Kuva: Panu Pälviä

Olen valitettavasti kuullut nuo ja useita muita lausahduksia, jotka osa ovat ilkeyttään sanottuja ja osa ehkä hyvälläkin heitettyjä. Mutta samalla tavalla kuin vapaaehtoisesti lapsettomalle ei sanota, että tämä on itsekäs kun ei tee lapsia, vain yhden lapsen haluavalle ei sanota, että tämän pitäisi tehdä lisää lapsia tai raskaanaolevalta ei kysytä onko tämä raskaana ja milloin lapsi syntyy, etä-äidille ei sanota näitä asioita.

Etä-äitiys ja vanhemmuus ylipäätään ei kuulu kenellekään muulle kuin omalle perheelle.

Kun ei vaan sanota. Ne loukkaavat, etä-äitiys ei kuulu kenellekään muulle kuin omalle perheelle ja toisten ei kuulu puuttua toisten perhe-elämään.

Älä nyt ainakaan tee lisää lapsia 

Näin minulle on sanottu. Ihan oikeasti. Tällä viitataan kaiketi siihen, etten ole pystynyt kahdelle pojalleni tarjoamaan pysyvää ydinperhettä. Älä sano näin, kenellekään.

Toivottavasti nuorempi lapsesikin muuttaa pois luotasi

Tämä sanottiin minulle äskettäin. Kun en ensimmäistäkään pystynyt pitämään luonani, kannattaa nuoremmankin muuttaa pois. En voi kuvitella loukkaavampaa asiaa sanottavan kenellekään äidille.

Lapsenhylkääjä

Tämä on yksi kamalimmista asioista, joita olen kuullut. Kyllä, tällainen on minulle sanottu. Hyvin HYVIN harva etä-äiti on hylännyt lapsensa, vaan etä-äitiys johtuu jostain ihan muusta. On järkyttävää sanoa kenellekään vanhemmalle, että tämä on hylännyt lapsensa, varsinkin, jos vanhempi koettaa aina tehdä lapsensa edun mukaisia asioita.

Teepä yksi lapsi vielä ja koeta nyt onnistua

Eräälle etä-äidille sanottiin näin. Minusta tämä on lähes pöyristyttävää.

Hui kamalaa, minä en voisi olla erossa lapsestani

Tämä on aika kurja juttu kuulla. Harva etävanhempi kai haluaa olla erossaan lapsestaan eikä se aina helppoa ole. Joskus on vain pakko. 

Sano sen sijaan näin:

  1. Olet hyvä ja riittävä äiti.
  2. Teit oikean ratkaisun perheesi kannalta.
  3. Jokainen perhe tekee varmasti sille sopivimmat ratkaisut.
  4. Eihän asia minulle kuulu ja kerrot varmasti, jos haluat, miten olette tilanteeseenne päätynyt.

Ps. Sano kohta 4 ensin. Muut tulevat perässä, jos etävanhempi haluaa tilanteestaan kertoa.

Lue myös:
Ennakkoluuloja, joita etä-äidit kohtaavat
Etävanhemmuutta on monenlaista

Terveisin, Etä-äiti

Facebook || Instagram || Twitter

 

Kommentit (2)

Arska99
1/2 | 

Tee lapsia. Lapsi on arvokkaampi kuin mikään raha.  Lapset ovat elämän rikaus. Se joka lapsen on menettänyt tietää.

Etä-äiti myös
2/2 | 

Se on kyllä jännä miten etä-ÄITI on aina jotenkin huono tai epäonnistunut automaattisesti. Meilläkin oli riitaisa ero, koitettiin viikko-viikko systeemiä, ei toiminut tai no toimi jos hypin ex miehen pillin mukaan, otti lapsia milloin halusi oli viikkoja että kävi vaan moikkaamassa lapsia välillä otti viikonlopuksi jne.. Lapset oireili kun ikinä ei tiennyt koska ovat missäkin yötä, iskä saattoi hakea yht äkkiä vaikka kesken kauppareissun jonkun lapsista tai palauttaa illalla "kun ei se nyt vaan viihdy".
Toki tämä oli mun vika kun lapset alkoivat oireilemaan (yllättäviä) vaihtoja.

Sanoin sitten että tämän pomppimisen pitää loppua, tehdään niin että lapset muuttavat sitten hänelle ja tulevat minulle joka toinen vkonloppu, sekä kerran viikossa arkena. Exä itse levittelee asiaa miten olen hylännyt lapset, en niistä pystynyt huolehtimaan. Toki tästä olen monelta nyt kuullut että "Miten äiti voi hylätä lapsensa?" "On se hyvä että isä ottaa vastuun jos äiti ei pysty lapsista huolehtimaan" (aloin tekemään lasten pois muutettua 6pv työviikkoa niin että mulla on ne arki ja vkonloppupäivät vapaita kun lapset on minulla, mutta muuten voin helposti tehdä 13h työpäiviä, tästäkin kuulee että miten työ on tärkeämpää kuin lapset, mutta tosiasia on se että töissä on helpompi olla kuin tuijotella kotona lasten tavaroita ja pohtia miten kiva olisi niiden kanssa jotain touhuta).

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoittaja: Helka Belt

Etä-äitiys on vähän puhuttu aihe edelleen. Miltä etä-äitiys TUNTUU oikeasti? Millaista on olla eroperheen ja kahden pojan äiti, joilla on eri isä?

Tämä blogi vastaa näihin kysymyksiin. Käsittelen aiheita eroperhe- ja uusperhe-elämän haasteista, etä-äitiydestä, vuoroviikkoäitiydestä sekä elämäni tapahtumista, jotka ovat johtaneet etä-äitiyteeni.

 

etaaiti@gmail.com

Facebook

Instagram

Twitter

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Syyskuu
Huhtikuu
Tammikuu
2017
Sisältö jatkuu mainoksen alla