Kuva: Pixabay

Kun vuosi sitten hänet tapasin, toivoin, että se kestäisi. Olen kirjoittanut tunnoistani –  etten ota mitään itsestäänselvyytenä, en enää. Jokainen onnellinen päivä otetaan ilolla vastaan. 

Olen eronnut monta kertaa, seurustellut monta kertaa. Tiedän, mitä minusta puhutaan. En saa parisuhteitani kestämään, epäonnistun pitämään perheeni kasassa, olen nymfomaani ja mitä kaikkea. Silläkin uhalla kirjoitin avoimesti rakkaudestani – yhtä avoimesti kuin muustakin elämästäni.

Yhteisestä ensimmäisestä kesälomamatkasta tulee nyt sinkkureissu.

Riskihän se oli. Mutta elämä on riski. On uskallettava elää. Enkä edelleenkään kadu sitä.

En, vaikka ero tulikin. Olettekin ehkä huomanneet, että someissani on ollut pieni blues muutaman päivän. Ensimmäisestä yhteisestä kesälomamatkasta tulee nyt sinkkureissu.

Minä rakastin, tunsin, heittäydyin ja uskalsin. Siitä olen ylpeä. Olisin voinut olla tekemättä näitä asioita. Mutta ei elämää niin voi elää. 
Sen vain ei ollut tarkoitus kestää. Ja edelleen olen sitä mieltä, ettei parisuhde ole aina epäonnistunut, vaikka se päättyisi. 
Olen murheellinen mutta samalla onnellinen. Koska sain kokemuksia, joita muuten en olisi saanut. Koko vuoteni on ollut yksi elämäni parhaista – ei sellaista kannata katua.

En enää elä puoliliekillä, en sopeutuen ja peitellen tunteitani.

Ja samalla tiedän, että en enää aio enkä voi elää puoliliekillä, en sopeutuen ja peitellen tunteitani. Tulee kunnioittaa itseään. Ja poistaa elämästään asiat, jotka tuntuvat väärille –  sellaisille, joissa kadottaa oman itsensä ja sen miksi on ainutlaatuinen ja erityinen.

Siksi en ole surullinen. Tiedän kuulevani kommentteja, että jälleen lapsieni elämään tuli ja nyt meni yksi ihminen. Niin tuli ja niin meni –  ja olen siitä hyvin pahoillani. Elämme silti yhdessä heidän kanssaan tällä hetkellä upeaa yhteistä kesää. En ole enää surullinen, älkää tekään.

Rakastakaa –  ennen kaikkea itseänne. Siitä lähtee muidenkin rakastaminen ja kunnioittaminen.

Terveisin, Etä-äiti

Facebook || Instagram || Twitter

Kommentit (6)

Etä-äiti
Liittynyt10.5.2017

Kiitos :) Onneksi olenkin saanut jo tosi paljon vinkkejä, mitä tehdä kohteessa ja en usko, että tylsäksi käy aika. Ja minulla ei ole ikinä tylsää, kun pääsen vain kahvilaan läppärini kanssa..

Terveisin, Etä-äiti

Vera Pelle
2/6 | 

On ihan rohkeaa ja viisasta päättää toimimaton parisuhde. Se on varmaan myös lasten etu. Ole reissussa yhtä viisas ja rohkea!

Vierailija
4/6 | 

Mulla tuli kans toukokuussa ekasta yhteisestä matkasta sittenkin siskosten reissu päivän varoitusajalla.

Vicki
5/6 | 

Samaistuin aika paljonkin.
Takana useita parisuhteita (lapsen olemassaolon aikana yksi avoliitto & kaksi "kokeilua", ja ennen lasta vielä useampi...)
Nyt viimeisen kolmen vuoden ajan oon keskittynyt tutustumaan itseeni ihmisenä, sinkkuäitinä, naisena.
Tämä yksinolo on opettanut minulle enemmän kuin yksikään tähänastinen parisuhde. Lähinnä ne tuntuvat nyt olleen vain harjoittelua, opettelua, rämpimistä, virheistä oppimista (ja sitä tää elämä on edelleenkin).
Uskon, että siihen on syynsä miksei ne onnistu. Koska niiden ei ole tarkoitus onnistua. Uskon, että oikean ihmisen kanssa sen haluaa ja voi saada onnistumaan.
Luin juuri hyvän artikkelin, jonka mukaan ihmisen täytyy ensin rikkoa sydämensä, jotta uusi valo pääsee sen sisälle. Uskon, että kaikelle on tarkoitus.
Tiedän, että toimiva parisuhde vaatii työtä, en oleta naiivisti että suhde toimii ilman molemminpuolista panostusta, arvostusta, kunnioitusta, läsnäoloa.
Ilman, että sen tarvitsee olla vaikeaa ja sydäntäsärkevää.

Voimia jokaiseen päivään ❤️
Ihanaa reissua!
Nauti täysillä 💛

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoittaja: Helka Belt

Etä-äitiys on vähän puhuttu aihe edelleen. Miltä etä-äitiys TUNTUU oikeasti? Millaista on olla eroperheen ja kahden pojan äiti, joilla on eri isä?

Tämä blogi vastaa näihin kysymyksiin. Käsittelen aiheita eroperhe- ja uusperhe-elämän haasteista, etä-äitiydestä, vuoroviikkoäitiydestä sekä elämäni tapahtumista, jotka ovat johtaneet etä-äitiyteeni.

 

etaaiti@gmail.com

Facebook

Instagram

Twitter

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Syyskuu
Huhtikuu
Tammikuu
2017
Sisältö jatkuu mainoksen alla