Totta se todellakin on! Minulta tulee kirja! Miten tähän päädyttiin ja mistä kirja kertoo?

Blogin kautta mahdollisuus kirjan kirjoittamiseen!

Aloitin vajaa vuosi sitten kirjoittamaan blogiani. Hyvin nopeasti suosituimmiksi teksteikseni nousivat teidän tarinanne: lukijoiden tarinat. Ne koskettavat, koska ne tulevat lähelle teitä lukijoita. Koska ne ovat tositarinoita tosielämästä. Ihmisten kokemukset eroista, vaikeista elämäntilanteista ja kertomukset elämästä kaikkine sen eri väreineen, sävyineen, ongelmineen ja onnistumisineen, ovat blogini ja kirjoittamiseni ydin. Koska ne koskettavat aitoudellaan.

Niinpä eräs lukijani ehdottikin, että miksi en kirjoittaisi tällaisista erotarinoista kirjaa. Kirjaa, joka kertoo erotarinat niin kuin ne ovat: raakoja, vaikeita, helppoja, erilaisia. Joissakin riidellään lasten huoltajuudesta viimeiseen, katkeraan kyyneleen asti. Joissakin hoidetaan eron jälkeiset sopimukset ihan keskenään. Joskus jäädään täysin yksin lasten kanssa. 

Erot koskettavat lähestulkoon joka toista kansalaista. Ja melkein joka erossa ovat myös lapset mukana. Miten erojen jälkeen hoidetaan huoltajuusratkaisut? Mitä on vieraannuttaminen käytännössä? Mitä ovat follo-sovittelut? Mitä tapahtuu lastenvalvojan luona? Toteutuuko käytännössä tasapuolisuus huoltajien välillä; niin perheen sisällä kuin virallisten tahojen osalta? Miten erosta voi selvitä? Miten elämää voi jatkaa, jos menettää erossa kaiken; jopa lapsensa? Näihin kysymyksiin vastaavat kirjassani rohkeat erotarinansa kertojat.

Näistä erotarinoista muodostuu minun kirjani: Kirja lapsellisista eroista, jonka kustantaa Kustannusosakeyhtiö Kosmos. Nimi muodostuu kirjalle myöhemmin ja se julkaistaan syksyllä 2018. Kirjan ensimmäinen osa käsittelee etä-äitien tarinoita ja toinen eroja ja huoltajuusratkaisuja muista näkökulmista käsin. 

Olen innoissani. Olen huumaantunut. Saan kirjoittaa teidän tarinanne meille kaikille luettaviksi.

Kiitos, ilman teitä tämä ei olisi ollut mahdollista!

Haluatko mukaan?

Kirjaan mahtuu mukaan vielä pari tarinaa erosta. Onko erosi ollut tavallinen, vaikea, iloinen, surullinen? Onko huoltajuuskiistoissa ollut jotain erityistä, ovatko ne menneet hyvin tai hyvin huonosti? Oletko lähi- tai yksinhuoltajaisä? Haluatko kertoa tarinasi kirjaani varten? Ota minuun rohkeasti yhteyttä: etaaiti@gmail.com. Voit olla ehkä osa tätä kirjaa, josta tulee huima sukellus erojen maailmaan. Erot ovat aina kriisi, mutta myös mahdollisuus uuteen.

Kerro minulle tarinasi.

 

Päivitän kirjaprojektini etenemistä kevään mittaan. Lukemisiin!

 

Terveisin, Etä-äiti

Seuraathan jo Facebook-sivujani?

 

Kuva: Panu Pälviä

Kommentit (5)

Äiti007
1/5 | 

Tuntuu pahalta,että mainostat kirjaa "minulta ilmestyy" kirja koska tarinathan ovat jo kertaalleen kirjoitettuja. Eikö se kirja ilmesty kaikilta sen kirjan työstäjiltä? Ymmärtäisin jos kertoisit vain oman tarinasi. Sinähän vait olit linkki ja tarinoiden yhteen kokoaja et "kirjailija" niin kuin mainostat. Oletko miettinyt asiaa heidän kannalta ketkä ovat nämä tarinat joutuneet elämään...ja joku niittää niillä kunniaa itselleen. Kannattaisi katsahtaa peiliin.

Etä-äiti
Liittynyt10.5.2017

Hei äiti 007. Olen itse haastatellut heidät ja kirjoittanut tarinat. Kaikki ovat halunneet kertoa tarinansa. Joten kyllä se on minun kirja johon rohkeat ihmiset ovat kertoneet tarinansa ❤

Terveisin, Etä-äiti

Vierailija

Aika hassu ajatus, että kirjailija olisi vain hän, joka kirjoittaa oman tarinansa. Kyllä kirjailijan tehtävä on nimenomaan kertoa muiden tarinoita. 'Kokoaminen' ei riitä kirjaksi, tarinat täytyy kirjoittaa ja se edellyttää sekä kirjoittamisen että luomisen taitoa, kykyä eläytyä ja saada kokonaisuus valmiiksi.

Etä-äiti
Liittynyt10.5.2017

Voi kiitos Piia!

Tervetuloa lukemaan blogiani ja kirjaprojektistakin päivitän varmasti kevään mittaan :)

Terveisin, Etä-äiti

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoittaja: Helka Belt

Etä-äitiys on vähän puhuttu aihe edelleen. Miltä etä-äitiys TUNTUU oikeasti? Millaista on olla eroperheen ja kahden pojan äiti, joilla on eri isä?

Tämä blogi vastaa näihin kysymyksiin. Käsittelen aiheita eroperhe- ja uusperhe-elämän haasteista, etä-äitiydestä, vuoroviikkoäitiydestä sekä elämäni tapahtumista, jotka ovat johtaneet etä-äitiyteeni.

 

etaaiti@gmail.com

Facebook

Instagram

Twitter

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Syyskuu
Huhtikuu
Tammikuu
2017
Sisältö jatkuu mainoksen alla