Kirjoitukset avainsanalla avioero

Olen säilyttänyt molemmat hääalbumini.

Hääalbumit, hääkuvat, yhteiset parisuhdekuvat. Jos ero tulee, mitä kuville tapahtuu? 

Kyselin tätä teiltä Instagramissani, koska kaikki suhteisiin liittyvät muistot ja tavarat kiinnostavat: mitä niille kuuluu tai saa tehdä? Säästääkö vai hävittää? Entäs uusi kumppani, miten hän suhtautuu, jos hyllystä löytyy kumppanin edellisen suhteen hääalbumi?

Kuvat kertovat menneestä elämästä ja ovat tärkeitä muistoja

Minulle kaikki valokuvat ovat tärkeitä muistoja. Varsinkin valokuvat, jotka on teetetty ovat muistorikkaita ja tärkeitä. Säästän kaikki digikuvatkin, jopa elämäni kamallimman parisuhteen kuvat.

Miksi?

En halua unohtaa mitään menneestä, eletystä, tapahtuneista ja kokemuksistani. Myös kipeät muistot ovat tärkeitä. Niistä voi oppia, niihin voi palata, niitä voi muistella jossain vaiheessa jo ilman katkeruuttakin. Vaikka eron jälkeen voi tuntua, että revit varmasti kaikki kuvat ja ihan heti ja tuhoat kaikki tiedostot, joihin yhteiset muistot on talennettu, harkitse silti, kannattaako se kuitenkaan?

Kun eron aiheuttama pahin viha ja ahdistus laantuu, voi harmittaa, että muistot on tuhottu.

Kun eron aiheuttama pahin viha ja ahdistus laantuu, voi harmittaa, että muistot on hävitetty. Viidenkymmnenen vuoden päästä jokin vanha parisuhdekuva voi olla tärkeäkin: tuollaistakin tuli koettua. Voihan kuvat laittaa jonnekin syrjään, muttei hävittää? Jos parinkymmenen vuoden päästäkin on halu hävittää kuvat, ehkä sen voi tehdä silloin!

Instassa saamiani vastauksia:

"Ne on sitä elettyä elämää...muistoja."

"Se on osa elettyä elämää. Kaikki koetut asiat ovat tuoneet minut tähän. Mukava katsella myöhemmin."

"Miksi tuhota muistoja ajoilta, kun olimme onnellisia."

"En halua muistella sitä ja haluan elää tätä hetkeä."

"Tärkeä osa omaa historiaa. Ne hyvät hetket siellä."

"Kiteytyy niin paljon muistoja. Ehkä ne vois hävittää."

Muistoja lapsia varten

Hääkuvista monet sanoivat, että ne ovat muistoja myöhempää varten, kenties yhteisiä lapsia varten. Tämä onkin äärimmäisen hyvä pointti. Lapsia voi myöhemmin harmittaa, etteivät he näe, miten vanhemmat ovat olleet joskus yhdessä. Lapset eivät eroa vanhemmistaan avioeron jälkeenkään ja vanhempien häät ovat tärkeä osa heidän historiaansa. 

Poikamme ei muista lainkaan aikaa, jolloin me (hänen vanhempansa) seurustelimme, joten hän rakentaa omaa elinhistoriaansa ja perheidentiteettiään täysin kuvien kautta.

Poikani on ollut kiinnostunut kaikista niistä kuvista, joissa minä ja hänen isänsä olemme yhdessä. Hänhän ei muista lainkaan aikaa, jolloin me seurustelimme, joten hän rakentaa omaa elinhistoriaansa ja perheidentiteettiään täysin noiden kuvien kautta. Meille se on ollut äärimmäisen tärkeää. Poika voi saada kuvat halutessaan myöhemmin itselleen.

Esikoiseni oli toisten häideni sulhaspoikana. Tämä on tärkeä muisto meille molemmille.

Lukijoiden vastauksia hääkuvien säilyttämisestä:

"Säästän lasten isän kanssa otettuja kuvia lapsia varten. Muuten en."

"Lasten kiva katsoa äitiä nuorena."

"Säästän koska ne voivat merkitä lapsille jotakin."

"Osa mun lasten historiaa."

"Säästin tasan kaks kuvaa. Poika saa ne sit mukaansa jos haluaa."

Hääkuvien säästäminen, vaikkei liity lasten historiaan

Ja tämähän on täysin minuun kohdistuva tilanne. Olen ollut kaksi kertaa naimisissa, kumpikaan puolisoista ei ollut lasteni isä. Olen silti säästänyt molemmat hääalbumit ja hääkuvat. Minulle ne ovat äärimmäisen tärkeitä.

Ensimmäiset hääni. Olin 18-vuotias.

Ensimmäiset häät kertovat nuoruuteni yhteisöstä ja erilaisesta elämästä, jota silloin vietin. Tuo aika on tärkeä koko elämäni kannalta, joten en aio häivyttää tai hävittää noita muistoja. 

Ensimmäiset hääni.

Toiset häät oli elämäni tärkein hetki ja koko suhdekin minulle todella tärkeä. En aio heittää kuvia pois. Ne kertovat siitä, kun olin onnellinen ennen kuin pahimmat hetket elämässäni alkoivat. Miksi hävittää niitä?

Ne kertovat siitä, kun olin onnellinen ennen kuin pahimmat hetket elämässäni alkoivat. Miksi hävittää niitä?

Jos mahdollisen tulevan kumppanini kanssa tulisi näiden kuvien takia ongelmia, voin sanoa, ettei henkilö ole silloin minulle oikea. En aio hävittää tärkeitä osia elämästäni kenenkään takia. Muistot eivät ole osa lasteni historiaa, mutta osa tärkeitä hetkiä omasta elämästäni. Tässä tekstissä näkyvät kuvat ovat kahdesta eri hääalbumistani.

Toiset hääni.

Lukijoiden vastauksia, jos häät eivät liity lasten historiaan:

"En säästä."

"Ei liity lapsiini enkä halua niitä muistella."

"En säästä. Muistaa tarpeeksi hyvin omassa päässään."

"Osa elettyä elämää, säästän."

Toisten häiden hääpuku.

Lue myös: Säästän eksiltäni saadut korut ja sormukset

Kiitos kaikille vastanneille! Miten on, säästätkö sinä vanhoja suhdekuvia?

Terveisin Helka

Facebook II Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (3)

Sallukka
1/3 | 

Huomasin hauskan sattuman.. Ensimmäisissä häissäsi seisoit Kosmoskukkien takana . Nyt Kosmos liittyy elämääsi kirjasi kautta.

Kesä
2/3 | 

Olen säästänyt ja mukava niin! Vuosiin liittyy paljon muitakin muistoja kuin silloiset suhteet. Ajan mentyä eteenpäin ei kuvatkaa herätä minkäänlaisia tunteita, ainoastaan eletty elämä joka silloin oli 👌😊

Vierailija
3/3 | 

Alunperinkään hääkuvia ei saatu seinälle. Aina keskeneräisten remonttien takia niille ei ollut paikkaa eikä myöskään pienelle kaapille, joka oli hääkimpputaulu. Tottakai erossa ne olin ottamassa mukaan, muistoksi lähinnä lapsille, mutta isompien tavaroiden muuttopäivänä se taulu "jännästi" katosikin muuttokuormasta ja seuraavana päivänä olikin jo lukot vaihdettu, tekosyyllä että mies halusi jatkaa elämäänsä. Niin varmaan, kun sen eronkin halusi, mutta aika vaikeaksi se eron jälkeinen elämä meni minulla, kun piti omia vaatteita ja muuta henkilökohtaista omaisuutta kerjätä kuukausi ja vuositolkulla, saati että vuoroviikkolapsille ei yhtäkkiä ollut mitään, vaikka kolmeen kotiin jaettavaksi olisi ollut. Sain minä sen kaapin vuosien päästä lastenvaihtotilanteessa silmieni edessä pikkubussilla päälle ajettuna. Vielä myöhemmin osituksien aikaan, entisestä tyhjillään ja myynnissä olevasta kodista oli lupa hakea omia tavaroita tai muuta mitä haluaisin. Pannuhuoneesta löytyi paperikassi, jossa oli hääkuvat, isot ja pienet kaikki erittäin huolellisesti millilleen keskeltä taiteltuna. Siinäpä on muistot lapsille ja joskus tuleville lapsenlapsille.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kuva: Panu Pälviä

Nyt pysytte yhdessä edes lasten takia. Ette kyllä eroa. Ette anna nyt periksi. Ette te voi erota, te ootte niin ihana pariskunta.
Mutta entä jos haluaa erota? Milloin on hyvä aika tehdä eropäätös?

Suhteessa kestetään aika paljon ja sinnitellään tosi vaikeissakin olosuhteissa, koska ero koetaan negatiivisena asiana ja epäonnistumisena. Monien mielestä ero ja uudet suhteet luovat meille kertakäyttöyhteiskuntaa, jossa parisuhteetkin ovat kertakäyttökamaa ja kun vaikeuksia tulee, vaihdetaan uuteen.

Silloin helposti voi kuvitella, että ero ratkaisee kaikki ongelmat. Näin ei kuitenkaan ole.

Minua tämä ajattelutapa riepoo. Se ajaa meidät kuvittelemaan, että ero on aina epäonnistuminen ja häpeän paikka. Näin ei kuitenkaan ole. Ero on luonnollinen osa elämää ja ihmissuhteita. On kummallista ajatella, että jokaikisen ihmissuhteemme tässä elämässä kuuluu kestää hamaan hautaansa asti. Jos joskus on jonkin valinnan parisuhdeasioissa tehnyt, tulee siinä pysyä oli sitten mikä oli. Kun kerran luvattiin, tässä pysytään.

Onko parisuhdelupauksesta irtipäästäminen häpeän paikka? Kuva: Pixabay

Ihmiset kuitenkin muuttuvat, myös parisuhteessa elävät. Se, mikä oli kymmenen vuotta sitten hyvä, ei välttämättä toimi enää. Ihmiset kasvavat, tavoitteet muuttuvat, unelmat voivat poiketa jo paljon siitä, mitä ne olivat ehkä vuosia sitten. Tämä ei tarkoita epäonnistumista – se on luonnollista. Jos siis tulee ajatuksia pitkässäkin parisuhteessa, ettei tämä enää tunnu hyvältä, ei niitä kannata pelästyä. 

Parisuhteessa tulee tietenkin aina ottaa huomioon myös toisen halut, unelmat ja toiveet, mutta milloin saa sanoa, ettei tämä elämä enää palvele minua?

En kannata luovuttamista ilman yrittämistä. Mutta en kannata myöskään sinnittelyä tai jaksamista loputtomiin. Nuo sanatkin ovat jo kamalia. Elämän tulee olla muutakin kuin pakonomaista selviytymistä päivästä toiseen. Elämästä kuuluu nauttia. Parisuhteessa tulee tietenkin aina ottaa huomioon myös toisen halut, unelmat ja toiveet, mutta missä tulee raja vastaan? Milloin saa sanoa, ettei tämä elämä enää palvele minua?

Mistä tietää, että on aika erota? Kuva: Pixabay

On hyvä puntaroida mielessään, miksi haluaa suhteen loppuvan? Ovatko asiat huonosti suhteen takia vai siitä huolimatta? Jos jokin asia ei miellytä, olisi hyvä osata löytää syyn alkulähde. Tämä on kuitenkin hankalaa, jos on tyytymätön moneen asiaan. Silloin helposti voi kuvitella, että ero ratkaisee kaikki ongelmat. Näin ei kuitenkaan ole.

Eron jälkeenkin tyytymättömyyttä aiheuttavat seikat seuraavat, jos ne ovat johtuneet omasta tilanteesta, ei parisuhteesta. Jos on tyytymätön työelämäänsä, kuntoonsa, terveyteensä tai siihen, ettei enää tavoittele omia unelmiaan, on hyvä miettiä, johtuvatko nämä juuri parisuhteesta? Jos johtuvat, silloin ero voi olla todella hyvä vaihtoehto.

Kannatan onnellista elämää. Jos ero tuo sen, kannatan eroamista.

Kannatan onnellista elämää. Jos ero tuo sen, kannatan eroamista. Vaikka minua on kutsuttu multieroajaksikin, en oikeastaan välitä siitä. Olen puntaroinut jokaista eroa huolella ja tullut lopputulokseen, että ero kannattaa (paitsi yhtä, joka johtikin katastrofiin). Olen kerran katunut eroani. Silloin tilanne olikin sellainen, etten osannut suhteuttaa oman elämäni ongelmia ja parisuhteen ongelmia realistisesti toisiinsa. Huono oloni johtui käsittelemättömistä asioista, jotka eivät liittyneet suhteeseen mitenkään. 

Mistä paha olo oikeasti johtuu? Ero ei tuo onnea automaattisesti. Kuva: Pixabay

Tämän takia en voi painottaa tarpeeksi sen ajattelemista, mitä hyvää ja muutosta ero toisi elämään? Jos tämän osaa itselleen sanoittaa, on jo aika varmalla pohjalla. Joskus suhde on niin huonoissa kantimissa, että tietää varmaksi, että ero on hyvä asia. Jos näin ei kuitenkaan ole, on häilyvän epätyytyväinen elämäänsä, on hyvin tärkeää selkeyttää itselleen, mistä epätyytyväisyys johtuu.

Myös asumusero on hyvä vaihtoehto. Tuntuuko erillään olo kivalta vielä muutaman kuukaudenkin jälkeen?

Myös asumusero on hyvä vaihtoehto. Tuntuuko erillään olo kivalta vielä muutaman kuukaudenkin jälkeen? Joskus välimatka selkiyttää ajatuksia. Mikä kiire on erota? Voisiko ottaa aikalisän? Jos suhteessa on paljon hyvääkin, ei kannata juosta eroon suinpäin. Joskus aika on ainoa asia, joka kirkastaa ajatukset. Jos kuukausien jälkeenkään ei näe enää yhteistä tulevaisuutta, voi ero olla hyvä ratkaisu.

Loppujen lopuksi en voi antaa mitään yleispätevää ohjetta, milloin on hyvä aika erota. Joskus sen tietää vasta jälkeenpäin, oliko ero järkevä ratkaisu. Mutta sellaistahan elämä on joka tapauksessa. Mikään ei ole varmaa ja yllätyksiä tulee eteen. Niiden kanssa on opittava elämään.

Lue myös:
Asiantuntija vastaa: Miten kauan suhteessa tulee sinnitellä ennen eroa?
Miksi erosin etäpoikani isästä?
Viimeisin eroni

Terveisin, Helka

Facebook II Instagram

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kuva: Panu Pälviä

Jotenkin minulla on sellainen tuntuma, että jatkuvasti saa lukea tai kuulla, että joku on pettänyt kumppaniaan. Pettäminen on kaiketi yksi yleisimmistä eroon johtaneista syistä. Sitä on voinut edeltää erilleen kasvamista, joka taas voi johtua monistakin syistä. Myös pettämisen käsite on häilyvä; toinen pitää pettämisenä jo ihastumista tai pelkkiä ajatuksia kun toinen vain ja ainoastaan pelkkää seksiä tai yhdyntää.

Olen varmasti etä-äiti, koska petin. Etä-äitiys nähdään jonkinlaisena rangaistuksena pahasta, jota olen tehnyt.

Minulle on sanottu, että varmasti olen pettänyt, koska olen ollut niin useassa parisuhteessa. Koska pettäminen on usein erojen syy, näin varmasti voidaan päätyä ajattelemaan. Vielä pöyristyttävämpää on ollut kuulla, että olen varmasti etä-äiti, koska petin. Etä-äitiys nähdään jonkinlaisena rangaistuksena pahasta, jota olen tehnyt.

Koen tämän kuitenkin jokseenkin loukkaavana. Ja vaikka ajattelen tämän olevan loukkaavaa, on minun heti perään sanottava, että olen pettänyt.

Olen pettänyt, jos pettämisenä pidetään ajatuksia tai ihastumista. En voi sanoa, että tämä olisi parisuhteissa yleistä, mutta varmasti moni voi tunnistaa itsensä samankaltaisesta tilanteesta. Jokin uusi ja kielletty voi kiinnostaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että pitäisi toimia ajatuksiensa mukaisesti, ainakaan salaa. 

Tämä johti täyteen katastrofiin. Se mitä pitää mielenkiintoisena ja ihanana, voi olla jotain täysin muuta oikeassa elämässä.

Tuolloinen suhteeni päättyi, koska en halunnut jatkaa siinä toiseen kohdistuvien tunteideni takia. Päätös lähteä ihastuksen perään johti täyteen katastrofiin. Se, mitä pitää mielenkiintoisena ja ihanana, voi olla jotain täysin muuta oikeassa elämässä. Siksi kehotan miettimään tarkkaan, miksi tuntee ihastumisen tunteita, ja onko sittenkin niin, että salaa koetut tunteet ovat ihanampia kuin itse niiden kohde.

Koin äärimmäisen huonoa omatuntoa näistä tunteistani, koska jos kumppanini olisi sanonut olevansa ihastunut toiseen, olisin ajatellut, että minua petetään. Mutta toisaalta tuntuu, että on liian rajua sanoa, että ihastumisen tunteet olisivat väärin, koska ne ovat mielestäni tavallisia, varsinkin pidemmissä suhteissa. 

Jos minun kumppanini olisi sanonut olevansa ihastunut toiseen, olisin tuntenut, että minua petetään.

Tärkeintä ovat teot, kaiketi. Ja ne syyt, miksi ihastumista on tapahtunut. Jos olisin istunut silloisen kumppanini kanssa keskustelemaan tilanteesta, olisi se voinut päättyä täysin eri tavalla ja elämäni yhtä isointa virhettä ei olisi tapahtunut. Kantapään kautta olen myös oppinut, että on hyvä luoda yhteiset pelisäännöt, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin. Toisella voi olla täysin eri ajatus siitä, mikä on pettämistä.

Toisen kunnioittaminen ja yhteisistä säännöistä kiinnipitäminen on sellainen asia, jota nykyään arvostan yli kaiken. 

Lue myös:
Saako pettäjälle kostaa?
Vauva.fin parisuhdeneuvolassa annetaan vinkkejä, miten selvitä puolison pettämisestä.

Terveisin, Etä-äiti

Facebook || Instagram || Twitter

Kommentit (3)

Satiiri_21
1/3 | 

Olen sitä mieltä jos ei pysty sitoutumaan yhden miehen kanssa nii ei seurustele ei satuta ketään

Topaasilapsi
2/3 | 

Sitten on näitäkin, jotka ei usko ettei olla enää yhdessä. Vaikka sanoo tälle ettei ole meitä, hän ei ota tosissaan. Toinen elää jo ihan omaa elämää ja toinen roikkuu kynsin hampain kiinni exässä ja kuvittelee, että on vielä yhdessä. Sitten sanotaan pettäjäksi kun toinen on jo päässyt yli ja jatkanut elämää muiden kanssa. Joidenkin kanssa pelisääntöjä on mahdoton sopia, kun eivät usko vaan kuvittelee voivansa päättää yksin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kuva: Panu Pälviä

Lisätään vielä otsikkoon, että lapset eivät kumpikaan ole aviomiesteni kanssa saatuja.

Tässä vaiheessa viimeistään minua vähemmän tunteva äimistyy: siis mitä! Äkkiseltään kyllähän tämä kaikki melko hurjalta kuulostaa.

Kirjoitin aiemmin, miten säilytän eksiltäni saamani korut, ja mainitsin myös kihlasormukseni, joita on siis neljä. Eräs tituleerasi minua multikihlautujaksi ja toinen kirjoitti blogiini kommentin, että jonkun pitää olla nyt kyllä pielessä.

Onko?

Parisuhdehistoriani on värikäs –  kuten elämäkin on

Lähtökohtaisesti voin sanoa, että minulla on ollut ihania ihmissuhteita ja jokainen suhde yhtä lukuunottamatta on antanut minulle paljon hyvää. 

Menin ensimmäisen kerran vain 18-vuotiaana kihloihin ja heti naimisiin, koska minulta odotettiin tätä yhteisössä, jossa elin. Tuota avioliittoa ei kauaa kestänyt, kuten olettaa sopiikin. Toisen kerran menin kihloihin esikoiseni isän kanssa, kun tulin yllättäen raskaaksi. Tietenkin toivoin, että voisimme olla yhdessä pitkään. Vaikka emme olleetkaan, silti en kadu tuota suhdetta tai sitä, että pidimme lapsemme, vaikka hän ilmoittikin maailmaantulostaan varsin pian ja yllättäen. 

Avioliittoni oli yksi upeimmista kokemuksistani elämässäni ikinä.

Menin tästä muutaman vuoden jälkeen jälleen kihloihin ja vuoden päästä kihlautumisesta menimme naimisiin. Tämä oli yksi upeimmista kokemuksistani elämässäni ikinä. Suhteen päätti, kuten olen kirjoittanut, omat huonot päätökseni ja virheeni. Itse avioliittoa en kadu lainkaan enkä suostu kuulemaan, että se olisi ollut virhe. 

Neljännen kerran menin kihloihin kuopukseni isän kanssa. Jälleen toivo ydinperheestä ja pitkästä suhteesta eli mielessäni. Tätä emme saaneet, ja siitä olen ollut pahoillani. Tähänkin eroon johtaneista syistä olen kirjoittanut jo aiemmin. 

Multikihlautuja vai kokemuksia ja muistoja?

Oma historiani on itselleni niin tuttu ja itsestään selvä, etten aina ehkä osaa ymmärtää, miten monet voivat reagoida kuullessaan parisuhdehistoriastani. Silti, enpä ollut aiemmin kuullut olevani multikihlautuja. Toki ymmärrän, että alkuperäisessä merkityksessään kihlaus on lupaus avioliitosta. Avioliitto taas lupaus elämänkestävästä suhteesta. Mikään näistä ei ole minulla pitänyt, joten olen siis joidenkin mielestä varmasti lupausteni pettäjä.

Olenko joku nymfomaani ja montako kertaa olen ollut siis naimisissa!?

Minulta on kysytty suhteistani, ihmetelty, olenko joku nymfomaani ja montako kertaa olen siis ollut naimisissa. Kun kerron, mitä nyt kerroin, monen ensireaktio on: siis mitä ihmettä! Välillä ihmettelen itsekin värikästä historiaani enkä sano, että olen siitä mitenkään erityisen ylpeä, mutta en minä sitä häpeäkään. Elämä on ihan liian lyhyt häpeilyyn ja koetun katumiseen.

Ja olen myös miettinyt, onko minussa jokin vika? Valuvirhe kenties, koska suhteeni ovat olleen varsin lyhyitä. Onhan se ilmiselvää, että jokin syy tähän on oltava. Elämässäni on tapahtunut paljon ja vaikeitakin asioita, jotka aivan varmasti vaikuttavat siihen, etten ole onnistunut elämään niin kuin yleisesti olisi hyväksyttävää. En elä elämääni kuitenkaan muille, vaan itselleni. Siksi en jaksa välittää muiden puheista.

Mutta en kadu näitä kihlauksiani tai avioliittoja. Ne ovat osa elämääni; värikästä sellaista, mutta omaani.

Mutta en kadu näitä kihlauksiani tai avioliittoja. Ne ovat osa elämääni; värikästä sellaista, mutta omaani. Miksi katua? Ei elämää kannata tuhlata menneisyyden tapahtumien katumiseen. Toki pitää ja kannattaa oppia tapahtuneista ja virheistään. Tämän koenkin tehneeni. 

Kaikesta tästä johtuen olen hyvin varovainen nykyisessä suhteessani ja haluan edetä rauhallsiesti. Oho, ehkäpä olenkin oppinut, ja paljon!

Hei, elämäähän tämä on, ja tämä on minun elämäni. Eletään jokainen omamme niin hyvin kuin voimme!

Terveisin, Etä-äiti

Facebook || Instagram || Twitter

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 | 

Minusta tuo on huomattavasti parempi vaihtoehto, kuin jatkaa väkisin ensimmäisessä liitossa, koska näin kuulu tehdä. Parempi neljä lyhyttä mutta onnellista, kuin yksi pitkä mutta onneton. Toisiaanhan varten sitä parisuhteessa ollaan, ei muita.

Vuoden Äiti
2/7 | 

Entä jos otsikko olisikin "Neljä kertaa kihloissa, kaksi kertaa naimisissa, kaksi lasta kahden eri naisen kanssa", eli jos kertojana olisikin mies? Kukaan tuskin korvaansa lotkauttaisi. Joku saattaisi korkeintaan säälien pohtia, että eihän vaan ole julmat naiset yrittäneet vapaata sielua kahlita.

Jokainen elää niin hyvin kuin pystyy - mitä se elämän hyvyys sitten kenellekin merkitsee.

Käyttäjä10045
Liittynyt25.2.2018
4/7 | 

Mielestäni tätä elämää elää jokainen tavallaan. Tärkeintä on se, miten itse menneisyytensä ja itsensä kohtaa. Minulla on takanani useampi kihlautuminen ja yksi avioliitto. Eikä asiat aina ole nappiin menneet omalta osaltani. Mutta puolin ja toisin on anteeksiannettu. Elämä ei ole aina ihan suoraviivaista. 

Vierailija
5/7 | 

Kiitos tästä kirjoituksesta! Itselläni takana pitkä avioliitto ja useamman vuoden uusperhekuvio, jossa kihlatkin ostettu. Nyt todella vakavissani harkitsen omilleni muuttamista monien eri syiden takia, mutta muiden reaktiot ovat tähän asti saaneet jäämään. Kirjoitit hyvin ajatuksiani siitä, kuinka elämää ei eletä muille. Yritän pystyä siihen tehdessäni päätöstä. Kiitos että kirjoitat! Olen samaistunut moneen kirjoitukseesi, vaikka lapset minulla ovatkin.

Mies 77
6/7 | 

5 lasta yhdestä paholaisesta +3koiraa (ei tehtyjä tuon pajolaisen kanssa)
Talossa suorat seinät ja tapetit (oli hyvä muurari ja parempi maalari)
Eikä kaduta

Vierailija
7/7 | 

En vaan ymmärrä, miksi jokaisen miehen kanssa täytyy mennä naimisiin tai kihloihin? Eikö toisen kanssa voi elää ilman näitäkin kokemuksia? Tulee mieleen tietynlainen elämyshakuisuus ja nopea kyllästyminen.
Tietynlaiset ihmiset eivät koskaan tee mielestään mitään väärin eikä varsinkaan myönnä katuvansa mitään. "Meillä on vaan yksi elämä"- mantra toistuu, mutta joskus voisi myös pysähtyä ja miettiä miltä omaisista ja läheisistä tuntuu. He eivät toki siinä suhteessa elä, mutta usein joutuvat lohduttamaan jne, kun eron hetki koittaa. Kamalaa myös ajatella mitä lapset joutuvat kokemaan ja minkälaisen mallin parisuhteista saavat. On täysin naurettavaa väittää lasten vaan sopeutuvan. Erotilanteet ovat usein hyvin stressaavia ja lapsia kuormittavia. Moni ei vaan sitä omassa elämänmyllerryksessä huomaa.

Yritän kai tässä vaan sanoa, että tehkää elämällänne mitä haluatte, mutta muistakaa päätöstenne vaikutukset muihin ihmisiin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kirjoittaja: Helka Belt

Etä-äitiys on vähän puhuttu aihe edelleen. Miltä etä-äitiys TUNTUU oikeasti? Millaista on olla eroperheen ja kahden pojan äiti, joilla on eri isä?

Tämä blogi vastaa näihin kysymyksiin. Käsittelen aiheita eroperhe- ja uusperhe-elämän haasteista, etä-äitiydestä, vuoroviikkoäitiydestä sekä elämäni tapahtumista, jotka ovat johtaneet etä-äitiyteeni.

 

etaaiti@gmail.com

Facebook

Instagram

Twitter

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
Syyskuu
Huhtikuu
Tammikuu
2017