Käki tunnetaan lintuna joka ei huolehdi omista poikasistaan vaan munii toisten pesiin.

Mitä minä taas höpisen?

Ne, jotka seuraavat facebook-sivujani, tietävät. Sain kommentin blogitekstiini, että minä muistutan sanomisillani käkeä. No jäi kiinnostamaan. Aloin googlata käestä tietoja. En tiennyt edes, minkä näköinen on tämä lintu, saatika mitään muuta. Onpas mielenkiintoista. Kaikkihan käen tuntevat. Mutta tietävätkö oikeastaan mitään tästä linnusta?

No kävi ilmi. Että käki se munii munansa toisten pesiin ja lähtee muille maille. Muut hoitavat käen lapset, kuoriutuvat käenpoikaset ajavat toisen linnun omat poikaset pesästä ja hoidattavat itsensä ottovanhemmillaan.

No tämäpäs. Aluksi ajattelin, että onpa aika törkeä vertaus. Olenko minä taas jonkun mielestä lapsenhylkääjä? Mutta tästä äityi oikein kiva keskustelu.

Ja käestä tulikin muutakin esille. Käki turvaa jälkeläistensä elon varmistamalla, että niitä hoidetaan hyvin. Käki on erikoislaatuinen, tuntematon lintu, jonka monet kuulevat, mutta harvat näkevät. Kommentoija jatkoi kommenttiaan selittämällä näkemystään ja vastaus oli aika kiva:

 

Käen kukunta kantaa kauas, mutta jostakin hyvin kaukaa, salojen ja sydänmaiden piiloista käki aina tuntuu kukkuvan. Kaikki tuntevan käen, mutta kukkuvaa käkeä varsin harvat ovat oikeasti nähneet. Käki on lisäksi taruissa erityisesti naisten lintu, joka helkähtelee naisten sepittämissä lauluissa. Käkeä toivottiin ennen muinoin aina lähelle laulamaan, sillä käen kukunta oli erityisen onnekasta, varsinkin jos pääsi ihan lähelle: tällöin kaikki toivomukset toteutuivat. Ja onhan käki myös omanlaisensa etä-äiti. Käki on ristiriitainen eläinmaailman edustaja. Toisaalta sitä ihaillaan ja toisaalta sen tapoja paheksutaan.

 

No mutta. Tämähän olikin aika kivasti sanottu? Aluksi negatiivisesti ottamani kommentti muotoutuikin kehuksi ja kannustukseksi.

Käki on kuin me etä-äidit. Paljon riittää puhetta, mutta harva tuntee ja tietää, millainen persoona siellä oikeasti on kaiken puheen takana. Käkeä arvostellaan, mutta sitä myös kuunnellaan ja kaivataan. Käen kukunta tuo onnea, niin monet sanovat. Käet ovat äitejä, mutta vähän erilaisia kuin muut lintuäidit.

Eikä käki ole kuin etä-äiti, käki ON etä-äiti.

"Käki on kuin me etä-äidit. Paljon riittää puhetta, mutta harva tuntee ja tietää oikeasti, millainen persoona siellä oikeasti on kaiken puheen takana."

Etä-äitiys on edelleen kovasti tabu. Minulta kysyttiin, miten ja millä sanoin selitän muille perhetilannettani. Ylipäätään, miksi sitä pitää selittää? Tämä on meidän perheen tapa elää. Kysynkö minä muiden perhejärjestelyistä? Eikö jokainen perhe saa elää miten haluaa, lasten hyvinvointia kuitenkin ajatellen?

Kiitos tästä kommentista. Käki onkin jännä tapaus. Niinkuin me etä-äiditkin. Mutta jännyyden taakse piiloutuu ihan tavallinen vanhempi, joka haluaa pitää huolta lapsistaan keinolla millä hyvänsä. Ja rakkaus ei lopu ikinä. Oltiin lähellä tai kaukana.

 

Lisää tekstejäni aiheesta:

Etä-äidit ovat yhteiskunnan kummajaisia

Onko etä-äiti huono äiti kunnes toisin todistetaan?

Vanhempainiltojen musta lammas

Etä-äitiys lue epävarmuutta identiteettiini

 

Kukkuu. Terveisin, Etä-äiti

 

Kuvituskuva: Pixabay

Kommentit (1)

Sanilia
1/1 | 

Minä olen myös ns. etä-äiti. Minä halusin erota ja lapset jäivät isälle. Olin myös lastenhylkääjä ja huono äiti. Eron jälkeen olin suhteessa, joka oli on-off. Alkoholia kului. Mies osasi olla niin ihana, mutta kääntöpuolella oli väkivaltaisuutta. Jätin miehen viime talvena. Suhteen aikana voin todella huonosti. Olin syvästi masenunut ja mietin jopa, että teen itselleni jotain.
Et siis ole yksin ja ainut "etä-äiti" :) Löysin niin paljon tuttua kirjoituksistasi. Tsemppiä sinulle!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoittaja: Helka Belt

Etä-äitiys on vähän puhuttu aihe edelleen. Miltä etä-äitiys TUNTUU oikeasti? Millaista on olla eroperheen ja kahden pojan äiti, joilla on eri isä?

Tämä blogi vastaa näihin kysymyksiin. Käsittelen aiheita eroperhe- ja uusperhe-elämän haasteista, etä-äitiydestä, vuoroviikkoäitiydestä sekä elämäni tapahtumista, jotka ovat johtaneet etä-äitiyteeni.

 

etaaiti@gmail.com

Facebook

Instagram

Twitter

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Syyskuu
Huhtikuu
Tammikuu
2017
Sisältö jatkuu mainoksen alla