Kirjoitukset avainsanalla sarjasuositus

Kuva: Netflix

Syksy saa ja pimenevät illat. Jos ei ole mitään tekemistä, eikä huvita mennä ulos, muttet keksi, mitä sarjoja katsoisit, niin tässä sinulle vinkkejä, mitkä sarjat vetoavat minuun!

House of Cards

Aivan upea sarja Netflixistä. Uusi tuotantokausi tulossa marraskuussa, aloitin nyt katsomaan vanhat jaksot uudelleen. Kohuissa nyttemmin ryvettynyt Kevin Spacey ja Forrest Gumpin naispäätähti Robin Wright tekevät huikeat roolisuoritukset tässä poliittisessa sarjassa, joka on tehty aivan äärimmäsen koukuttavaksi. 

Billions

Toinen juonittelusarja, johon jäin koukkuun, on Billions. Hyvässä suhteessa jännitystä, romantiikkaa, juonittelua ja parisuhdekoukeroita. Todella hyvät näyttelijät; tuttuja mm. Sons of Anarchysta ja Band of Brothersista. Katselin tätä HBOlta.

Suomen Bachelorette

Jostain syystä jäin tähän koukkuun, vaikka en yleensä ihan kamalasti välitä näistä television deitti-ohjelmista. Sarjan päähenkilö Jenny on vain niin ihana ja sympaattinen, että aloin ihan vahingossa seuraamaan tätä sarjaa. Ja ovathan ne miehetkin ihan söpöjä...tämä tulee Liviltä maanantaisin. Lue lisää tästä sarjasta.

Ensitreffit alttarilla

No toinen treffiohjelma, josta en alkuun välittänyt, mutta koukutuin silti. Tässä tuotantokaudessa on yksi tuttavani, katson siksikin, mutta myös muut pariskunnat kiinnostavat. Vaikka ohjelman idea on vähän outo, loppujen lopuksi tavallisia parisuhdeongelmia ja -iloja ohjelman henkilöt elävät, ja niihin on helppo samaistua. Sarja tulee tiistaisin maikkarilta.

Valkoinen prinsessa

Rakastan Englannin historiaa, ja siksi tämä juuri Ylellä päättynyt sarja kiehtoi erityisen paljon. Sarja ajoittuu 1500-luvun alkuun, jolloin naiset eivät päättäneet, keiden kanssa mennä naimisiin ja kuninkaatkaan eivät olleet turvassa juonitteluilta. Suosittelen. Pääosanäyttelijä tuttu muun muassa Killing Evestä ja Doctor Fosterista.

The Walking Dead

Vaikka tämä sarja oli paljon parempi aiemmin, silti on pakko katsoa nyt Foxilta alkanutta uutta kautta. Vanhemmat kaudet näkyvät mm. HBOlta ja Netflixistä. Varsinkin ensimmäiset kaudet olivat todella koukuttavia ja hyviä. Voisin kyllä sanoa, että kannattaisi lopettaa jo tämän sarjan tekeminen, ettei mene ihan pilalle.

Outlander

Aivan ihana sarja, ja tietenkin Englannin historiaan sijoittuva. Päähenkilö matkaa aikojen väliä, mikä kuulostaa oudolta, mutta juoni on toteutettu ihan äärimmäisen hyvin. Kaunis rakkaustarina ja sotia, vihaa ja kauniita maisemia tulvillaan tämä sarja. Ja miespääosanäyttelijä on aivan hurmaava! Yleltä alkaa kohta uusi kausi ja vanhemmat nähtävillä Netflixissä ainakin.

Gilmore Girls

Toimii uudelleen ja uudelleen. Netflixistä nähtävänä kokonaisuudessaan. Katson tätä varsinkin silloin, jos tarvitsen piristystä. Naishahmot ovat upeita ja miespääosa suloinen. Ja äidin ja tyttären välinen rakkaus on kaunista katseltavaa.

Vain elämää

Pakko katsoa, vaikka huononee ehkä kausi kaudelta. Tässä kaudessa parasta ovat Ellinoora ja Pyhimys. Tulee perjantaisin Neloselta.

Tanssii tähtien kanssa

Rakastan katsoa tanssimista ja tämä kausi on ollut tosi tasokas jo nyt. Suosikkini tällä kaudella ovat Hannes ja Jaana.

Mitä sarjoja sinä katselet?

Suosittelin jo aiemmin Emmerdalea ja useita muita sarjoja.

Terveisin, Etä-äiti

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kuva: T-A Bech

Katselin tässä eräänä päivänä Emmerdalea, ehkä vähän sivusilmällä, koska enemmän yritin pitää silmällä ympyrää juoksevaa kuopustani. Yhtäkkiä kuitenkin pysähdyin niille sijoilleni, kurkkuani kuristi ja sydän muljahti ilkeästi, kun jo aiemmin esittelemäni Emmerdalen hahmo Beatrice sanoi televisiossa jotakin, joka hävetti. Se hävetti minua, koska yhtäkkiä ymmärsin tuntevani välillä täysin samoin kuin hän:

"En halua mennä sinne. Vaivaannun lapseni seurassa. En tiedä, mitä sanoa."

Ja se iski lujaa vasten kasvojani; ymmärrys, että hän puhuu ihan kuin minun elämästäni. Minun tunteistani. Minäkin tunnen noin. Olin koko viikonlopun poikani kanssa; ja kyllä. Välillä olin vaivaantunut. Koetin keskustella hänen kanssaan, kysyä, miten päivät hänellä ovat menneet. Ei siitä keskustelusta oikein mitään tullut.

Siitä tilanteesta tuli juuri näkemäni elokuva mieleen (taisi olla nimeltään Boyhood), jossa lapset tilittivät etäisälleen, ettei keskustelu niin suju, että isä viikon erossa olon jälkeen latoo vain kysymyksiä pöytään ja odottaa lapsiensa vastaavan. Keskustelu ei ole silloin luontevaa. Lapset kertovat kyllä asioistaan, jos he haluavat. Omaa tahtiaan.

Nämä kaksi etävanhempaa kertoivat tarinoillaan minun elämästäni. Etävanhemman elämästä.

Nämä kaksi etävanhempaa, fiktiivistä kylläkin, mutta hyvin todentuntuista, kertoivat tarinoillaan minun elämästäni: etävanhemman elämästä. Kun lapsi tuntuu vieraalta. Ja silloin on välillä toden totta vaikea tietää, mistä keskustella tai mistä edes aloittaa keskustelu.

Vaikka kyseessä on oma rakas esikoiseni, jota rakastan yli kaiken, tunnen silti välillä ulkopuolisuuden tunnetta; vierautta hänen seurassaan. Ja kun samaan aikaan kuuntelen, kun hän puhuu isänsä vaimon kanssa puhelimessa, naureskelee ja sopii arjen jutuistaan, sydämeeni sattuu. Minäkin haluaisin puhua hänen kanssaan arjen pikku jutuista.

Minäkin haluaisin puhua hänen kanssaan arjen pikku jutuista.

Katson häntä, nauravaa ja komeaa poikaani. Minun omaa poikaani. Mitä sanoisin hänelle? Millä sanoilla saisin hänet nauramaan ja puhumaan minullekin noin? Minulla ei ole aavistustakaan. Ja kun sitten annan tilanteen vain olla ja katson häntä, yhtäkkiä hän sanookin jotain, ja puheemme alkaa soljumaan. Ja silloin olen todella onnellinen, hetkisen ajan.

Olen kuitenkin useimmiten ihan äärimmäisen surullinen etä-äitiydestäni. Näistä asioista, joita en koskaan osannut ajatella tuntevani tai kirjoittavani niistä. Vierauden tunteesta, vaivautuneisuudesta, ikävästä, ulkopuolisuudesta. Nyt nämä sanat kertovat minun elämästäni. Minua surettaa tällä hetkellä aika paljon.

Lue myös: Miksi etäpoikani on niin upea lapsi?

Apein terveisin, Etä-äiti

Facebook || Instagram || Twitter

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

The Affairin 4.tuotankokausi alkoi juuri HBO:lla.

Olen ollut The Affairin (nähtävillä ainakin HBO ja ensimmäiset kaudet Netflix) suuri fani sen alkuajoista lähtien. Kun olen kertonut sarjasta vaikkapa miesystävälleni, hän sanoi, ettei sarja, jonka lähtökohtana on kertoa pettämisestä, kuulosta kovin kivalta.

Romantisoidaanko pettämistä, kun siitä tehdään hyvin suosittu sarjakin?

Varo juonipaljastuksia.

Itse asiassa The Affair ei käsittele juuri lainkaan pettämistä tai salasuhteita. Ensimmäisen kauden ensimmäinen puolisko kertoo perheen isän salasuhteesta, joka lopulta paljastuu, tietenkin. Salasuhde kyllä kuvataan jännittävänä ja täysin erilaisena kuin normaaliarki ja siksi sellaisen kokeileminen kaiketi kiehtookin joitakin, ainakin ajatustasolla. Miltähän sellainen tuntuisi, tämän ruuhkavuosiarjen keskellä, voi moni miettiä salaa mielessään.

Alun jälkeen sarja käsittelee upeasti eroperheiden elämää, huoltoriitoja, erovanhemmuutta ja erolapsia. En itseasiassa ole törmännyt kovinkaan moneen sarjaan, joka käsittelisi näitä teemoja näin usealta eri kantilta. Lisäksi juoni on tehty jännittäväksi ja hahmot mielenkiintoisiksi ja rosoisiksi. Sarjassa maistuu todellinen elämä.

Eroperheen arki, uudet suhteet, uusperhekuviot, lasten reagointi vanhempiensa eroon ja entisen puolison kaipaaminen.

Nämä kaikki teemat nousevat esille The Affairissa. Siksi se ehkä koukuttaakin minut ja monet muut erovanhemmat katsomaan sitä. Se käsittelee aiheita, jotka ovat monille arkipäivää, Hollywood mausteella tietenkin.

The Affair näkyy mm. HBO Nordicilla. Tekstin pääkuvan olen ottanut itse katsoessani The Affairia.

The Affairin neljäs kausi alkoi 18.6. HBO Nordicilla. Erovanhemmat eivät ole vieläkään päässeet täysin eroon toisistaan ja lasten pysyviä asumisratkaisuja etsitään edelleen. Uusi kumppani on muuttunut puolisoksi ja arki lasten sekä entisen ja nykyisen puolison kanssa etsii muotoaan. Ollaan jo kaukana alun jännittävästä salasuhteesta ja uuden suhteen hohdokkuudesta. Arki on tarua karumpaa. 

Kuten eroperheiden elämässä usein on. 

Vahva suositus: The Affair.

Lue myös:
Sarjasuosituksiani erovanhemmille 
Mitä on pettäminen?

Terveisin, Etä-äiti

Facebook || Instagram || Twitter

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Pari vahvaa suositusta sarjoista, joita olen katsonut tai olen katsomassa. Teemoina ovat muun muassa mutkikkaat parisuhteet, erot lapsiperheissä, manipulointi, keplottelu, kosto, suru, onni, rakkaus..tarvitseeko sitä enää muuta? Elämää kaikissa eri väreissään. Näitä jää katsomaan ja pohtimaan myös omaa elämää.

Vietä mukava viikonloppu tai lomapäivä katsellen upeita sarjoja!

Doctor Foster

Tämä sarja kertoo erosta ja vieraannuttamisesta. Näennäisesti onnellinen pariskunta ajautuu aviomiehen pettämisen takia eroon. Heillä on yhteinen 14-vuotias poika. Ensimmäinen tuotantokausi kertoo petetyn naisen kostonhalusta ja vihasta. Toinen tuotantokausi kertoo eron jälkeisestä ajasta, uusperheestä ja nuoren kamppailusta vihamielisten ja kostonhaluisten eronneiden vanhempiensa ristitulessa. Poikaa käytetään häikäilemättömästi pelinappulana aikuisten vihanpidossa. Ja kuka kärsiikään eniten? Nähtävissä: Netflix ja Areena.

Divorce

Sinkkuelämän Sarah Jessica Parker esittää eronnutta naista tässä hauskassa draamakomediassa. Sarja pureutuu eron jälkeiseen elämään. Miten ristiriitaiset tunteet entistä puolisoa kohtaan ja uuden rakkauden etsintä sulautuvat yhteen? Miten lasten tapaamiset hoidetaan? Miltä tuntuu, kun lapsi haluaakin olla toisen luona enemmän kuin sinun luonasi? Janottaako vanha suola? Sarja on mahtavan oivaltava kuvaus aikuisten ihmisten elämästä eron jälkeen. Lisämausteen sarjaan tuovat hauskat sivuosaroolit. Nähtävissä: HBO Nordic

Big Little Lies

Reese Witherspoon ja Nicole Kidman tekevät upeat roolisuoritukset tässä mielenkiintoisessa ja uudenlaisessa ihmissuhdesarjassa. Mukana näkyy myös True Bloodin vampyyrikomistus. Sarja kertoo pettämisestä, erilaisuudesta, suvaitsemattomuudesta, alistavassa suhteessa elämisestä ja eromietinnöistä. Ensimmäisestä jaksosta lähtien katsojalle näytetään, että on tapahtunut jonkinlainen rikos, josta ei kuitenkaan kerrota kuin otteita sieltä täältä. Juoni etenee koukuttavasti eteenpäin ja tutustuttaa katsojan erilaisten perheiden elämään. Huippupisteet minulta. Odotan jo toista kautta innolla. Nähtävissä: HBO Nordic

Billions

Minulle tämä sarja on uusin tuttavuus. Törmäsin sarjan mainokseen ja ajattelin, ettei voi kiinnostaa: pörssikeplottelua ja bisnesmaailmaa. Mutta hahmot on tehty upeasti ja kiinnostaviksi ja roolisuoritukset ovat hyviä. Mukana on myös suosikkinaisnäyttelijäni Sons Of Anarchysta. Sarja kertoo parisuhteista, seksistä, yritysmaailmasta, keplottelusta ja ihmismielen kieroudesta. Ehdoton yllätyssuosikkisarja minulle. Kolmas kausi julkaistiin juuri, joten katsomista riittää. Nähtävissä: HBO Nordic

Bonus: Vampire Diaries

Erittäin kevyttä katsottavaa, mutta toimii hyvin välisarjana raskaampien sarjojen väliin. Vampyyreita, nuorta rakkautta, teinielämää ja tietenkin verenhimoisuutta. Yllättävän viihdyttävä. Nähtävissä: HBO Nordic

Minulla on vapaa viikonloppu. Tiedän mitä teen.

Terveisin, Etä-äiti

Seuraathan jo Facebook-sivujani?

Kuva: Pixabay

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Etä-äitiys on vähän puhuttu aihe edelleen. Miltä etä-äitiys TUNTUU oikeasti? Millaista on olla eroperheen ja kahden pojan äiti, joilla on eri isä?

Tämä blogi vastaa näihin kysymyksiin. Käsittelen aiheita eroperhe- ja uusperhe-elämän haasteista, etä-äitiydestä, vuoroviikkoäitiydestä sekä elämäni tapahtumista, jotka ovat johtaneet etä-äitiyteeni.

 

etaaiti@gmail.com

Facebook

Instagram

Twitter

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2018
Syyskuu
Huhtikuu
Tammikuu
2017