-äitiyteeni.

 

etaaiti@gmail.com

Facebook

Instagram

Twitter

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Syyskuu
Huhtikuu
Tammikuu
2017
Sisältö jatkuu mainoksen alla