Meillä suurin osa juhlapyhistä menee lapsellisesti eli lapsen kanssa sen mukaan, kummalla vanhemmista on lapsen hoitovuoro pyhän aikana. Vain joulut tekevät tässä poikkeuksen. Tänä vuonna vappuni on lapseton, kuten viimekin vuonna. No, eipä vappu ole mikään perinteinen perhejuhla, joten ei oikeastaan haittaakaan, etten ole lasteni kanssa.

Mitä olemme suunnitelleet vapuksi?

Meillä on miesystäväni kanssa lapsiviikot synkassa, eli lapsemme ovat meillä samaan aikaan. Näin ollen molemmilla on vappuaattona vapaata lapsista. Saimme kutsun mieheni ystävien luokse vappubileisiin, joten suuntaamme sinne.

On melko sattuman kauppaa, onko juhlat juuri lapsettomalla viikolla.

Lapsellisena ja töissä käyvänä sitä aika harvoin tarjoutuu tilaisuuksia päästä juhlimaan yhdessä. On melko sattuman kauppaa, onko juhlat juuri lapsettomalla viikolla. Ja jos on, on jälleen sattuman kauppaa, onko siihen jo suunniteltu jotain. Nyt siis on juhlan aika: molemmilla vapaata ja mahdollisuus lähteä juhlimaan yhdessä ystävien kanssa. Minullle erittäin harvinainen tapahtuma on myös tiedossa: lähden ulos, baariin ja keikalle. Wou! Rasti seinään!

Kun molemmilla on lapsia edellisestä suhteesta, ei ole itsestään selvää, että kaikki sujuu hyvin, kun yhteistä aikaa ei ole paljoa ja usein ei päästä erilaisiin tapahtumiin tai juhliin. Meillä asiat ovat kuitenkin lähteneet rullaamaan oikein hyvin. Siitä olen kiitollinen. Ja nyt onneksi tarjoutui tällainen pieni irtiottomahdollisuus.

Yhdessä vietetty parisuhdeaika on tärkeää; LAPSETON parisuhdeaika.

Yhdessä vietetty parisuhdeaika on tärkeää; LAPSETON parisuhdeaika. Sen, jos minkä, olen oppinut edellisistä suhteistani. Siksipä odotankin tätä vappua innolla. En aio ikävöidä lapsiani; minun ei tarvitse. Tiedän, että heillä on kaikki hyvin. Minulla on kaikki hyvin. Elämä on asettunut mukavaan uomaan, ja aion nauttia siitä. Kirjoitin viime vuonna, että olen yksinäinen vappuna. Nyt en ole. Elämä on mennyt eteenpäin, oikeaan suntaan.

Ihanaa vappua kaikille!

Terveisin, Etä-äiti

Facebook || Instagram || Twitter

Kommentit (8)

millamainen
2/8 | 

Kuulostaapa ihanalta! 

Mua hemmoteltiin viikko sitten, kun avopuolisoni oli järjestänyt mulle synttäriylläriksi Tallinnan reissun kaveriporukalla! Mä en tiennyt suunnitelmasta mitään muuta kuin että hän on järjestänyt meille jotain kivaa noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä (osoittautui valheeksi :D). Hän kertoi vasta autossa, että poikamme menee päiväksi hoitoon ja mä aloin heti vollottamaan, koska luulin, et meillä on kiva perhepäivä tiedossa. Mökötin avomiehelleni vielä enemmän, kun päästiin terminaalille ja tajusin, et me lähdetään Tallinnaan. En vaan tajunnut, et miksei meidän poikamme ois voinut tulla mukaamme. Mutta samantien kun astuttiin terminaaliin sisälle ja näin meidän ystävät, aloin tietty itkemään, mutta onnesta! Tuntui niin ihanalta viettää aikaa kavereiden kanssa ihan samaan tapaan kuin ennen poikaamme. Oli superrentouttavaa, että pystyi keskittymään vaan ystävien kanssa olemiseen! Tuon ihanan yllätyksen voimalla jaksaa taas pitkään! <3 

Vierailija
5/8 | 

Olet välillä ristiriitainen näiden juttujen kanssa. Vuoroviikkovanhemmuus raastaa yhdessä jutussa ja vapaasta ei voi nauttia. Seuraava juttu ja olet niin sinut lapsivapaan vapun tunnelmissa. 🤔

Etä-äiti
Liittynyt10.5.2017

Elämä on täynnä ristiriitaisia tunteita ❤ varmasti sinäkin välillä olet surullinen ja välillä iloinen ☺ hyvää vappua!

Terveisin, Etä-äiti

Vierailija

Kovin olit kuitenkin ylimielinen tai tuomitsevaan sävyyn kommentoit heitä kohtaan, joiden mielestä elämä lapsettomina päivinä on lomaa.. 😇 ei ymmärrystä heltiä kovin paljon muuta kuin omille tavoille ja ajatuksille. Ja sitten käännelläänkin takkia.. mutta tämä toki on vain minun näkökulma lukemiini juttuihin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoittaja: Helka Belt

Etä-äitiys on vähän puhuttu aihe edelleen. Miltä etä-äitiys TUNTUU oikeasti? Millaista on olla eroperheen ja kahden pojan äiti, joilla on eri isä?

Tämä blogi vastaa näihin kysymyksiin. Käsittelen aiheita eroperhe- ja uusperhe-elämän haasteista, etä-äitiydestä, vuoroviikkoäitiydestä sekä elämäni tapahtumista, jotka ovat johtaneet etä-äitiyteeni.

 

etaaiti@gmail.com

Facebook

Instagram

Twitter

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Syyskuu
Huhtikuu
Tammikuu
2017
Sisältö jatkuu mainoksen alla