Hän on taas täällä. Vuorokauden. Eilen kävimme syömässä yhdessä ja ihan ekstempore menimme myös elokuviin. Viikko on ollut aika raskas ja oli ihana käydä ihan kahdestaan ulkona.

Ei hän kovin usein täällä käy, teinini, etäpoikani. Siitä olen kirjoittanut paljon; ikävä, turhautuminen, huono omatunto, syyllisyys. Kerää koko tunteiden paketti, etä-äiti. Mutta sitten hän on täällä ja ilo on ylimmillään.

Ja tulee aamu.

Hän vain nukkuu.

Ja hän vain nukkuu. Ja nukkuu. Ja nukkuu. Miten joku voi edes nukkua noin paljon? Kaikkihan sen tietävät, ei se mikään salaisuus ole: teinit ne osaa nukkumisen jalon taidon. Ja on ne muuten tosi taitavia siinä!

Mieli tekisi huutaa, että herää jo, teini! Olen keittänyt kahvia, katsonut olympialaisia, siivonnut, kirjoittanut, katson taas kelloa. Teini se nukkuu. Tunnit kuluu. Kolme yhteistä tuntia. Kaksi. Yksi..Sinne ne menevät. Nukkumiseen. Apua, pitäisikö herättää?

Käyn salaa kurkkaamassa nukkuvaa teiniä. 

Käyn ihan vaivihkaa kurkkaamassa. Voi herranjumala, miten hän on söpö! Varmaan maailman nolointa tällainen. (Nyt muuten tajuan, että hänhän lukee tämän jälkikäteen. No, otan riskin!) Vastahan hän oli ihan pikkuinen söpöliini. Nyt minusta pidempi teinipoika. Siellä se nukkuu. Minun luonani.

Uni on lapselle tärkeää. Teinille varmaan vielä tärkeämpää. Siellä se kasvattaa itsestään juuri tällä hetkellä isompaa, kohta aikuista lastani. Antaa teinin nukkua. Kyllä minä tämän kestän. Hän on luonani, kasvamassa. Minun esikoiseni.

Kello on yksitoista. Teini nukkuu. Äitiä jo vähän hymyilyttää. Kyllä niitä yhteisiä tunteja tulee vielä. Kuuntelen seinän takaa kuuluvaa nukkumista. Aika kaunista.

 

Terveisin, Etä-äiti

 

Kuva: Pixabay

 

Kommentit (2)

Vierailija
2/2 | 

Mä en muista näiltä vuosilta kuin yhden aamun mun luona, jolloin vanhempi teini ois heränny oma-alotteisesti. Mahoton unikeko 😂

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoittaja: Helka Belt

Etä-äitiys on vähän puhuttu aihe edelleen. Miltä etä-äitiys TUNTUU oikeasti? Millaista on olla eroperheen ja kahden pojan äiti, joilla on eri isä?

Tämä blogi vastaa näihin kysymyksiin. Käsittelen aiheita eroperhe- ja uusperhe-elämän haasteista, etä-äitiydestä, vuoroviikkoäitiydestä sekä elämäni tapahtumista, jotka ovat johtaneet etä-äitiyteeni.

 

etaaiti@gmail.com

Facebook

Instagram

Twitter

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Syyskuu
Huhtikuu
Tammikuu
2017
Sisältö jatkuu mainoksen alla