L:n kerhomatkan varrella kasvaa eräässä kohtaa mäntyjä aivan pyörätien vieressä. Ja missä on mäntyjä on myös käpyjä.

Katselin pyörätielle ja sen reunoille tipahtaneita käpyjä koko syksyn ja mietin, että pitäisi kerätä niitä. Koristeeksi tai askartelumateriaaliksi tai vaikka L:lle leikkeihin. Mielessä pyörivät jouluaskartelut ja viime vuonna tekemättä jääneet valkaistut kävyt.

Kävellään kerhoon ja takaisin kolme kertaa viikossa, joten näin kävyt ja mietin keräämistä kuusi kertaa joka viikko. Eräänä maanantaina päätin, että nyt kyllä otan ja kerään niitä ennen kuin oravat syövät kaikki tai joku muu vie parhaat päältä. Menomatkalla ajattelin, että pysähdyn kotimatkalla. Kotimatkalla mietin, että turha niitä nyt on kerätä kun ei ole mitään, mihin ne laittaa. Ja että eiköhän kerätä niitä L:n kanssa sitten myöhemmin iltapäivällä, vähemmän noloakin kyykistellä käpyjen perässä kun on lapsi mukana.

Hakureissulle lähtiessä nappasin mukaan hiekkaämpärin ja ajattelin, että olenpa nyt kiva äiti kun ehdotan että pysähdytään kotimatkalla keräämään käpyjä. No, sillä aikaa kun L oli kerhossa ja me N:n kanssa ravattiin edes takaisin kerhon ja kodin väliä niin eikö joku reipas eläkeläinen ottanut ja haravoinut lehdet, kävyt ja neulaset siisteihin kasoihin sinne mäntyjen alle. Ei sitten kerättykään.

Mutta viime viikolla huomasin, että pyörätien reunoilla on uusia käpyjä. Hallelujah! Arvatkaa vaan, keräsinkö! Vähän ne oli jäätyneet kiinni maahan mutta ei haitannut. 

Nyt mietin, että raaskiiko niistä sittenkään tehdä mitään. Kovin ovat kauniita noinkin. 

Ihme murheita taas kerran.

 

Piia

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Piia kasvattaa muiden lapsia, kuvittelee voivansa oppia joskus laulamaan, rakastaa hyvää ruokaa ja haaveilee kunnon yöunista. Rakastaa kaikkea kaunista, harrastaa eko-hörhöilyä ja on äärimmäisen mukavuudenhaluinen. Kotona arjen jakavat Muusikko, 1/12 syntynyt L ja 8/15 syntynyt N. 

 

onelettavahuolella@gmail.com

Seuraa Bloglovin'issa!

Seuraa Facebookissa

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
Joulukuu