Esikoiseni tuli kipeäksi luonani.

Esikoiseni möyrii tällä hetkellä sängyssään. Hänellä on vatsatauti. Yö meni meillä kaikilla hereillä, kun välillä isompi kävi oksentamassa, välillä taas pienempi heräsi, pyysi vettä ja katseli, mitä isoveli touhuaa.

Ja minä nautin. 

Olen tarpeellinen ja voin viimeinkin hoivata lastani.

En nauti suinkaan siitä, että lapsellani on paha olla, mutta hän olisi kipeä joka tapauksessa ja olen onnellinen, että on sitä minun luonani. Olen tarpeellinen. Voin hoivata lastani. Olla läsnä ja kantaa limpparia sängyn viereen. 

Olla äitinä.

Kamalin hetkeni etä-äitinä on ollut, kun lapseni oli äärimmäisen kipeä ja en päässyt häntä katsomaan. Hän tarvitsi minua ja en voinut olla hänen luonaan. Nyt heräsin yöllä siihen, että hän on kipeä ja olen onnellinen siitä, että saan hoitaa häntä. En toivo lapselleni pahaa oloa, mutta toivon yli kaiken, että voisin olla hänelle läsnä. Ja nyt voin.

Kun oma lapsi sairastaa jossain kaukana, on se tunne kamalinta minkä tiedän.

En tiedä, mitä on tavallisen perheen lapsiarki. En tiedä millaista on, kun lapset sairastavat samaan aikaan ja väsyttää niin, että silmiä kirvelee. En tiedä, millaista on hoitaa kipeää lasta, joka tuntuu olevan koko ajan poissa päiväkodista jonkun sairauden takia. Mutta tiedän, miltä tuntuu olla etäällä, kun oma lapsi sairastaa. Ja se tunne on kamala.

Tänä kesänä olen saanut tuntea olevani äiti ja tärkeä enemmän kuin pitkään aikaan. Se on tunne, jota ei voi sanoin kuvailla. Sanaton ymmärrys muiden etävanhempien osalta kertoo siitä, että tämä on tuttu tunne monelle muullekin.

Lue myös:
Kun etä-äitiys vaikuttaa lähiäitiyteen

Etävanhempana iloitsee välillä lapsen sairaudestakin. 

Terveisin, Etä-äiti

Facebook || Instagram || Twitter

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoittaja: Helka Belt

Etä-äitiys on vähän puhuttu aihe edelleen. Miltä etä-äitiys TUNTUU oikeasti? Millaista on olla eroperheen ja kahden pojan äiti, joilla on eri isä?

Tämä blogi vastaa näihin kysymyksiin. Käsittelen aiheita eroperhe- ja uusperhe-elämän haasteista, etä-äitiydestä, vuoroviikkoäitiydestä sekä elämäni tapahtumista, jotka ovat johtaneet etä-äitiyteeni.

 

etaaiti@gmail.com

Facebook

Instagram

Twitter

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Syyskuu
Huhtikuu
Tammikuu
2017
Sisältö jatkuu mainoksen alla