Kuva: T-A Bech

Tulin pitkän päivän jälkeen kotiin ja näin pihallani auton jo odottamassa minua. Koputtelin ikkunaan ja avasin oven. 

Pieni poikani hyppää autosta ja halaa lujaa. "Äiti sä oot niin nätti mä lakastan sinua!" Sillä hetkellä tunsin koko elämäni olevan täysin oikeanlainen. Täydellinen. 

Minäkin rakastan sinua poikani.

Olen viime aikoina kirjoittanut aika surullisiakin tekstejä äitiydestäni ja ikävästäni lapsiani kohtaan. Jouduin viime viikolla vastaamaan, miltä minun äitiys tällä hetkellä tuntuu. En oikein osannut vastata, kunnes sanoin, että olen aika hukassa. Olen eroäiti, ja en aina lasteni kanssa. Haluan toteuttaa elämääni, enkä aina ajatella lapsiani. Olenko äiti, nainen vai urasuuntautunut puurtaja? Mikä minun elämässäni on nyt se juttu?

Tuossa pihalla seistessäni neljävuotias sylissäni tiesin, mikä se juttu on. Tuolla hetkellä se oli hän ja vain hän.

Olla äiti, eronnut, työntekijä, bloggaaja, kirjailija, ystävä, sydänsuruinen ja sinkku.

Elämäni on hyvin rikasta ja tapahtumia täynnä ja siksi välillä tuntuu, etten ihan tiedä, mikä minun paikkani on. On omaksuttava monta roolia: olla äiti, eronnut, työntekijä, bloggaaja, kirjailija, ystävä, sydänsuruinen ja sinkku. Onko se kumma, etten aina ihan tiedä, kuka minä olen?

Kunnes tulee tuollainen hetki ja lapseni muistuttavat elämäni tärkeimmästä asiasta ja työstä. Olla äiti. Olla erilainen äiti, mutta omille lapsilleni juuri se oikea ja ihana äiti.

Se tuntuu älyttömän hyvälle. Tuo halaus merkitsi minulle hyvin paljon.

Onnellisin terveisin, Etä-äiti

Facebook || Instagram || Twitter

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoittaja: Helka Belt

Etä-äitiys on vähän puhuttu aihe edelleen. Miltä etä-äitiys TUNTUU oikeasti? Millaista on olla eroperheen ja kahden pojan äiti, joilla on eri isä?

Tämä blogi vastaa näihin kysymyksiin. Käsittelen aiheita eroperhe- ja uusperhe-elämän haasteista, etä-äitiydestä, vuoroviikkoäitiydestä sekä elämäni tapahtumista, jotka ovat johtaneet etä-äitiyteeni.

 

etaaiti@gmail.com

Facebook

Instagram

Twitter

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Syyskuu
Huhtikuu
Tammikuu
2017
Sisältö jatkuu mainoksen alla