Kirjoitukset avainsanalla Englanti

Prinsessa Dianan kohdalla puhutaan paljon myös vaatteista. Mm. siitä, että hänellä on ollut ns. kostomekko. Eli upea puku, joka ei ainakaan näytä surua, jos Diana sellaista tunsi kuultuaan, että hänen aviomiehensä oli pettänyt häntä.

Huomasin, että kah, minulla ei kylläkään ole ollut kostomekkoa, mutta eromekko kylläkin. Katsokaapas tätä kuvaparia: olen vasemmalla puolella juuri eronnut viimeisimmästä parisuhteestani. Mekko on vartaloamyötäilevä ja lyhyt. Olen laittanut myös korkeat korot jalkaan. Oikealla puolella olen samassa paikassa vuoden jälkeen. Vaatetus on selkeästi hillitympi. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

🤩Aina ei muutoskuviin tarvi kymmenien vuosien eroa. Tässä eroa on vuosi, sama paikka. Muistan kuinka vuosi sitten olin juuri eronnut, itsetunto alhaalla, alakuloinen, työ oli epätyydyttävää ja olin kummallisen ärtynyt.😥 Molemmat kuvat on ottanut teinini ja kummassakin olen iloinen yhteisestä matkasta.💜🙏 Mutta mun sisäinen matka ja kasvu on HUIMA. nyt tunnen olevani itseni, uskallan sanoa, mitä MINÄ haluan, toteutan itseäni ja piutpaut välitän mitä PITÄISI TEHDÄ.🥰💪 Onneksi uskalsin pyrkiä kohti helkuutta. Se toimii. Ja näkyy. Ja tuntuu tunteena sydämessä.💜 #etääiti #vauvafiblogit #muutos #muutoskuva #change #minä #elämänmuutos #hyvinvointi

Henkilön Helka Belt (@etaaiti) jakama julkaisu

Kuvateksti kertookin, että muutos näkyy muuallakin kuin vaatteissa: suru ja pettymys on kaikonnut ja tilalle tullut onnellisempi Helka.

Onko vaatteilla surun tai uhmakkuuden esilletuominen järkevää?

Muistan selkeästi tuon päivän, kun puin mekon päälleni. Ero oli tuoreempi kuin 20 tuntia. Päätin, että minähän en pilaa lomamatkaa suremiseen tai kaapuun pukeutumiseen. Halusin näyttää, että minä pärjään kyllä, yksinkin.

Ensimmäinen uhmareaktio itseä suojeleva. Itku ja tuska ei iske heti liian kovaa.

Olin tietenkin äärimmäisen surullinen. Mutta ensimmäinen tunne oli uhma. Tämä on tavallista juuri eronneelle. Vaikka jokainen tietää, että suru tulee, on ensimmäinen uhmareaktio itseä suojeleva. Itku ja tuska ei iske heti liian kovaa. Ja samalla halusin myös selvitä yhteisestä matkasta poikani kanssa. Mekko auttoi jaksamaan.

Suru tuli myöhemmin. Uhma oli tiessään.

Dianan reaktio oli kenties samanlainen. Minähän selviän ja en pukeudu säkkiin. Hänet nähtiin heti pettämiskohun jälkeen julkisuudessa. Upeana. "Monet olisivat jättäneet osallistumatta iltamenoihin Charlesin uutisten jälkeen. Diana kuitenkin päätti edustaa tilaisuudessa häikäisevänä. Se oli hänen kannanottonsa asiaan, useita Dianan iltapukuja jälleenmyynyt Kerry Taylor totesi", kirjoittaa Ilta-Sanomat.

Niinpä. Varmasti Dianallekin se suru myöhemmin tuli. Ensireaktio kuitenkin auttoi pahimman tuskan yli.

Tärkeintä mielestäni näiden mekkojen jälkeen on miettiä: muistanhan surra myös rauhassa?

Lue myös:
Minullahan oli selvä erotukka!
Mielialani näkyy pukeutumisessani
Facebook-kuvat kymmenen vuoden ajalta kertovat eletystä elämästä

Terkut, Helka (huge Diana-fani)

Tästä Facebookiini

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Dianaa joskus syytetään hänen avioliittonsa ongelmista. Kuva dokumentista Diana – omin sanoin.

Paljon puhutaan Dianan onnettomasta avioliitosta, avioerosta ja varsinkin traagisesta kuolemasta. Harvemmin puhutaan siitä, että Diana itsekin tuli onnettomasta perheestä – hänen vanhempansa välit olivat hyvin riitaiset, ja hän sanoo perheessään olleen myös väkivaltaa.

Onko tämä vaikuttanut siihen, että hän itsekin ajautui liittoon, josta halusi erota?

Dianan vanhemmat ottivat avioeron. Onko tämä vaikuttanut siihen, että hän itsekin ajautui liittoon, josta halusi erota? Joskus sanotaan, että erolapsista kasvaa aikuisia, jotka itsekin eroavat liitoistaan – vaikka itse kyllä olen tällaisia yleistyksiä vastaan.

Vai onko ennemminkin niin, että hänen vanhempansa näyttivät esimerkillään, että avioero kannattaa ottaa, jos liitto on onneton? Dianan lapsuuden aikaan avioerot olivat edelleen todella harvinaisia Englannissa. Hänen vanhempansa kuitenkin erosivat. Onko hän tästä saanut mallin toimia rohkeasti tilanteessa, joka tuntuu mahdottomalta – kuninkaalliset kun eivät saa ottaa eroa, tai jos ottavat, on se aina kriisi kuningashuoneelle.

  • Avioliitossamme oli kolme ihmistä. Siellä oli vähän ahdasta. –Diana.

Joidenkin mielestä Dianan olisi vain pitänyt kestää onnettomassa liitossaan kuten kuninkaalliset vuosisatoja ennen häntäkin olivat kestäneet, vaikka avioliitto olisi onneton. Kuninkaalliset eivät menneet naimisiin rakkaudesta vaan velvollisuudesta, joten miksi edes odottaa onnellista avioliittoa? Oli lähes ennenkuulumatonta, että Diana kehtasikin erota prinssistä – tulevasta Englannin kuninkaasta!

Oli lähes ennenkuulumatonta, että Diana kehtasikin erota prinssistä – tulevasta Englannin kuninkaasta!

Diana kertoi, että päivää ennen kuin prinssi Charles kosi häntä, hän oli jo ymmärtänyt, että Charlesilla oli hyvin läheinen suhde toiseen naiseen – Camillaan. Pinkkipaitainen Diana nauroi Charelsin kosinnalle, mutta lopulta kuitenkin suostui. Ajatteliko hän, että Charles kyllä unohtaa toisen naisen, kun he menevät naimisiin ja perustavat perheen? Halusiko hän Charlesin oikeaksi elämän rakkaudeksi vai tiesikö Diana alusta asti, että avioliitossa oli kolme henkilöä, kuten hän myöhemmin sanoi?

 

A statue of Diana, Princess of Wales will be erected in the grounds of Kensington Palace at the request of her sons, The Duke of Cambridge and Prince Harry. The Princes have convened a committee to commission and privately raise funds for the creation of the statue. This committee will advise on the selection of the sculptor and will work with Historic Royal Palaces on the statue's installation in the public gardens at Kensington Palace. The Duke of Cambridge and Prince Harry said: "It has been twenty years since our mother's death and the time is right to recognise her positive impact in the UK and around the world with a permanent statue. "Our mother touched so many lives. We hope the statue will help all those who visit Kensington Palace to reflect on her life and her legacy." While the sculpting of the statue will begin soon, it is not currently possible to advise when it will be unveiled. It is hoped that this will occur before the end of 2017. Further announcements on the statue's sculptor and design will be made in due course.

Henkilön Kensington Palace (@kensingtonroyal) jakama julkaisu

  • Tiesin ensimmäisenä päivänä, ettei minusta tule kuningatarta. –Diana

Ainakin hän sai hyvin nopeasti tietää Camillan merkityksen Charlesille, koska heti kihlajaisuutisen jälkeen Camilla halusi tavata Dianan ja kuulla kaiken. Kun Charles lähti matkoille juuri ennen heidän häitään, Camilla soitti Charlesille ja Diana kuuli koko keskustelun. Kuuluisat kuvat Dianasta itkemässä lentokentällä eivät ehkä olleetkaan ikävää, jota hän tuntisi, kun tuleva aviomies olisi poissa, vaan sitä, että hän ymmärsi tulevan avioliittonsa olevan karilla jo ennen kuin sitä oli solmittukaan.

Hän ymmärsi tulevan avioliittonsa olevan karilla jo ennen kuin sitä oli solmittukaan.

Dianan omien kommenttien mukaan koko hänen avioliittonsa oli farssi ja näytelmää. Hän piirtää melko julman ja ainakin kylmän kuvan aviomiehestään Charlesista. Vaikuttaisi siltä, että Diana keskittyi työhönsä ja lapsiinsa, koska ei päässyt eroon avioliitostaan, jossa oli kuitenkin onneton. 

Jotkut sanovat, että avioliiton ongelmina olivat Dianan kärsimättömyys, itsepäisyys ja syömishäiriöt. Hän itse sanoo niiden olleen oire avioliiton ongelmista, ei niiden syy. Kun Diana ja Charles asuivat jo erillään ja Diana tapasi muita miehiä, sanottiin, että hän oli kevytkenkäinen ja avioeron syy olikin Dianan pettäminen.

Toinen puoli sanoo, ettei Diana kestänyt eikä myöskään sietänyt miehensä käytöstä häntä kohtaan ja oli oikeutettuakin erota. Ei ketään, ei edes prinsessaa, saa kohdella niin, miten häntä kohdeltiin.

Diana ei halunnut elää valheessa. Sellainen elämä on todella raskasta. Ja meillä on kuitenkin vain tämä yksi elämä.

Kuten kaikissa erotarinoissa, tässäkin on vain yksi puoli kerrottuna. Charles ei ole kertonut omaa kantaansa, ainakaan suoraan, vaikkakin on myöntänyt pettäneensä vaimoaan. Lopulta he puivat omaa avioeroaan julkisesti median kautta ja siitähän media innostui. Satutarinasta oli tullut ruma erotarina, jota riepoteltiin julkisesti kautta maailman.

Tosiasia kuitenkin on, että lähes heti Dianan kuoleman jälkeen Charles julkisti suhteensa Camillaan. Oliko avioliitossa kolme osapuolta ja kuka oli syyllinen avioeroon, sitä emme varmasti koskaan täysin saa tietää. Omia mielipiteitä ja johtopäätöksiä voi kuitenkin tehdä erilaisista tiedonjyväsistä.

Koskettavasti joskin välillä aika naivisti joka tapauksessa Diana kertoi omasta elämästään. Hän oli rakastettu prinsessa, sydänten prinsessa monella tapaa. Jälkensä hän on jättänyt Englannin kuningashuoneen historiaan, oli syy avioeroon mikä tahansa.

Kuka haluaisi elää liitossa, jossa kumppani rakastaa toista? Oli kyse kuinka prinsessasta, prinssistä ja kuninkaallisista.

Minulle hän on aina aito sydämen prinsessa, joka kärsi valtavasti julkisesta elämästään ja vaikeasta avioliitostaan. Kuka haluaisi elää liitossa, jossa kumppani rakastaa toista? Oli kyse kuinka prinsessasta, prinssistä ja kuninkaallisista. Ei kuninkaallistenkaan mitä vain tarvitse kestää, varsinkaan nykyaikana.

Lähteet:
Dokumenttielokuva "Diana -omin sanoin" (Ohj. Tom Jennings)
Dokumenttielokuva "Dianan tarina" (tuottaja Maura Mandt)
Morton, Andrew: "Diana: Her true story"

Tutustu myös:
Dianasta on tehty elokuva "Diana" jossa häntä näyttelee Naomi Watts
Dianakin oli etä-äiti
Meghan Markle rikkoo rajoja

Terveisin, Etä-äiti

Facebook || Instagram || Twitter

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kun Meghan Marklesta alettiin puhumaan, nostettiin esille varsinkin kaksi asiaa. Hän on puoliksi tummaihoinen. Ja eronnut. Tuo seikka nousi uudelleen ja uudelleen lööppien aiheiksi. Ikäänkuin ero olisi jotain kamalaa ja eronnut leimaantunut jollain tavalla epäonnistuneeksi ja epäkelvoksi. 

Ikäänkuin ero olisi jotain aivan kamalaa ja eronnut leimaantunut jollain tavalla epäonnistuneeksi ja epäkelvoksi. 

Ero on ollut pitkään kielletty sana ja teko varsinkin valtaapitävien keskuudessa

Ja kun Meghan alkoi seurustelemaan Englannin prinssi Harryn kanssa, lehdistö kohahti, ja niin kohahti kuningas(tai kuningatar)huonekin. Eronnut! Voiko eronneesta tulla Englannin kuningatarta? Se edelleen rikkoo sitä protokollaa, jota kuningashuone on noudattanut satoja vuosia, ainoastaan hyvin harvoin poikkeuksin, ja ne poikkeukset ovat aiheuttaneet suuren kohun ja ongelmia niiden aiheuttajille.

Kun silloinen Englannin kuningas Edvard VIII avioitui 1930-luvulla kahdesti eronneen Wallis Simpsonin (hänkin yhdysvaltalainen) kanssa, joutui Edvard loppujen lopuksi luopumaan kruunustaan, jolloin hänen pikkuveljensä peri hänen kruununsa. Tuon pikkuveljen vanhin lapsi Elisabet on nyt Englannin kuningatar.

Charlesin ja Dianan ero sai aikaan valtavan kohun, vaikka tapahtui jo hyvin lähellä meidän aikaamme.

Elisabetin sisko prinsessa Margaret rakastui myös eronneeseen mieheen, mutta Elisabet ei antanut heille avioliittolupaa. Margaret oli tiettävästi vuosikymmenten ajan musertunut siitä, ettei saanut naida rakastettuaan, koska tämä oli eronnut. Ja kukapa ei muistaisi Charlesia ja Dianaa? Heidän eronsa sai aikaan valtavan kohun, vaikka tapahtui jo hyvin lähellä meidän aikaamme.

Charles meni sittemmin uudelleen naimisiin, mikä on hyvin poikkeuksellista Englannin tulevalle kuninkaalle. Myös Charlesin vaimo Camilla on eronnut. Joten jonkinlaista läpimurtoa hyvin paljon modernimpaan suuntaan on tämäkin kuningashuone tekemässä.

Kuninkaallisten keskuudessa suhtautuminen eroihin ja eronneisiin on kuitenkin edelleenkin melko nuiva. Siksi kuninkaallisilla kautta mannerten on varmasti onnettomia liittoja, koska niistä ei voida suuren paineen takia erota.

Tai jos meidän presidenttimme Sauli Niinistö eroaisi, tulisi siitäkin varmasti iso kohu. Ja nyt puhutaan kuitenkin Suomesta, demokratiasta ja melko vapaamielisestä maasta. Esimerkkejä voisin antaa vielä varmasti lisää.

Ovatko eronneet kakkosluokan kansalaisia?

Onko ero ja erostatus jotain häpeällistä? Onko häpeä, että Harry nai eronneen naisen? Onko ero merkki epäonnistumisesta? Ja jos eroja on vielä monta takanapäin, voi ihan meidän tavallisen rahvaankin keskuudessa saada hyvin kummeksuvia katseita ja puheita osakseen.

Avioliitossa luvataan olla, kunnes kuolema erottaa. Avioero on lupauksen rikkomista. Miksi sitten mennä naimisiin, jos siinä ei pysytä, vai moni kysyä. Yleensä kysyjä ei ole itse eronnut. 

Eroon liittyy hyvin paljon hyvin kompleksisia asioita. En usko, että kukaan lähtee eroon kevyein perustein. Siksi voisin sanoa, että eron läpikäynyt ja siitä selvinnyt on hyvin vahva ihminen. Eikä sitä pidä hävetä. En osaa hävetä erojani enkä aio hävetä.

En osaa hävetä erojani enkä aio hävetä.

Eikä kannata Meghaninkaan. Hän on upea nainen, jolla on takanaan elettyä elämää, elämänkokemusta vailla vertaa ja vahvuutta, joka monelta varmasti puuttuu. Olin ylpeä hänestä viime lauantaina. Hän ei ole välittänyt puheista, ilkeistäkään. Ja hän sai unelmiensa prinssin. Eronnut, upea nainen teki sen.

Terveisin, Etä-äiti

Facebook || Instagram || Twitter

Kommentit (7)

Vierailija
2/7 | 

Olen samaa mieltä, eroa ei tarvitse hävetä tai joutua puollustelemaan. Eikä leskeksi jäämistä, kuten presidentti Sauli Niinistön tapauksessa.

Jyllannin suomineito
Liittynyt2.5.2017
3/7 | 

Apua en seuraa kuninkaallisten elämää yhtään. En, vaikka asun maassa jossa ainakin näennäisesti hallitsee Kuningatar ;) Mutta erostatus ja siihen liitettävä häpeä istuu kyllä tiukassa. Onko asia vielä eri miehille ja naisille? Mielestäni tässä on myös sukupuoliero, jossa eronneen naisen tilanne on vielä varsin vaikea.

Med venlig hilsen, Terhi.

Etä-äiti
Liittynyt10.5.2017

Kiitos <3 koetan kirjoittaa niitä aina, kun vain jotenkin saa aiheen käymään blogin teemaan 🙊 kun historia on mun toinen intohimo kirjoittamisen lisäksi, pakkohan nämä intohimot on myös välillä yhdistää :)

Terveisin, Etä-äiti

Tiina MamaLiljaroosa
5/7 | 

En häpeä erostatustani mutta moni häpeää sitä minun puolestani. Eli kyllä, ero on edelleen häpeä ja olen saanut kärsiä paljon ihmisten halveksuntaa sen takia. Etenkin uskispiireissä ero on tabu eikä siitä taida muuksi muuttua.

Vierailija
7/7 | 

Ero ei ole häpeäksi ellei ole lapsia. Ken lapsiaan rakastaa, järjestää heille kokonaisen keskinäistä kunnioitusta perheen kesken ja ulkopuolisiin. Lapsettomat voivat eroilla, mutta kunnioittaen toisiaan hekin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Englantiin on syntynyt uusi kuninkaallinen, kun prinssi Williamin vaimo herttuatar Catherine synnytti juuri pojan. Onko sukupuolella enää väliä kuninkaallisillakaan tai kruununperimyksessä?

Sukupuolella ollut Englannissa suuri merkitys kuninkaallisille

Englannissa on ollut vain kourallinen kuningattaria. Tämä johtuu siitä, että miespuoliset kuninkaalliset ovat menneet naispuolisten edelle kruununperimysjärjestyksessä. Eli jos kuningas- (tai kuningatar-)parin ensimmäinen lapsi on tyttö ja toinen lapsi on poika, on tämä poika mennyt kruununperimysjärjestyksessä tytön ohitse. Jos kuningasparilla on vain tyttöjä, voi naisestakin kuitenkin tulla kuningatar. Tällöin vanhin tytär perii kruunun.

Siksi Englannin historiassa on hyvin paljon kuninkaita. Kuuluisia kuningattaria ovat olleet Elisabet I, Viktoria ja nykyinen kuningatar Elisabet II. Myös muutamia muita kuningattaria on ollut Englannin valtaistuimella. Hyvin suurin osa hallitsijoista on kuitenkin ollut miehiä.

Lakiin tuli muutos, jossa esikoistyttö on aina ensimmäisenä kruununperimysjärjestyksessä

Monarkioissa hyvin pitkään naisella on ollut heikompi asema. Naiset on sivuutettu hyvin pitkälti kaikesta tärkeästä. Kuningattaret eivät ole myöskään saaneet osallistua edes omien lastensa kasvatukseen. Englannin lakiin tuli kuitenkin muutos vuonna 2015. Siksi prinssin ja herttuattaren toinen lapsi, tytär Charlotte, on ensimmäinen Englannin naispuolinen kuninkaallinen, jonka mahdollinen nuorempi veli ei syrjäytä häntä kruununperimysjärjestyksessä. Tällä hetkellä ensimmäisenä perimyksessä on kuningatar Elisabetin vanhin poika prinssi Charles ja tämän jälkeen hänen poikansa prinssi William, jonka jälkeen tulee George.

Näin ollen juuri syntynyt poika on kruununperimysjärjestyksessä Georgen ja Charlotten jälkeen. Catherine ja William kasvattavat lapsensa itse, joten tässäkin on tultu hyvin paljon eteenpäin, vaikka kuninkaallisia kasvatetaan hyvin nuoresta pitäen myös koulussa.

Verrokkimaaksi voisi ottaa esimerkiksi Ruotsin, jossa kruununperimyslaki muutettiin jo vuonna 1980 niin, että hallitsevan kuninkaan esikoinen sukupuolesta riippumatta on ensimmäinen kruununperimysjärjestyksessä. Näin prinsessa Viktoria on ensimmäinen kruununperijä. Hitaasti myös monarkiat ovat taipumassa tasa-arvoisempaan suuntaan jopa hyvin miehisen historian omaavassa kruununperimysasiassa. Hyvä näin.

Lähteet:
Uutisen uudesta vauvasta luin ensimmäiseksi Kensington Palacen Twitter-sivulta.
Wikipedia: Ruotsin kruununperimysjärjestys
Englannin uudesta kruununperimyslaista

Lue lisää tekstejäni Englannin kuninkaallisista:
Prinsessa Diana oli etä-äiti
Anne Boleyn - naisidolini

Terveisin, Etä-äiti, joka on hyvin kiinnostunut kaikesta Englantiin liittyvästä

Seuraathan jo Facebook-sivujani?

Kuva: Pixabay

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kirjoittaja: Helka Belt

Etä-äitiys on vähän puhuttu aihe edelleen. Miltä etä-äitiys TUNTUU oikeasti? Millaista on olla eroperheen ja kahden pojan äiti, joilla on eri isä?

Tämä blogi vastaa näihin kysymyksiin. Käsittelen aiheita eroperhe- ja uusperhe-elämän haasteista, etä-äitiydestä, vuoroviikkoäitiydestä sekä elämäni tapahtumista, jotka ovat johtaneet etä-äitiyteeni.

 

etaaiti@gmail.com

Facebook

Instagram

Twitter

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
Syyskuu
Huhtikuu
Tammikuu
2017