Kuopukseni ja minä sairastuttiin oksennustautiin juuri matkan kynnyksellä. Välillä oli pakko siirtyä ulos varjoon sairastamaan, kun kuumuus kotona kävi sietämättömäksi.

Facebookiani seuraavat tietävätkin tämän kesän suurimmasta pettymyksestäni – meillä peruuntui kuopukseni kanssa mahtavin kesälomamatka Tanskaan Jyllannin Suomineidon eli ystäväni Terhin luokse.

Esikoiseni oli sairastunut oksennustautiin jo aiemmin. Matkaamme edeltävänä iltana kuopuksenikin alkoi osoittamaan huolestuttavia merkkejä sairastumisesta – apeutta, hiljaisuutta ja syömättömyyttä. Niinhän siinä sitten kävi, että hän alkoi oksentamaan yöllä. Mietin ämpäriä pidellessäni vielä toiveikkaana, että jos se kuitenkin olisi vaikka auringonpistosta, ja menisi yhdellä kerralla ohi. Ei mennyt. Ja aamulla minuun iski paha olo – oksennustautia tämä oli.

 

😢Meidän lomamatka peruuntu. Pienempi oksenteli yöllä ja kuume nousi. Millä keinoin olette käsitelleet pettymystä itse ja miten lapsen kanssa? Minua harmittaa ihan kamalasti. Ja miten hoitaa oksennustautista helteessä, kun koti on tosi kuuma..tulihan tästä oikea koettelemus meidän lomalle. Minua itkettää. Pienempi sanoi: "Ei tarvitse itkeä äiti, me menemme toinen kerta Legolandiin."Arvaatte, että itken vielä enemmän..ja esikoinen lupasi hakea ruokaa ja juomaa meille kaupasta, hän on jo tervehtynyt. Yhdessä toivottavasti kasvamme tästä vielä läheisemmiksi poikien kanssa. Kyllä voi ihmistä harmittaa lapsen puolesta ja omastakin..😢 #etääiti #oksennustauti #äitijuttuja #äitiys #kipeälapsi #lomaperuttu

Henkilön Etä-äiti (@etaaiti) jakama julkaisu

Viesti Terhille Jyllantiin oli surullinen:

  • "Hoxhox. Poika alkoi oksentamaan yöllä ja nyt kuumeinen. Ei me päästä lähtemään."

Voitte arvata pettymykseni määrää. Unelmalomakuukauteni oli saanut jo aiemminkin kolhun, kun sen alussa erosin entisestä miesystävästäni. Nyt koko kesän odotetuin matka peruuntui oksennustaudin takia. Sen sijaan, että nyt olisimme Legolandissa Terhin ja poikien kanssa, makaan tulikuumassa kodissa oksennustaudissa kipeän lapsen kera. Poistan sähköpostistani lentolippuja ja itku kuristaa kurkkua.

Ja on vielä helle. Superhelle. Ja kämppä on tulikuuma.  

Miten ihmeessä selvitä tällaisesta pettymyksestä ja taudista, jonka oireita helle vielä pahentaa? Tilanne paheni entisestään, kun poika alkoi tervehtymään, mutta itse olin vielä kipeä. Kuuma kämppä, oksennustauti ja 4-vuotias, joka ei pysy paikallaan ja alkaa käydä levottomaksi.

Unelmaloma on tästä jo aika kaukana. Miten selvitä?

Pettymys on vain pakko ottaa vastaan ja käsitellä. Koska olemmehan me tosi pettyneitä ihan kaikki. Tuntuu tosi pahalle. Ei auta miettiä, että eihän tälle mitään voi ja ehkä tällä on tarkoituksensa, päästään myöhemmin matkalle ja niin edelleen. Minusta on ihan ok ollakin pettynyt. Pettymykset kuuluvat elämään ja pettymyksen saa näyttää.

Alkoi huoli pojasta: miten hän selviää tässä helteessä, kun ei hän suostu syömäänkään.

Kun pahin pettymys oli laantunut, alkoi huoli pojasta: miten hän selviää tässä helteessä, kun ei hän suostu juomaan tai syömään, kodin sisälämpötila alkoi nousta huolestuttavan korkealle ja hikoilu oli valtavaa. Sain neuvoja kavereilta ja Facebook-ryhmistä, joita yritin noudattaa. Pyysin etäpoikaani käymään meille kaupassa, ja hän kävi ostamassa mm. näitä tuotteita:

  • viinirypäleitä, joita voi pakastaa (pakastettuina maistuvat hyvin pikkuiselle oksennustautipotilaalle)
  • kurkkua (tätäkin voi pakastaa)
  • vesimelonia
  • vichyä
  • mehua
  • limpparia
  • mehujäätä
  • sipsiä 

Osa näistä jopa alkoi maistua pikkuiselle, ja minullekin. 

Etäpoika laittoi välillä viestiä, miten voimme, ja se tuntui hyvälle. Koetin nähdä asioiden hyviä puolia ja pitää pojan ja minut viileänä. Joimme litrakaupalla vettä ja katsoimme Netflixiä. Istuimme kylmässä suihkussa ja koetimme saada helpotusta kuumuuteen. Välillä oli pakko raahautua takapihalle varjoon kodin kuumuutta karkuun. Saimme kuitenkin yhteistä aikaa, vaikka vähän erilaista kuin odotin.

Pettymyksin laantuu aikanaan – kuten varmaan nämä helteetkin.

Sen jälkeen voi alkaa miettimään uutta matkaa Jyllantiin Terhin luokse.

Lue myös: Lapset ovat minulle kaikki kaikessa

 Apein terveisin, Etä-äiti

Facebook || Instagram || Twitter

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoittaja: Helka Belt

Etä-äitiys on vähän puhuttu aihe edelleen. Miltä etä-äitiys TUNTUU oikeasti? Millaista on olla eroperheen ja kahden pojan äiti, joilla on eri isä?

Tämä blogi vastaa näihin kysymyksiin. Käsittelen aiheita eroperhe- ja uusperhe-elämän haasteista, etä-äitiydestä, vuoroviikkoäitiydestä sekä elämäni tapahtumista, jotka ovat johtaneet etä-äitiyteeni.

 

etaaiti@gmail.com

Facebook

Instagram

Twitter

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Syyskuu
Huhtikuu
Tammikuu
2017
Sisältö jatkuu mainoksen alla