Kuva: Panu Pälviä

Oletko miettinyt joskus, kuka on Etä-äiti-blogin kirjoitusten takana? Miksi käyttäydyn joskus omituisesti? Onko minulla joitain salaisuuksia? Nyt kerron joitain asioita minusta teille, yleisön pyynnöstä.

Halusin aina tytön, jolla olisi tumma, kikkara tukka ja ruskeat silmät

Mutta sainkin kaksi ihanaa, vaaleaa poikaa. Siskoni taas sai kaksi tyttöä. Äidilläni on neljä tyttöä, isälläni myös yksi poika. Kikkaratukkaisia emme ole kukaan, paitsi ehkä siskon vanhempi tyttö, mutta hiukset ovat vaaleat. Nyt myöhemmin en tietenkään haluaisi keitään muita lapsia kuin juuri omani.

Lapsuudenperheeni on Jehovan Todistajia

Siksi mm. emme viettäneet joulua ja suhteeni äitiini ei ole mikään paras, koska itse olen eronnut tuosta uskonnosta sittemmin.

Olen teologi

Toinen koulutukseni on teologi, olen uskonnon ja historian opettaja. Toinen koulutukseni on liiketalouden tradenomi. En ole kummankaan koulutukseni mukaisessa työssä. Haaveammattini on kirjailija.

Toinen jalkani on isompi kuin toinen

Tämä aiheuttaa hieman ongelmia, kun ostaa kenkiä. Kokoero on noin puoli kengän kokoa. Minun selässäni on myös skoljoosi, eli se on vinossa. Tämä aiheuttaa usein selkäkipuja ja ryhdin huonoutta.

Minulla on kaksi diagnosoitua sairautta

Masennus ja seronegatiivinen nivelreuma, eli sitä ei näy verikokeissa. Lisäksi kärsin ajoittaisesta ahdistuksesta ja paniikkioireista. Muita diagnsoimattomia juttuja minulla ovat erityisherkkyys, monet tunnelukot ja läheisriippuvuus. Onpa siinä kerrakseen. Nämä kaikki vaikuttavat tietenkin jokapäiväiseen elämääni melko paljon, joskus vähemmän, joskus enemmän. Varsinkin parisuhteisiini näillä on ollut voimakas vaikutus.

Lue näistä lisää:
Masennusdiagnoosini 
Erityisherkkyys"diagnoosi" helpotti minua
Paniikkikohtaus kirjastossa
Reumani häiritsee jokapäiväistä elämääni
Miksi parisuhteeni päättyvät aina eroon?

Seurustelukumppanini käski perustamaan alkuperäisen Etä-äiti-blogini

Ja sen nimi oli Minä, Etä-äiti. Hän sanoi, että blogilla olisi varmasti mahdollisuus menestyä. Blogi menestyikin, tuo seurustelusuhde ei. Silti olen ikuisesti kiitollinen, että hän pyysi aloittamaan blogini. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kiitos kuluneesta vuodesta. ❤ kaunista joulunaikaa. #etääiti #jouluaatto

Henkilön Etä-äiti (@etaaiti) jakama julkaisu

Suhteeni seksiin on ristiriitainen

Tämä johtuu siitä, että liian nuorena koin seksuaalisia tilanteita. Siksi menin lukkoon, ja pelkäsin koko juttua. Vanhemmiten olen oppinut siitä nauttimaan, mutta välillä edelleen joudun päättämään, että nautin siitä. Viimeisissä suhteissani ei ole ollut ongelmia osoittaa fyysistä kiintymystä. Hyvin pitkään kuitenkin kamppailin tämän ongelman kanssa, joka osittain varmasti liittyy myös edellämainitsemiini tunne-elämän ongelmiin.

Haluatko kysyä vielä jotain lisää? Kommentoi!

Lue myös: 10 asiaa, joita en ole ikinä tehnyt

Terveisin, Etä-äiti

Facebook || Instagram || Twitter

Kommentit (3)

Vera Pelle
1/3 | 

Oletko uskossa nykyisin? Olisi myös kiinnostavaa kuulla enemmän lapsuudestasi ja nuoruudestasi uskonyhteisössä. Ja tietenkin jäljestä, jonka se on sinuun jättänyt.

Etä-äiti
Liittynyt10.5.2017

Moikka ja kiitos kysymyksestä.
En ole missään uskonnossa mutta en usko pelkkään evoluutioonkaan eli johonkin luojankaltaiseen uskon.
En ole kirjoittanut lapauuden tästä osasta koska ei oikein sovi ehkä blogini teemaan. Kirjaa olen aiheesta kirjoittamassa. Ehkä blogiinkin jostain näkökulmasta. Se miten lapsuudessa koin että vain auorittamalla uskontoa olin hyväksytty olenkin jo kirjoittanut :
https://www.vauva.fi/blogit/eta-aiti/huonon-tyton-syndrooma-seuraa-aikui...

Terveisin, Etä-äiti

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoittaja: Helka Belt

Etä-äitiys on vähän puhuttu aihe edelleen. Miltä etä-äitiys TUNTUU oikeasti? Millaista on olla eroperheen ja kahden pojan äiti, joilla on eri isä?

Tämä blogi vastaa näihin kysymyksiin. Käsittelen aiheita eroperhe- ja uusperhe-elämän haasteista, etä-äitiydestä, vuoroviikkoäitiydestä sekä elämäni tapahtumista, jotka ovat johtaneet etä-äitiyteeni.

 

etaaiti@gmail.com

Facebook

Instagram

Twitter

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Syyskuu
Huhtikuu
Tammikuu
2017
Sisältö jatkuu mainoksen alla