Kirjoitukset avainsanalla vieraannuttaminen

Nykyään Katja on vihainen molemmille vanhemmilleen. Kuvituskuva: Pixabay

Katja (nimi on muutettu) luki Kasper ry:n Välikädessä-kirjan, joka kosketti häntä syvästi, koska hänet on lapsuusaikana vieraannutettu täysin isästään. Nyt hän haluaa kertoa tarinansa.

Vanhempien liitto ja ero olivat hyvin riitaisia

Katja kertoo, kuinka ei muista aikaa, jolloin hänen vanhempansa eivät olisi riidelleet. Siksi hän oli äärimmäisen onnellinen, kun he kertoivat eroavansa. Mutta kävikin niin, että vanhempien erosta alkoi Katjan "maanpäällinen helvetti". Hän jäi asumaan omasta tahdostaan äitinsä luokse ja hänelle luvattiin, että näkisi varmasti usein isäänsä. Katjan äiti jäisi asumaan heidän nykyiseen kotiinsa, joten äidin mielestä olikin parempi, että Katja jäisi tuttuun kotiinsa.

Hän jäi asumaan omasta tahdostaan äitinsä luokse ja hänelle luvattiin, että näkisi varmasti isäänsä usein.

Vanhemmat riitelivät erossa lähestulkoon kaikesta. Isä syytti äitiä pettämisestä, itsekkyydestä ja saituudesta. Äidin mielestä Katjan isä ei tehnyt mitään oikein eikä ansaitisi nähdä lastansa. Katja oli tuolloin 7-vuotias. Hän muistaa hyvin ne sanat, joita hänen vanhempansa sanoivat toisilleen. Ne kuulostivat hänestä rumilta. Usein Katja laittoi tyynyn korviensa päälle, ettei kuulisi vanhempiensa riitelyä.

Kesti 11 vuotta, että hän näkisi isänsä uudelleen.

Vieraannuttaminen isästä

Katjalla oli valtava ikävä isäänsä ja hän kysyi monta kertaa äidiltään, milloin näkisi taas tätä. Äiti suuttui joka kerta näistä kysymyksistä. Miten Katja ei arvostanut kaikkea sitä työtä, mitä hän teki tämän puolesta? Äiti kävi vähäpalkkaisessa työssä, mutta hoiti kaikki raha-asiat itse. Katjan isästä ei ollut apua missään. Miksi Katja halusi nähdä luuseri-isäänsä?

Miksi Katja halusi nähdä luuseri-isäänsä?

Katjan äiti vaihtoi monta kertaa lukot oviin ja he vaihtoivat sukunimensäkin. Katja ihmetteli tätä. Katjan äiti sanoi, että isä voisi koska vain tulla ja hakea Katjan. Sitäkö Katja halusi? Katjaa alkoi pelottamaan. Tulisiko isä yöllä? Mihin hän veisi Katjan? Pitäisikö Katjan vaihtaa koulua? Entä kaverit? Miksi isä haluaisi tehdä sellaista?

Katja alkoi suuttua isälleen. Miksi hän halusi hakea Katjan keskellä yötä? Joka ilta Katjaa pelotti mennä nukkumaan. Tulisikohan isä tänä yönä?

Äiti kertoi hankkineensa isälle lähestymiskiellon, koska tämä oli hyökännyt heidän kotiinsa. Katja ei muistanut hyökkäystä tapahtuneen, mutta miksi äiti valehtelisi? Isän toiminta kuulosti pelottavalta ja typerältä. Eikö hän välittänyt Katjasta enää? 

Miksei isä enää välittänyt? Kuvituskuva: Pixabay.

Pian Katja ei enää halunnutkaan nähdä kidnappaajaisäänsä. Hän ei halunnut edes puhua kenellekään isästään ja sanoi, että tämä oli kuollut. 

Katja ei halunnut puhua kenellekään isästään ja sanoi, että tämä oli kuollut. 

Asiat selviävät, mutta liian myöhään

Kun Katja täytti 18-vuotta, hänen isänsä soitti. Katja oli lyödä luurin kiinni, mutta suostui tapaamiseen. He tapasivat kahvilassa.

Katjaa pelotti, mutta toisaalta hän tiesi, ettei julkisella paikalla voisi tapahtua mitään. Jos isä alkaisi riehumaan, olisi paikalla paljon muita ihmisiä.

Ensimmästä kertaa Katja kuuli toisen puolen tarinasta.

Isä näytti väsyneeltä ja laihalta. Ensimmästä kertaa Katja kuuli toisen puolen tarinasta. Isä näytti dokumentteja, jossa oikeus oli kumonnut kaikki lähestymiskiellot, joita oli kahdeksan. Oikeus oli kehottanut Katjan äitiä vuoroasumiseen, koska isällä oli täysin yhtä hyvät resurssit hoitaa lastaan kuin äidilläkin. Tämä olisi myös lapsen etu. Isä näytti myös kaikki tositteet siitä, miten hän oli maksanut jokaikinen kuukausi elatusmaksut Katjasta.

Tästä kaikesta Katja ei ollut kuullut mitään. Katjan isä kertoi, ettei ollut halunnut alkaa tappelemaan Katjasta, koska hänestä tuntui, että se olisi ollut tälle haitallista. Katjan äiti oli sanonut, ettei ikinä suostuisi vuoroasumiseen. Isä oli luovuttanut. Nyt kun Katja oli täysi-ikäinen, saisi Katja itse päättää, näkisikö isäänsä. 

Viha lapsuutta ja katkeruus vanhempia kohtaan säilyvät yhä

Katja oli raivoissaan! Miksi isä oli luovuttanut oman lapsensa suhteen noin helposti? Miksei hän ollut taistellut Katjasta? Miksei hän ollut soittanut? Tavannut salaa? 

Katjasta tuntui, että koko hänen elämänsä perustui valheelle ja häneltä olisi repäisty perhe pois. Hänellä on sitoutumisvaikeuksia sekä paniikkikohtauksia, ja hän tietää näiden johtuvan siitä, että hänen luottamuksensa toiseen vanhempaansa ja perherauhaan oli petetty näin pahasti.

Hän kokee olevansa vieraannuttamisen uhri ja perheväkivallan kohde.

Mutta nyt hän ei enää luottanu äitiinsäkään. Nykyään hän kokee, ettei hänellä enää ole perhettä. Hän sanoo olevansa vieraannuttamisen uhri ja perheväkivallan kohde. Henkinen väkivalta on yhtä paha asia kuin fyysinenkin. 

Hän ei voi ymmärtää, miksi äiti teki niin kuin teki ja miksi isä ei taistellut hänestä. Hän ei aio kysyä äidiltään, koska hän ei luottaisi mihinkään, mitä tämä sanoisi. Hän ymmärtää tämän olevan haitallista itselleen, mutta anteeksiantoon on vielä pitkä matka. 

Mä en tajua, miksi äiti tuputti mulle koko elämäni ajan sellaisia valheita ja miksi isä ei koskaan taistellut musta enempää. Enkö mä merkkaa kummallekaan helvetin vertaa? Katja

Katja ei halua omaa perhettä. Hän ei uskalla luottaa perheinstituutioon tai miehiin. Kuka tietää, lähteekö tämäkin mies ja jättää Katjan yksin. Katja haluaa kertoa tarinansa, jotta vanhemmat tajuaisivat, miten vaarallista ja tuhoisaa vieraannuttaminen on. Ehkä yksi lapsi pelastuu tämän tarinan kautta.

Katja haluaa kertoa tarinansa, jotta vanhemmat tajuaisivat, miten vaarallista ja tuhoisaa vieraannuttaminen on.

------------

Anja Hannuniemen väitöskirjan ja Ensi- ja turvakotien liiton Varjosta valoon -julkaisun mukaan vieraannuttajavanhempia on molemmissa sukupuolissa yhtä paljon.

Lue myös:
En ole enää edes etä-äiti
En ole nähnyt lastani 7 vuoteen
Poikani kirjoitti, miltä vanhempien ero hänestä tuntuu

Terveisin, Etä-äiti

Facebook || Instagram 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Etäisä
1/2 | 

Surullisinta on, että Katja ei (vielä) ehkä näe sitä, kuinka raskasta on ollut olla isänä tuossa tilanteessa. Se kauhu, mikä tulee kun tajuaa, että kuinka kauhea ex voi olla tuossa tilanteessa ja miten pää on täynnä ahdistusta siitä, mitä äiti lapselleen on puhunut ja pelko siitä, miten se, jos yrittää taistella isänä oikeuksistaan, satuttaa lasta äidin valheiden kautta entistä pahemmin....olen elänyt sitä ja tiedän sen isänä. Siinä menee voimat ja usko maailmaan ja ihmisiin. Ja minulla sentään säilyi jonkinlainen sopimus lasten tapaamisesta, toisin kuin Karjan isällä.

Etä-äiti
Liittynyt10.5.2017

Vaikka vanhemman kannalta tuo on surullisinta, kaikkein surullisinta minun mielestäni kuitenkin ehdottomasti on, että lapsen pitäisi mitään tuollaista ymmärtää. Lapsen ei pitäisi kohdata tällaista. Hänelle pitäisi antaa turvallinen lapsuus ja oikeus molempiin vanhempiin. SE on kaikkein surullisinta, että vanhempien toiminta voi vammauttaa koko lapsen tulevan elämän. Koska lapset ovat ne, jotka jäävät tänne, kun me vanhemmat olemme jo kuolleet. He kantavat sen tuskan sisällään. Täysin syyttä.

Terveisin, Etä-äiti

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lapsikaappaus on rikos

Lapsikaappaus on rikos, jossa lapsi pidetään erossa toisesta vanhemmastaan ilman tämän vanhemman suostumusta. On valitettava tosiasia, että kaappaukset ovat tilastojen mukaan lisääntymässä. Kaikkia tapauksia ei myöskään raportoida, esimerkiksi jos lapsi täyttää 16-vuotta kaappauksen aikana tai toinen vanhempi ei ilmoita kaappauksesta. 

Suomessa kyse on lapsikaappauksesta, jos alle 16-vuotias ja pysyvästi Suomessa asunut lapsi on viety ilman huoltajan suostumusta ulkomaille tai jätetty palauttamatta Suomeen tapaamisoikeuden jälkeen. Vuonna 2016 67 lasta kaapattiin Suomesta tai Suomeen. Vuonna 2015 luku oli 50. Heistä 21 palautettiin joko oikeuden päätöksellä tai vanhempien keskinäisen sovinnon kautta. Kaappaajina ovat yhtä usein isä tai äiti.

  • "Lapsikaappaus on aina myös ihmisoikeusloukkaus. Lapsen erossa pitäminen toisesta vanhemmastaan, lapsen väärinkäyttö, julmuudelle tai laiminlyönnille altistaminen ovat kaikki ihmisoikeusrikkomuksia. YK:n yleissopimus lapsen oikeuksista katsoo lapsen edun pitävän sisällään oikeuden saada tuntea vanhempansa (artikla 7), olla heidän hoidettavaan tai elää yhdessä heidän kanssaan (artikla 9). Kaapatut lapset ry

Jos lapsi kaapataan Suomen sisällä, kyse on omavaltaisesta huostaanotosta. Siinä lapsen vanhempi tai joku muu lapselle läheinen henkilö ottaa lapsen omavaltaisesti huostaansa tai jonkun muun henkilön huostaan. Se voi tarkoittaa lapsen palauttamatta jättämistä oman hoitovuoronsa päätteeksi. Tämäkin on laissa rangaistava teko.

"Minun lapseni kaapattiin ulkomaille"

Minulle tarinansa kertoi isä, jonka lapsi on kaapattu ulkomaille. Hän ei tiedä, milloin näkee lastansa seuraavan kerran. Lapsen äiti on vei heidän yhteisen 2-vuotiaan lapsen noin vuosi sitten ulkomaille kertomatta tästä mitään isälle. Isä sai tietää lastensuojeluviranomaisten kautta, että lapsen osoite on muutettu pysyvästi ulkomaille ja tämä tieto tuli hänelle tietenkin valtavana järkytyksenä. Maistraatin tulisi ilmoittaa yhteishuoltotilanteessa lapsen osoitteen muutoksesta myös etävanhemmalle, jos lapsi muuttaa uuden kunnan alueelle saati ulkomaille, mutta näin ei aina kuitenkaan valitettavasti tapahdu. Tässä tapauksessa on käynyt näin.

Äiti on saanut syytteen lapsikaappauksesta. Lisäksi hänelle kertyy joka kuukausi sakkoja siitä, ettei hän ole tuonut lasta sovittuihin tapaamisiin lapsen isän kanssa. Näistä seikoista huolimatta hän ei ole palannut takaisin Suomeen tai tuonut lasta tapaamisiin. Isä ei tällä hetkellä tiedä, missä hänen lapsensa tarkalleen ottaen on, eikä pysty tekemään mitään, ennen kuin lapsi on takaisin Suomessa.

Tapahtuneiden johdosta isällä ei ole minkäänlaista suhdetta lapseensa. Hän koettaa kuitenkin mennä elämässään eteenpäin ja olla katkeroitumatta. “Minulla on tosi ikävä lastani. Haluaisin, että hän olisi minun kanssani”, isä sanoo. Jos hän saisi lapsensa yksinhuoltajuuden, olisi hänen ehkä helpompi saada lapsi takaisin kotimaahansa. Huoltajuusoikeudenkäyntiä varten on tulossa olosuhdeselvitys, joka tehdään isän luona. Kaikki tämä osoittaa, että isä tekee kaikkensa saadakseen rakentaa suhdetta lapseensa ja saadakseen lapsen takaisin ensiksi Suomeen. 

Isän mielestä kaiken kaikkiaan lasten asioita hoitavilla järjestelmillä Suomessa olisi toiminnassaan paljon parannettavaa, koska heidän tapauksessaan lapsen äiti on vienyt lapsen ulkomaille, ei ole tullut oikeudenistuntoihin paikalle, ei ole vastannut haasteisiin eikä ole tuonut lasta sovittuihin tapaamisiin, mutta on silti saanut pitää lapsen huoltajuuden. 

Kaapatut lapset ry auttaa 

Kaapatut lapset ry:n tehtävänä on auttaa ja tukea kansainvälisen lapsikaappauksen, kaappausuhan tai kansainvälisen huoltokiistan kohteena olevia lapsia sekä puolustaa heidän perus- ja ihmisoikeuksiaan. Se tarjoaa myös vertaistukea vanhemmille, joiden lapset on kaapattu ulkomaille. Se on auttanut tämän tarinan isää ottamaan selvää lapsensa tilanteesta ja keinoista, joilla lapsen saisi palautettua Suomeen. Yhdistyksen työntekijät tai vapaaehtoiset auttavat myös ottamaan yhteyttä tarvittaviin viranomaisiin lapsikaappaustilanteissa ja neuvovat, mistä saada lakiapua.

Yhdistys myös antaa tietoa lapsikaappauksista ja omavaltaisista huostaanotoista. Se on Ensi- ja turvakotiliiton jäsenyhdistys.

Lähde: Kaapatut lapset ry

 

Terveisin, Etä-äiti

Seuraathan jo Facebook-sivujani?

Tekstin tarina on lyhennelmä tekstistä, jonka julkaisen kokonaisuudessaan syksyllä ilmestyvässä kirjassani.

Kuva: Pixabay

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Pari vahvaa suositusta sarjoista, joita olen katsonut tai olen katsomassa. Teemoina ovat muun muassa mutkikkaat parisuhteet, erot lapsiperheissä, manipulointi, keplottelu, kosto, suru, onni, rakkaus..tarvitseeko sitä enää muuta? Elämää kaikissa eri väreissään. Näitä jää katsomaan ja pohtimaan myös omaa elämää.

Vietä mukava viikonloppu tai lomapäivä katsellen upeita sarjoja!

Doctor Foster

Tämä sarja kertoo erosta ja vieraannuttamisesta. Näennäisesti onnellinen pariskunta ajautuu aviomiehen pettämisen takia eroon. Heillä on yhteinen 14-vuotias poika. Ensimmäinen tuotantokausi kertoo petetyn naisen kostonhalusta ja vihasta. Toinen tuotantokausi kertoo eron jälkeisestä ajasta, uusperheestä ja nuoren kamppailusta vihamielisten ja kostonhaluisten eronneiden vanhempiensa ristitulessa. Poikaa käytetään häikäilemättömästi pelinappulana aikuisten vihanpidossa. Ja kuka kärsiikään eniten? Nähtävissä: Netflix ja Areena.

Divorce

Sinkkuelämän Sarah Jessica Parker esittää eronnutta naista tässä hauskassa draamakomediassa. Sarja pureutuu eron jälkeiseen elämään. Miten ristiriitaiset tunteet entistä puolisoa kohtaan ja uuden rakkauden etsintä sulautuvat yhteen? Miten lasten tapaamiset hoidetaan? Miltä tuntuu, kun lapsi haluaakin olla toisen luona enemmän kuin sinun luonasi? Janottaako vanha suola? Sarja on mahtavan oivaltava kuvaus aikuisten ihmisten elämästä eron jälkeen. Lisämausteen sarjaan tuovat hauskat sivuosaroolit. Nähtävissä: HBO Nordic

Big Little Lies

Reese Witherspoon ja Nicole Kidman tekevät upeat roolisuoritukset tässä mielenkiintoisessa ja uudenlaisessa ihmissuhdesarjassa. Mukana näkyy myös True Bloodin vampyyrikomistus. Sarja kertoo pettämisestä, erilaisuudesta, suvaitsemattomuudesta, alistavassa suhteessa elämisestä ja eromietinnöistä. Ensimmäisestä jaksosta lähtien katsojalle näytetään, että on tapahtunut jonkinlainen rikos, josta ei kuitenkaan kerrota kuin otteita sieltä täältä. Juoni etenee koukuttavasti eteenpäin ja tutustuttaa katsojan erilaisten perheiden elämään. Huippupisteet minulta. Odotan jo toista kautta innolla. Nähtävissä: HBO Nordic

Billions

Minulle tämä sarja on uusin tuttavuus. Törmäsin sarjan mainokseen ja ajattelin, ettei voi kiinnostaa: pörssikeplottelua ja bisnesmaailmaa. Mutta hahmot on tehty upeasti ja kiinnostaviksi ja roolisuoritukset ovat hyviä. Mukana on myös suosikkinaisnäyttelijäni Sons Of Anarchysta. Sarja kertoo parisuhteista, seksistä, yritysmaailmasta, keplottelusta ja ihmismielen kieroudesta. Ehdoton yllätyssuosikkisarja minulle. Kolmas kausi julkaistiin juuri, joten katsomista riittää. Nähtävissä: HBO Nordic

Bonus: Vampire Diaries

Erittäin kevyttä katsottavaa, mutta toimii hyvin välisarjana raskaampien sarjojen väliin. Vampyyreita, nuorta rakkautta, teinielämää ja tietenkin verenhimoisuutta. Yllättävän viihdyttävä. Nähtävissä: HBO Nordic

Minulla on vapaa viikonloppu. Tiedän mitä teen.

Terveisin, Etä-äiti

Seuraathan jo Facebook-sivujani?

Kuva: Pixabay

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Joskus petetty alkaa kostamaan entiselle puolisolleen. Kuva: Netflix

Jos toinen pettää parisuhteessa, lentelee tunteet ja sanatkin laidasta laitaan perheen sisällä. Mietitään, pitääkö erota, mikä tähän johti, mikä minussa on vikana, kun tuo toinen petti? Jos eroon päädytään ja perheessä on lapsi tai lapsia, astuu kuvioon mukaan huoltajuus- ja tapaamisasioiden järjestelyt.

On helppoa kostaa lasten kautta

Koska pettäjän tunteet eivät yleensä mitenkään ole muuttuneet hänen lapsiansa kohtaan, on häntä helppo satuttaa juuri heidän kauttaan. Jos petetty osapuoli on tarpeeksi vihainen, voi hänestä tuntua oikealle saada toinenkin kärsimään. Onko pettäjälle sittenkin oikein, ettei hän näe lapsiansa enää niin paljon kuin ennen? Mitäs petit, voi toinen kysyä.

Jos petetty osapuoli on tarpeeksi vihainen, voi hänestä tuntua oikealle saada toinenkin kärsimään.

Pahimmassa tapauksessa toinen vanhempi vieraannuttaa lapset täysin toisesta vanhemmastaan. Katkeruus, kiukku, petetyksi tulemisen olo ja viha saavat tunteet kuumenemaan niin, ettei vanhempi enää näe tosiasiota, joita ovat:

  • lapselle pitää turvata oikeus nähdä kumpaakin vanhempaansa
  • lapsen tulee asua eron jälkeen sen vanhemman luona, joka turvaa parhaiten lapsen suhteen jatkumisen myös etävanhempaan
  • parisuhteessa pettäminen ja vanhemmuus ovat kaksi eri asiaa
  • lapsen kautta ei ikinä saa kostaa toiselle aikuiselle
  • vieraannuttamisesta kärsii AINA eniten lapsi

Petetty vanhempi voi mustamaalata toista vanhempaa lapselle niin, ettei lapsi enää halua nähdä tätä. Vanhempi voi kertoa, miten pettäjä on pettänyt perheen ja lapsensakin. Lapsen ei kuulu tietää vanhempiensa välisiä asioita ja hän hämmentyy kuullessaan toisesta vanhemmastaan negatiivisa asioita, jotka eivät liity hänen ja vanhemman suhteeseen mitenkään. Tämä on vahingollista lapsen kehitykselle, kirjoitetaan aihetta käsitellyssä Ylen artikkelissa. Myös minä olen kirjoittanut aiheesta aihemmin.

Toisen vanhemman panettelu, asioista valehtelu ja asioiden järjestäminen niin, ettei toinen pääse tapaamaan lapsiaan esimerkiksi muuttamalla kauemmas, ovat keinoja vieraannuttaa lapsi ja vanhempi toisistaan. Vaikka toinen osapuoli olisi pettänyt tai toiminut muuten väärin toista aikuista kohtaan, ei hänen suhdettaan omaan lapseensa saa katkaista tällaisten syiden takia. Sen pitäisi jokaisen vanhemman ymmärtää omasta vihasta tai surusta huolimatta. 

Tarina pettämisestä ja vieraannuttamisesta herättelee miettimään asioita

Katsoin juuri minisarjan nimeltä Doctor Foster. Sarjassa käsitellään äärimmäisen mielenkiintoista aihetta: pettämistä, eroa ja sen jälkeen tapahtuvaa vieraannuttamista. Jos et halua lukea juonipaljastuksia, älä lue pidemmälle. Sarja on Suomessa nähtävillä Areenasta ja Netflixistä.

Sarjassa kuvataan tapahtumasarjaa, jossa onnellisen oloinen pariskunta ajautuu eroon: paljastuu, että aviomies on pettänyt vaimoansa usean vuoden ajan nuoremman naisen kanssa, joka on nyt raskaana. Vaimo saa tietää asiasta ja järjestää melkoisen spektaakkelin paljastamalla varsin röyhkeällä tavalla tietävänsä asiasta. Hän myös ajaa pettäjämiehensä raivon partaalle pelottelemalla tätä muun muassa sillä, ettei tämä enää saa nähdä lastansa. Mies lyö vaimoaan ja saa lähestymiskiellon vaimoaan ja lastaan kohtaan.

Tämän jälkeen mies ei saa nähdä lastansa, jolle äiti on kertonut isän pettäneen perheensä ja jättäneensä heidät nuoren naisen takia, jonka kanssa aikoo ilmeisesti perustaa nyt uuden perheen hylkäämällä heidät. Lapsi alkaa vihata isäänsä.

Sarja herättää ristiriitaisia tunteita: onko pettäjälle pakko kostaa?

Sarja herättää ristiriitaisia tunteita; miehen valehtelu ja jatkuva pettäminen vihastuttaa ja naisen pettymys, suru ja tuska ovat käsinkosketeltavia. Onko pettäjälle pakko saada jotenkin kostettua? Kuitenkin naisen toiminta viimeisessä jakosssa on melko häikäilemätöntä, kun hän kostaa miehelleen yhteisen lapsen kautta. Aluksi katsoessani sarjaa olin naisen puolella; miehen pettäminen oli niin häikäilemätöntä, kun hän valehteli useaan otteeseen suhteestaan. Loppujen lopuksi minun empatia kääntyikin miehen puolelle, koska äiti vieraannuttaa lapsen täysin isästään. Myös lapsi kärsii selkeästi ristiriitaisten tunteidensa takia, jotka johtuvat äidin puheista. Mielestäni äiti toimii tässä tilanteessa väärin: vaikka pettäminen satuttaa, ei sitä saa kostaa lapsen kautta.

Suosittelen katsomaan tämän sarjan, varsinkin jos itse on vastaavassa tilanteessa. Mikä on lapselle parasta? Mitä pettäjä ansaitsee osakseen? Miten petetyn tulee toimia vastaavassa tilanteessa?

 

Terveisin, Etä-äiti

Seuraathan jo Facebook-sivujani?

Kuva: Freepik.com

Kommentit (4)

Mies.
1/4 | 

Mulla ex lähti ilmeisesti uuden matkaan teki vielä ikäviä temppuja. Pistin välit poikki yritti etten saisi nähdä lasta. Kyllä ne naisetki osaa.

Nainen.
2/4 | 

Katsoin sarjan ja itseasiasassa mun sympatiat on sen naisen puolella. Omakin ex oli valehteleva, hyväksikäyttävä paskiainen, eri tavalla tosin. Enkä häntä tuntenut ennen kuin tulin raskaaksi.

Sarjaa vastaavassa tilanteessa yhteishuolto on täysin mahdotonta. Viranomaiset tekevät vain hallaa siinä että "kuvittelevat että vesi ja öljy voisivat jotenkin sekoittua", kun tarpeeksi painostetaan.

UskottomuusFI
3/4 | 

Asiasi on tärkeä ja vakava. Lapset sekoitetaan liian usein erovanhempien riitoihin. Lapsi kärsii aina eniten.

Pettämisestä voi puhjeta riita.  Mutta alkusyyllä ei ole väliä, kun kiusaaminen jatkuu eronkin jälkeen, joskus vuosia, loputtomasti. On yksinäköistä väittää että vain eronnut petetty vieraannuttaisi kostonhimossaan lapsia näiden toisesta vanhemmasta.

Usein pettänyt on se, joka mustamaalaa toista erovanhempaa tai hyväksikäyttää  lapsia kiusaamisessaan. Pettänyt voi myös hakea yksinhuoltajuutta ja viertaannuttaa.

Myös kolmas osapuoli voi haastaa riitaa, exä-petettyn tai joskusn liittoaan jatkavaan  pariin päin. Niin, kolmiodraamoissa on 2 vs 1 riitojakin, kuten uuspari voi yhdessä ja kahden voimalla kiusata exä-petettyä.

Monenlaisia eron jälkeisiä riitoja, kaikissa eri rooliasetelmissa, tuli vastaani, kun tutkin tietokirjaani varten netin uskottomuuskeskusteluja.  Useimmat meistä ovat samaa mieltä kuin sinä kirjoitat: erolasten parhaaksi toivoisi, että aikuiset harkitsisivat tekojaan.  Ja hienosti tätä asiaa esilletoit. -tuija

Vierailija

Mulle on käynyt juuri noin, ex halusi eron ja mun käsittääkseni myös petti ja lasten kautta kosto täysin syyttä ja kiusanteko 2 vs 1 tilanteessa kaikki kääntyi niin, että kun yritin puoliani pitää ja puhua tilanteesta, joka ei ollut ok, niin olinkin se erosta katkera. Kaikki exän ja uuden puolison ongelmat oli jollain ihmeen ilveellä minun syytä, vaikka missään tekemisissä en ollut, kun eivät sitä halunneet. Hyvä tuoda tämäkin puoli esille, että ei se petetty välttämättä ole se kostaja. Pettäjällä ne tunteet on muualla ja silloin tuommoinen vallankäyttö onnistuu leikiten. Uusi puoliso haukkui ja mollasi lasten kuullen ja exälle se oli ihan ok, kun ei siihen puuttunut. Itse puhui lapsille pliirumlaarumia asioista, esim. että äiti voi tulla käymään (esitti kivaa lasten edessä) ja mulle sanoi, että ei ole asiaa. Kun ei toisesta saa pahaa puhua, mutta miten siinä sitten lapsille selittää, miksi ei äiti tule, vaikka he haluavat? Umpikierot osaavat kyllä tuon manipuloinnin taitolajin. Suhde lapsiin on onneksi säilynyt, vaikka kaikin keinoin on välit yrittänyt tuhota.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kirjoittaja: Helka Belt

Etä-äitiys on vähän puhuttu aihe edelleen. Miltä etä-äitiys TUNTUU oikeasti? Millaista on olla eroperheen ja kahden pojan äiti, joilla on eri isä?

Tämä blogi vastaa näihin kysymyksiin. Käsittelen aiheita eroperhe- ja uusperhe-elämän haasteista, etä-äitiydestä, vuoroviikkoäitiydestä sekä elämäni tapahtumista, jotka ovat johtaneet etä-äitiyteeni.

 

etaaiti@gmail.com

Facebook

Instagram

Twitter

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
Syyskuu
Huhtikuu
Tammikuu
2017