"Oho teitähän on melkoinen sakki", huudahti poikani opettaja spontaanisti, kun tulimme kaikki kolme ja poika tapaamaan häntä vanhempainvarttiin. "No, meidän perhe on tällainen", sanoin yhtä spontaanisti takaisin.

Meidän perhe on omanlaisensa. Meille tavallinen, monille vähän erilainen.

Pojan koulutapahtumiin tulee yleensä kolme aikuista –  hänen kaikki vanhempansa. Minä, hänen isänsä ja isän puoliso. Niin se on aina ollut ja se on meille normaalia. Ei tunnu omituiselle, että meitä on kolme. Joskus ehkä näkee outoja katseita, jos katsoo muita, mutta useimmiten ei enää näe. Kaikki ovat niin tottuneita jo tähän, että meitä on tällainen porukka; kolme aikuista ja lapsi.

Uusperheet ovat monimuotoisia

En pidä perhettämme sen kummallisempana kuin mitään muutakaan uusperhettä. Uusperheitä on niin monenlaisia, että epänormaali taitaa olla uusi normaali. On perheitä, joissa on jäseninä vanhempien entisiä lapsipuolia, ja he ovat ihan yhtä tärkeä osa perhettä kuin muutkin lapset. Jollakin lapsella voi olla neljä vanhempaa, tai vain yksi vanhempi. On bonuslapsia, etäbonuslapsia, nykyisiä lapsipuolia ja vaikka mitä. Erojen myötä uusperheet ovat saaneet monenlaisia muotoja.

Toisaalta, onhan se rikkauskin. En näe millään tavalla itseltäni pois sitä, että pojalla on monta aikuista, joihin luottaa. Joskus joku on kysynyt, että haittaako minua, että vanhempia on kolme eikä kaksi. Miksi se haittaisi? Joskus joku on myös kysynyt, olenko kateellinen, että muut ovat enemmän lapseni kanssa kuin minä. Olen, sen voin sanoa, mutta lapselle se on vain hyvä asia, että hänellä on siellä kokonainen perhe, jonka kanssa on hyvä elää ja asua.

Ei ole pois minun äitiydestäni

Olen käsitellyt aktiivisesti mielessäni tätä asiaa. Tähän ei ole päädytty ilman, että asiaa olisin miettinyt syvällisesti. Minulle on ollut kova paikka huomata, että en ole poikani arkiäiti. Sen jälkeen pohdin pitkään, olenko äiti lainkaan, ja aina tämä ajatusprosessi ei ole ollut minulle kivuton.

Mutta nykyään olen sitä mieltä, että minun äitiyttäni ei vähennä se, että perheemme on tällainen. Äitiys on kuitenkin sellainen asia, joka kulkee aina minussa mukana, oli mikä oli. Se, että lasta rakastaa monta aikuista ei vähennä minun äidinrakkauttani mitenkään. Tämä on ollut minulle tärkeä ymmärtää.

Meidän perheemme on tällainen. Se on muodostunut ajan kanssa ja se on hyvä näin. 

 

Terveisin, Etä-äiti

Seuraathan jo Facebook-sivujani?

 

Kuva: Pixabay

Kommentit (2)

Isivuosi
1/2 | 

Hienoa, miten ajattelet asiaa lapsen kannalta!
Nykyään perheet ovat niin monimuotoisia, että ei voida puhua mistään normaalista perheestä, eikä pitäisi yrittääkään. Perheen jäsenille juuri se oma perhe on normaali ja hyvä juuri sellaisena. Ja näin kaikkien ulkopuolistenkin pitäisi asiaan suhtautua.

Vierailija
2/2 | 

Todella upeaa, että kykenet ajattelemaan lapsen kannalta noin kypsästi ja mahtavasti. Valitettavan moni biologinen äiti, nimenomaan äiti, tulee lapsen isän uudelle puolisolle niin kateelliseksi ja lapsesta mustasukkaiseksi, että purkaa omat ongelmansa isän perheeseen. Tämä synnyttää vain ja ainoastaan pahimmat ahdistuksen tunteet lapsessa, niin se vaan on, vaikka äidin tarkoitus on ikäänkuin olla ilkeä aikuisille. Kun lapsen elämän kaikki tärkeimmät aikuiset puhaltavat yhteen hiileen, syntyy onnellinen lapsuus, jota eivät edes kaikki ydinperheen lapset pääse kokemaan.  Kaikki vanhemmat, niin isät kuin äiditkin, jotka kykenevät tuollaiseen yhteistyöhön, ansaitsisivat Nobelin kasvattajapalkinnon. Olet todellinen ÄITI isoilla kirjaimilla!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoittaja: Helka Belt

Etä-äitiys on vähän puhuttu aihe edelleen. Miltä etä-äitiys TUNTUU oikeasti? Millaista on olla eroperheen ja kahden pojan äiti, joilla on eri isä?

Tämä blogi vastaa näihin kysymyksiin. Käsittelen aiheita eroperhe- ja uusperhe-elämän haasteista, etä-äitiydestä, vuoroviikkoäitiydestä sekä elämäni tapahtumista, jotka ovat johtaneet etä-äitiyteeni.

 

etaaiti@gmail.com

Facebook

Instagram

Twitter

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Syyskuu
Huhtikuu
Tammikuu
2017
Sisältö jatkuu mainoksen alla